TV seriály
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Buď jak buď, myslím že by ti ten pilotní dvojdíl mohl napovědět jestli se do toho pustit či nikoliv.
(mimochodem, co bychom od kapiána Lorca mohli čekat, když je to převlečenej Lucius Malfoj. :D )
Ale zase takova vzpoura na bounty ve startrekovskem kabatku by mohla byt dobra :D
Už aby to bylo tady. A ta chapadlovitá příšerka, to bude Cthulhu? Jinak v tom zase vidím spíš Kinga :)
Možná to člověk, který je naopak věřící, vnímá všechno přesně naopak, ale mě se na tom líbí právě to krásně pokroucené uchopení víry. Nejvíc mě asi mrzí, že jsem si celou sérii nenechala až na Vánoční svátky místo pohádky na dobrou noc :twisted:
Top scéna...Mattův rozhovor s Bohem.
Spíš bych hádal, že je to kachna. Pokud ale není, mám dost smíšené pocity. Trilogie Pána prstenů naplňuje vše, co bych očekával od filmu z prostředí Středozemě a Hobit toho dosáhnout nedokázal. Zalepit tedy pomyslnou bolístku ze zklamání seriálem. Se vší pravděpodobností by se to mohlo svést na nyní velmi populární vlně historických či fantasy seriálů založených na úspěchu Hry o trůny, tedy přehnaný naturalismus, což ale rozhodně nesedí k poetickému a mytologickému prostředí Středozemě.
Víc by se mi líbil seriál poukazující nějakou zajímavou tragédii (nejlépe Pád Númenoru), který by sice byl částečně o intrikách Saurona a númenorejců, na druhou stranu by ale zase obsahoval tu poetickou stránku známou z knih, případně filmů.
Co bych nechtěl, by byla jakákoliv adaptace Prvního věku z čistě prostého důvodu, že jej považuji za zfilmovatelný a nechci, aby mi jej filmové zpracování jakkoliv zkazilo, ať už výběrem herců, prostředí, změnami v ději, nevystihnutím knihy, atd.
Ovšem nejhorší, co mohou případní tvůrci udělat je svést se na aktuální vlně rádoby středozemí, jako je částečné zpracování hobita, nebo hra Shadow of War/Mordor. Případně také přílišná inspirace jiným fantaskními světy, které s tímto již nemají co společného.
Myslím že filmy jsou natolik dobrou a dostatečnou adaptací že remake nepotřebuje.
Tady je papundeklová sovětská verze a předem varuju, že se možná počůráte smíchy :D
Jinak opravdu netuším, jak z Tolkiena udělat přijatelný seriál, aby to pořád byl Tolkien. Souhlasím s flankerem, že jeho styl vyprávění a příběhy jsou k tomu nevhodné. Ne že by to cynické producenty někdy předtím zastavilo.
Já zas slyšela o animovaných verzích, keteré byli někdy teda zajímavé. Třeba tadyhle ta podoba...
Mimochodem je vidět, že z něj Jackson hodně čerpal.
@Dreamer Hlavně mě hned napadlo, jak chtějí udělat seriál, který už vzhledem k žánru bude drahý, profitabilní, když dobře vědí, že jim neprojdou kozy, prdelky a sex zezadu. Tipnu si, že by šli cestou násilí a zrad, protože to průchozí bude. Taky musím připomenout, že nahota a sex nebyly to hlavní, co ke Hře o trůny přilákalo pozornost (v sedmé sérii toho bylo opravdu poskrovnu), byla to brutalita děje, postavy a intriky. Tohle televizní producenti musejí moc dobře vědět. A obléct nějakou kočenu do upnutých hadříků a nasadit jí protetické špičaté uši můžou vždycky.
Pokud se povede Zaklínač, který je drsnému GoT mnohem blíž, tohle nemá šanci na úspěch, nezajímá mě, co bylo po Návratu krále, pokud by Tolkien nevstal z mrtvých a nenapsal to.
Ale k seriálu ze Středozemě. Hlavní proprietou dnešních populárních seriálů je blití, šukání, psychopatické (jakože kontroverzní) charaktery v hlavních úlohách (a samozřejmě multikulturalismus). To se s Tolkienem prostě nedá skloubit tak, aby z toho vyšlo něco pro mě osobně přijatelného.
Obecně - jo, samozřejmě je prstenovský seriál blbý nápad. Holt je trend, že se dneska vytahuje jakákoliv trochu známá značka. Blbý nápad je i adaptování Kroniky Královraha, kde se předběžně vysnili film, seriál a několik počítačových her. Jak je k takovým plánům opravňují dvě knihy (plus krátká novela) s tou třetí v nedohlednu opravdu netuším.