Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1513514516518519581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • AvivAviv
    upraveno 4. února 2018
    Alespoň si přizná, že je to "dumb". Jen neodhadl jak moc.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Lze si taky všimnout, že tenhle článek je v rubrice "kraje", aby nebyl moc na očích :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Falcon Heavy je nahoře.
    Hej, a jak se ty rakety zase zaparkovaly zpět na zem? WTF 8-O
    @Monte Karstark Návratové stupně používá Space X už několik let. Každý z těchto dvou boosterů už dokonce jednou použit byl, coby hlavní stupeň. Jakmile tu technologii zvládli (trvalo to několik startů, než se přistání prvního stupně podařilo), už by to neměl být problém (pokud se neobjeví mechanická závada a pod.).
    Pouze centrálnímu stupni se zřejmě nepodařilo vrátit. Ten měl narozdíl od boosterů přistát na mořské plošině, ale patrně s ním po odpojení druhého stupně bylo ztraceno spojení a v současné chvíli pro něj Space X hlásí "status unknown".
    Jedinou nevýhodou návratových stupňů je, že si pro návrat musí zachovat cca 1/4 paliva, což znamená omezení nosnosti. Ale na to by právě mělo sloužit spojování stupňů.
    Jo ten prostřední párek sebou asi plácl někam do Atlantiku.
  • Institucionální rasismus? Bílá liberální Amerika? Policejní násilí na černošských mladících? https://www.respekt.cz/kultura/kdyz-rasismus-vypada-na-prvni-pohled-vypada-jako-liberalni-otevrenost
    ...ta recenze je strašidelnější než samotný film, ten byl doopravdy fajn.
    Takže když se např. běloch pochvalně vyjádří o Usainu Boltovi, kulturně tím apropriuje a dopouští se podvědomého rasismu. Chápu to dobře?
  • Jako chápu, že když je oceňováno jen to stereotypní, tak to pak nevypadá kóšer, je třeba vidět individuální kvality a úspěchy jedince, ale krucifix, docela se bojím, jak se to zase zmrší na zákaz komplimentu, co komplimentu, pouhého zmínění těchto kvalit. Už je tam dosť problémov, nemusia robiť ešte aj konverzáciu medzi, či o osobe mínovým poľom.
  • Trailer cool, musím se na film podívat.
  • S barevnými dneska bílý člověk musí mluvit tak, aby se pečlivě vyhýbal jakýmkoliv zmínkách o etnicitě a rase, ale zároveň si musí být jasně vědomý, jak se ten barevný stojí na předsudkové olympiádě.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Dokud na to nenapíše recenzi Mirka Spáčilová, jako by ten film ani neexistoval. =D
  • Jaký názor máte na střídání letního a zimního času? Já se musím přiznat, že mi to naprosto vyhovuje a dokonce se na tu změnu vždy těším a rytmus se mi samostatně přehodí tak týden před posunutím času. Nelíbí se mi představa, že by po zrušení letního času ubylo světlé části dne a slunce vycházelo někdy po třetí hodině ráno a dřív zapadalo :-k
    Mám pro i proti změně času.
    Pro? Když se mění čas na zimní.
    Proti? Když se mění na letní :twisted:
  • Myslím, že je s tým viac komplikácií, než výhod. A to nemám problém preorientovať sa.
  • Ach jo a kde vezmu v létě tu hodinu světla navíc, jestli to zruší? :-( vám by to doopravdy nechybělo? Já se na to vždycky tolik těším.
  • Já se z toho dostávám tak 2-3 týdny.. Je to zbytečný - musím říct že nejen pro lidi... Fakt ať se to raději změní.
    Já změnu času vůbec nevnímám, takže mě je to celkem jedno.
  • Já na to ani nemá žádný vyhraněný názor. Je to jedna z věcí, která je o zvyku.
  • Grilovačky a zahradní sporty klidně v devět večer si taky vždycky užívám. A vzhledem k tomu, jak "funkční" jsou moje žaluzie, je ta představa světla ve tři ráno... přinejmenším evokující dlouhá čilá rána :D Na druhou stranu pozoruju, že ty posuny fakt vnímám rok od roku víc.
    Ale jelikož jsem obecně spíš tradicionalista, spíš bych to neměnila a měnila čas dál :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 8. února 2018
    @CervenKa @Dreamer ak by sa to zrusilo, bol by povodny cas letny?
    @Edem Původní je zimní. Ale to je konvence, je možné zavést i letní čas jako jediný.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    som si prave predstavil ak by o tom bolo nejake refrendum, v mediach by tvrdili ,ze polka zeme chce letny druha zimny, v skutocnosti by toto riesila len mala skupinka ludi, ktora by o to viac kricala, a ostatni by mali v p*ci jak vsetky taketo otazky o nicom. Samozrejme po tom co by nejaka strama vyhrala, by bola oznacena ako hlupy, stary, zijuci na dedinach a nie v meste.
  • Hmm... Vstávalo by sa za tmy, ale to už sa deje tak či tak, čiže...
  • Jo, to udělali loni Turci, že zrušili zimní. Ale jak to měli před zavedením, nevím.

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. února 2018
    Nenávidím změnu času, jsem po ní vždycky tak 2 týdny tam, kde to má odle Edema většina lidí.
    Ale taky mi víc vyhovuje letní čas. Mně vlastně léto celkově víc vyhovuje. Ať už je zase teplo!
    upraveno 11. února 2018
    Když jsme tu nedávno zmiňovali zrušení holek u formulí - děvčata se brání :)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.