Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
18081838586109

Komentáře

• upraveno 21. července 2018
  • Všechno jen ty Death věci. :evil:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 25. července 2018
  • Dalo by se argumentovat, že je to dlouho odpíraný pocit duležitost. Zainteresovala se až když se vzdala čekání na bio rodinu, jelikož šlo do tuhého pro její novou rodinu. Ale budiž. Chronický syndróm hrdinstva je patológiou sám o sebe, obzvlášť, keď ho spojíš s impulzivitou. Je tady empatická snaha v rozumné míře a pak jsiu zde extrémnější případy, kde bych už hledala i jiný duvod, Jsem si jistá, že se shodneme, že to pochází ze zraněného a/nebo neskušeného místa, už jen identifikovat, co ním je.
    @Aviv To už spekuluješ není to postavené na ničem, co řekla nebo udělala. A co jsou extrémní případy v době války, kdy jde doslova o život. A pokud vím, tak jim pomáhala i předtím, než vzdala čekání na rodinu to vzdala po setkání s Maz. Mezitím zachránila Finna a pomohla Hanovi.
    Dvacet let strávila sama v poušti, myslím si, že její "přehnaná osamělost je pochopitelná
  • Spíš jsem to myslela tak, že ta tvrzení, nimiž si ilustroval její nezájem o vlastní duležitost padli v době, kdy ještě měla jiný cíl a až se ho vzdala, měla svobodu naplnit do té doby odložené potřeby.
    Mne to prišlo dosť situačné. Keď začali páliť po Finnovi, pálili vlastne po nich oboch, lebo bola pri ňom a teda bojovali o prežitie spolu. Hana obdivovala a jako si na té lodi, dojdou antagonističtí gangstři, tak snad nebudeš stát bokem.
    Po rozume mi dosť chodí tá vystrihnutá scéna z TLJ, kde Luke Rey nahovorí, že prebieha útok na osadu tých bytostí, čo sa starajú o ostrov a ona sa bezhlavo vrhne do akcie. Alebo jej trip za Kylom. Ale uznávam, že argument s vojnovými časmi je presvedčivý.
    Tak a máme to. Osamělost. Jak se zregeneruje ve společnosti fajn lidí, už to bude lepší.
  • upraveno 25. července 2018
  • Osamělost jsem zmiňovala u Rey. Že teď, když už si našla rodinu, tak se možná její záchranářské tendence a jiné nejistoty ukorigují. Ráda bych ještě řekla něco o rovnováze. Jo, Rey šikovně zabŕda do obou stran, ale je rozdíl mezi kmitáním jak kyvadélko a balansem prof povrazolezce. Možno ve třetím díle spatr´íme, jak kromě přístupové cestičky k obom stranám najde i tu rovnováhu. No jo, zní to troška kulhavě. Pro jednou mám zase pocit, že stejně jako Hobit, tohle sequelové Star Wars by snáď fungovali lepšie ako dva filmy. Pretože to so Snokeom a aj level, ktorý Rey dosiahla, prošli skoro. No ale co já vím, s čím vybafnou v devítce. Třeba se ještě něco duležitého stane.
    A copak nesouhlasíme? Ten klučina musí razantně přehodnotit pár věcí. Proto se mu taky všechno pod rukama rozpadá. Kromě úpřimnosti v bodě A musí přidat i úpřimnost v bodě B a teprve pak mužou něco začít společně. Nebo se alespoň usmířit. Když už fakt musí zemřít, tak fakt chci, aby stihl dojít k pár zajímavým závěrum, protože jeho současný postoj mi připadá mizerný tak jak tobě.
    K dickmove o tom, že zabije její blízké, aby přešla k němu. No jo, když to podáš, tak jak to podáš, zní to fakt blbě. Já to ovšem vidĚla tak, že se ji snažil přesvédčit, že by jí na nich nemělo záležet. Alegoricky z prequely - Kašli na Jedie, zvol si Padme, v čem ti já Palpatine pomohu. Kylo se skrátka viděl jak Padme i Sidious - cesta i cíl. Jo, měl by zajít k očnému.
  • upraveno 26. července 2018
    @Aviv Tak já doufám, že když se tak inspirují prequelovou trilogií, tak dodrží i to, že třetí díl bude nejlepší. Upřímně - překvapuje mě, kolik lidí nechápe strukturu tříaktových příběhů a už ve všem mají jasno. Stejně tak už dneska lidem přijde divná představa, že by ta trilogie nebyla jako story uzavřená a že nebude nahrávat na další SW film. Můžu ale předem říct, že ať bude EIX jakákoliv, tak hejtovaná bude každopádně. TFA - moc jako původní trilogie, Roque One - na těch postavách nezáleží, TLJ - moc nelogické, nepůsobí to jako Star Wars, Solo - hraje to moc bezpečně.

Co se týče Kyla, tak bych řekla, že žádné řešení nebude nic, co by už ve SW nebylo. I kdyby umřel na konci TFA, tak je to podobné jako s Darth Maulem (jj, samozřejmě vím, jak to s ním nakonec dopadlo). Souhlasím, že tak moc nezáleží na tom, jestli umře nebo ne, ale jak to bude sloužit naraci a co tím budou chtít říct. Jenom podotýkám, že pokud by prostě chtěli mileniální verzi Darth Vadera a jeho příběhu, tak jenom idiot by si do té role specificky vybral někoho jako Adama Drivera.
  • https://www.edna.cz/star-wars/novinky/rey-si-zkopirovala-schopnosti-kyla-rena-toto-video-to-dokazuje/

To je zase nonsens.. Škoda že Anakin tehdá neosahal každého mistra, kterého potkal, mohl se z něj stát nejlepší Jedi bez nutnosti toho zbytečného a dlouhého výcviku. To nemohli zůstat prostě u toho že ji nějak základům vycvičil Luke...?
  • Súhlasím, že by väčší zmysel dávalo, keby bola utečenkyňou z Lukovej zničenej školy a zabudla na to, pretože to bolo traumatické a ona drobec, alebo ju nejaký dobrodinec chcel chrániť a tak jej spomienky zablokoval.
  • @sfik On je kánon, že Rey Kylovy schopnosti obšlehla, akorát se to stalo už ve chvíli, kdy mu vlezla do hlavy. Souvisí to s tím, že Rey má Kyla vyvažovat, ale jestli se dozvíme, proč to má být zrovna ona, na to bych si nevsadila. Rey taky ty schopnosti umí využívat efektivně, což Kylo moc neumí (což mu mezi řádky říká i Snoke). Zatím je ten balanc mezi nimi, o kterém tvůrci mluví, spíš podle představy feminismu třetího řádu.

@Aviv Před TLJ to ještě vypadalo, že by to tak mohlo být. Dokonce se i zdálo, že Kylo ji odněkud zná. Ale holt už se to nestane a Rey je prostě zázračné dítě.
  • upraveno 27. července 2018
    @Tyrion Lannister Čím víc nad tím přemýšlím, tak je škoda, že to tvůrci berou až tak pohádkově/mysticky. Kylo je na začátku TFA na Jakku a ejhle, najednou se v jeho protikladu, co žije na Jakku, probudí Síla. Bylo by docela fajn, kdyby to napsali trochu jinak a malá Rey byla opravdu Lukova žačka, která tu vzpomínku vzhledem k věku a traumatu vytěsnila, a mystérium okolo ní se netýkalo ani tak jejích rodičů (to by byla falešná udička, protože by pořád byli nikdo), ale toho, kdo ji tehdy zachránil.
    upraveno 27. července 2018

Mark Hamill se vyjadřuje, co je zásadní rozdíl mezi Disney Star Wars a Lucas Star Wars. Zatímco Lucas měl vždycky pro každou trilogii jako celek arc, nová trilogie je spíše předávání pochodně a tři samostatné celky.
    Toliko tedy k třem taktům příběhu. A slova Hamilla potvrzují to, co si já celou dobu myslí, žádný plán pro celou trilogii nikdy nebyl a pokud ano, tak nikdo o něm nikomu neřekl :twisted:
  • @Tyrion Lannister Prolétla jsem očima ten tvůj dlouhý rant a ušetřím si čas a energii, protože většina z toho je jenom opakování.

Ano, tři akty. Na to nemusím řešit, co všechno měly promyšlené dopředu a co změnili, protože v tomhle jsou vyjádření nekonzistentní. Pokud chceš tvrdit, jak to měl Lucas všechno nalajnované a neměnil názory, tak bys měl být upřímnější.

Jestliže máš u filmu, co se ještě nezačal točit, jasnou představu, čím tě bude štvát, o jeho kvalitách, co tam uvidíme a neuvidíme a dokonce kolik vydělá, tak bys měl mít jasno i v tom, že za lístek do kina utrácet nebudeš a příští rok a půl budeš věnovat něčemu produktivnějšímu. Taky by sis měl přiznat, že pokud by výdělky dopadly tak, jak si představuješ, tak šance, že někdy uvidíš Kenobiho sólovku už bude nulová.
  • https://www.starwars.com/news/star-wars-episode-ix-cast-announced

Takže oficiální potvrzení castingu. Zaujaly mě dvě věci. Luke může být i ve flashbacku, ale na to bych si nevsadila, takže otázka jenom je, jestli se objeví s Rey nebo se synovcem. Potěšilo mě, že Leia opravdu ještě bude a že to pořád bude Carrie, ale pochybuju, že s ní natočili nějaký smysluplný závěr pro Leiu, takže to vidím na nějakou off-screen smrt.
  • Hlavne, že ju tam máme.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. července 2018
    Takže nedořešili. Neměli odvahu nechat Vadera, aby ji zabil. (Popravdě jsem v to doufala už u Clone Wars, které jsem nedokoukala.)
    Oh my... oni si tam hráli s alternativními realitami? Já Rebels nesledovala vůbec.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.