Marvel >> vše sem
Bude rozumné když tento kolos bude mít samostatné vlákno, stejně jako StarWars (a ne, DC si samostatné vlákno nezaslouží)
Nějakou dobu po premiérách, prosím, používejte spoilery, přeci jen se tu diskutuje o celé sérii ;)
na druhou stranu pokud si tu přečtete něco co jste nechtěli, tak neskuhrejte :D
Nějakou dobu po premiérách, prosím, používejte spoilery, přeci jen se tu diskutuje o celé sérii ;)
na druhou stranu pokud si tu přečtete něco co jste nechtěli, tak neskuhrejte :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
https://www.zive.cz/clanky/superpadouch-thanos-vam-v-prohlizeci-znici-polovinu-googlu/sc-3-a-198217/default.aspx
- Doctor Strange kterej viděl xy variant věděl nejlépe jak všechny kontaktovat rychle. V tom problém nevidím.
- Kde vzala Valkýra pegasíka? kterýkoliv z čarodějíků ho mohl transportovat z planety pegasíků?
ve skutečnosti všechno na co by se dalo zeptat proč to bylo tak rychle a dobře se dá odpovědět tak že Strange viděl všechny varianty jak je to špatně.
- kpt. Marvel asi nejlepší část filmu (což hned vysvětlím). Nelíbil se mi teda ten její lesboúčes po pětiletce, ale ve filmu důležitá moc nebyla, nikoho nezastínila, Thanosovi nijak nenaložila. Byla tam spíš jen kvůli záchraně Starka na začátku a vlastně kvůli zničení lodi na konci (což udělala i ve svém filmu) a zdrzování Thanose a tím že mu jednou zakázala lusknout. Ten jí díky jednomu z kamenů docela naložil. Takže to že všichni říkali že tam CM přijde a všechny zachrání byl naprosto mimo mísu.
- Je mi jedno jak té scéně bude kdo říkat, každopádně jsem si při shlédnutí filmu od srdce zasmál a řekl si kolik pohoršených pičusáků (teď nemyslim tebe, jako spíš zbytek těch internetů) to začne hrotit.. Mě se ta scéna líbila. Navíc ani holky nedokázali Thanose nic víc než jen zdržovat.
Jinak správná poznámka ohledně toho výpadku 5 let a 50% populace. Myslím že následky třeba v některém z dalších filmů pocítíme. Nebo aspoň víme že Marvel tak pracuje. Samozřejmě budou mírnější než by byly ve skutečnosti.
Teď spíš moje otázky na vás co film viděli.
- Opravdu je minulost nezměnitelná, tak jak nám ukázali? Loki mizející s Teseraktem (hmmm?)
- Opravdu jsou všechny kameny nekonečna zničené? Snad nebude mít Strange syndrom vyhoření :D
- byl ten kluk na pohřbu Starka (takovej ten jedinej, kterého jsem nedokázal pojmenovat) to dítě z IM3 ?
Jinak k těm otázkám - postřeh s Lokim je dobrej, ale zase tohle se časově odehrálo dříve než scéna z Asgardu a tam je zase Loki stejně zavřenej v té prosklené cele, takže ho Thor stejně musel nějak chytit a odvést domů...
No, že jsou zničené stojí na tvrzení Thanose a Nebuly, dál to všichni berou jako samozřejmost a obávám se, že to tak je. Spíš je divný, jak tvrdí ta velmistra čarodějů Hulkovi, že jsou kameny hrozně moc důležité pro Realitu, tak že jejich zničením nedošlo k...ničemu.
Jo, ten kluk byl podle všeho ten z IM3.
Pokud teda Peggy na smrtelné posteli v CivilWar prostě nebyla ta která prožila život s kapitánem a jen to někomu neřekla. Ono cestování v čase bude vždycky paradoxní. Až to nějakej člověk pochopí tak mu podle mě bouchne hlava. :D
Další paradox je využití Zeleného kamenu ve filmu DS, pokud postupujeme podle logiky, který vysvětlovali v EndGame tak Strange nikdy nemohl použít kámen proti Dormamu tak jak ho použil, nikdy by nemohl zvrátit čas aby oživil mrtvé v Hongkongu tuším, nemohl by využít ani tu smyčku, kdy ho Dormamu zabil (podle mě teda). Ale rejpat se v cestování v čase je vždycky vachrlaté. Film se mi prostě líbil :D
Byla jsem ráda, že Kapitán(ku) Marvel zapojili jen okrajově, byť jako deus ex machina, a dokonce 2x! Původní postavy si to zasloužily. Na chvíli mě zamrzelo, že v podstatě ukončili příběh všech, že už nebude možné navázat dalšími sólovkami s původními herci (pokud nebudou dějově předsazené IW). Ale po krátkém dojetí z pohřbu jsem si řekla, že je to vlastně taky lepší.
Ty dvě smrti - no, jeho jsem čekala, jako asi většina fandů. Ji jsem nečekala, ale ani nepřekvapila. Od okamžiku, kdy si rozdělili úkoly, to bylo jasné jako facka.
Při nástupu všech hrdinů mě tam dost překvapila Pepper (ne zrovna příjemně).
Dobře jsem se pobavila při scéně "dámské jízdy", když jsem si živě představila to rozhořčení na internetech.
Totéž pak když Kapitán odevzdal štít. I tam mi před očima bleskly ty zklamané nářky na rasovou vyváženost a o tom, že čekali, že to bude Bucky, co se vzápětí předpokládám vyrojí. (Kde vlastně Rogers ten štít vzal? Šlohl ho v nové staré nové realitě Starkovi z garáže?)
Na 4 hvězdičky na CSFD se to u mě vyškrabalo s odřenýma ušima - zhruba ve druhé třetině filmu to začalo už být trochu stereotypní a párkrát jsem koukla na hodinky (což je můj spolehlivý ukazatel, že je s filmem přece jen něco špatně).
P.S. Jak jsem neoceňovala, že z Thora udělali komického trapaslíka, tak Qvůl je (pro mě) jeho nejlepší hláška ve filmu. (Ano, u GotG mi stačí ke štěstí málo.)
A asi se přece jen ještě dodatečně kouknu na Antmana a Wasp (Antmana mám jen o trochu "raději" než Qvola, takže skoro vůbec). Zato na Cpt.Marvel mě naopak docela přešla chuť.
Mě to původně zarazilo, ale jen na chvíli. Když začali lítat po všech dějových linkách v minulosti a brakovat artefakty - teserakt dokonce 2x -, tak už jsem nad tím jen zoufale mávla rukou.
Inak neprekvapilo by ma (a možno celkom potešilo) keby sme dostali film, kde Steve vracia všetky artefakty v časovej línií na svoje miesto. :)
Cestování v čase nedává vůbec smysl nikdy v žádném filmu za všechno z toho 50 hříchů (ding)
Proč byla Nebula jediná, která byla zasažená vzpomínkami svého já z budoucnosti 10 hříchů (ding
Jak je k*rva Thanos schopný bojovat s Thorem, Iron Manem a Kapitánem Amerikou naráz, když v minulém mu dva z nich dávali zabrat i s kamenama, Thor ho skoro zabil tou sekerou, ale teď Thanos bez kamenů je schopný bojovat s Thorem, když má obě zbraně WTF Nechápejete mne špatně, šíleného titána miluji, ale v Endgame měl Thanos větší plot armor než Rey a to už je co říct 30 hříchů (ding)
Strangeovi trvalo HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODNĚ dlouho než se objevil. Pokud někdo chce namítnout, že svolával armádu, tak bych rád připomněl, že v prvních Avengerech jenom základní parta sundala celou armádu, Captian Marvel je jednoduše ničitelka armád, takeže všechny hlavní postavy by měli být chopní porazit jakoukoliv armádu i bez té zbytečné bezejmenné munice do kanonů okolo. Taky Strange to mohl ukončit během pěti minut potom, co obživnul, protože znovu jediný důvod, proč Thanos s ním byl schopný udržet v předchozím díle krok jsou kameny a ty po celý fight neměl. 30 hříchů
Iron Manovo lusknutí nedává žádný smysl, kdyby jeden kámen vyndal, tak mohl podobně jako v IW Thanos na Titanu celou situaci vyřešit bez lusknutí, protože čtyři kameny jsou podle mne také jednoduše ničitelé armád, vzhledem k tomu, že můžete shodit na zem z*at měsíc 10 hříchů (ding)
Thanos ví o nebezpečnosti Avengerů už v roce 2012 a přesto se rozhodne je preventivně nezlikvidovat 10 hříchů (ding)
Celkově dojem je slabší než z IW, už jenom proti tomu, že ten šokující konec se prostě napoodobit nedá.
Počet: 140 hříchů (doufám, že počítám dobře, už je pozdě :D)
Trest: Proměna v prach
Na tuhle scénu se teď dá dívat dvěma způsoby. Buď kapitán Amerika mohl zvednout kladivo už tenkrát, ale nechtěl zahanbit Thora anebo Steve nemohl zvednout kladivo kvůli tajemství s Buckym a Tonyho rodiči a proto tenkrát nebyl hodný, ale tím že usmířil s Iron Manem se hodným stal a proto může mjolnir používat.