Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
(*tím zároveň vyjadřuji i postoj k vládě či čínské pomoci, jen nevidím blbce na základě ideologie jen v jednom pruhu, ale i v protisměru :-) )
A asi prosím o benzín a sirky, protože co se týče dětské onkologie, neexistuje nic, u čeho bych se mohla cítit pobaveně.
@Aviv Lovci čarodejnic jsou tragédi, kteří nemají jinou možnost, jak získávat lajky na internetech. Já bych v tom žádné velké přesvědčení ani radost z udavačství nehledala.
(Škoda jen, že se mi mlží brejle.)
Ty vtipy jsou čím dál horší, uznávám.
P.S. O tom, jak je situace krizová, svědčí, že dokonce už i můj synovec prohlásil, že je lepší chodit do školy. To mu bude celá rodina hodně dlouho připomínat :twisted:
No sláva, konečně známe plán pro příští týdny. A souhlasím s tím, Korea je dobrý příklad, kde se inspirovat, jenom nevím, jestli bude možné tolik testů vůbec provést. Ale v druhé půlce dubna už by bylo záhodno, aby se aspoň některé profese vrátily plně do práce. Dokonce i některé služby by pomalu mohly začít fungovat. Pokud ale mluvíme o tolika (realisticky) aktivně nakažených, nepřijde mi to ještě reálné.
=D
(Už aby to bylo.)
Je to notně černý humor, ale stejně: hehe.
Čína lhala a lže o počtu nakažených i mrtvých a umlčovala Tchaj-wan, když chtěl ostatním zemím říct pravdu o situaci, který by na ehm, KSČ, vrhala špatné světlo. Všechny země, kterým Západ pořád přezíravě říká postkomunistické, to vědí. Protože komunisti lžou skoro o všem.
Čína nestydatě hojí vlastní hospodářskou újmu předražováním roušek a jiného materiálu, jehož výrobu tam neprozřetelně pro pár šupů západní firmy přenesly. Nějaký ten humanistický západní sentiment jim je cizí (ano, jsem si vědomá, že se vyskytlo i pár upřímných gest zdarma).
Čína si kromě jiných institucí (a politiků) očividně koupila i WHO. Další zbytečná organizace, která tvrdila, že zavřené hranice prý nic nevyřeší nebo že roušky jsou k ničemu (i idiot ví, že jakékoliv zadržování kapének rozhodně není "k ničemu") a víc ji trápilo, aby lidi nepoužívali potencionálně urážlivý jazyk vůči Číňanům, než o stovky mrtvých lidí za den.
Až teda tahle situace konečně odezní, bylo by hezké, aby západní svět svoje ekonomické a politické vztahy s Čínou přehodnotil. Ale jsem si vědomá, že to je naivní optimismus. Naši korporátní vládci něco takového nedovolí. Ale aspoň výroba tak zásadních věcí jako farmaceutika nebo třeba ty roušky by se měla přenést zpátky domů nebo aspoň do bezpečnějších zemí. Protože pokud máme pokračovat v globalismu - a to budeme - tak za pár let zase ze zhruba stejné geografické oblasti po SARS, ptačí chřipce a COVID 19 přijde další podobný virus. Takže roušky radši jenom strčte někam do skříně a nevyhazujte.
Čína (a ani nikdo jiný) neměla nikdy v úmyslu odvádět pro někoho lacinou práci, pouze ten náskok v dovednostech, který Evropa získala zejména od začátku průmyslové revoluce do poloviny 20. stol., byl tak obrovský, že nebylo reálné zkoušet konkurovat kvalitou.
Čas jde dál a dnes u nás odvedou lidé stejnou práci levněji (a nejspíš stále ještě i lépe). Byznys na to reaguje již delší dobu a výroba se přesouvá do zemí střední a východní Evropy, kde jsme ještě úplně nezapomněli, co jsme uměli pár desítek let zpátky, a ke všemu jsme ještě ochotni nechat si srát na hlavu.
Ujišťuju tě, že mě může vzít čert pokaždé, když beru do ruky nějaký nefungující čínský krám, co se rozpadne prakticky ve chvíli, kdy po něm začneš chtít to, k čemu je určený, abych prozkoumal, kde je problém. Je to pokaždé stejná písnička - namáhané části jsou poddimenzované, ignorování základů mechaniky a prvoplánová snaha ušetřit za každou cenu jsou viditelné na každém detailu. Takže ve finále já mrhám svým časem, abych opravil věc, jejímuž návrhu nikdo nevěnoval ani zlomek toho času, a za kterou někdo
Zpět k covid-19. I kdyby v Číně žrali amarouny jako my,
Je to čínský virus, čínská zodpovědnost. A doufám že se z toho budou po krizi vyvozovat důsledky... A samozřejmě stáhnout výrobu zdravotnického materiálu a dalších důležitých věcí zpět do evropy.
Někde jsem četla, že se dělal výzkum netopejrů v Číně a našli u nich snad 500 nejrůzěnjších virů a čehosi, co ještě čeká (ale nepamatuju si kde, takže dost možná kecám).
:twisted: :twisted: :twisted: 8-)