Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1380381383385386394

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    8-O
  • @MonteKarstark Obávám se, že vidět by to měli hlavně naši korporátní vládci :wall:
  • Myšlenkový pochody hollywoodských hlavounů fakt nechápu. Kdo chce další Kleopatru? Po všech různých verzích včetně seriálové v Římu. Pořád dokola to samý, ten samý příběh z celých dějin Říma. Když alternativa se silnou ženskou hrdinkou ( dnes obzvláště modní a žádaná se přímo nabízí). Proč nikdo nenatočí velkofilm o Boudice. Takový starověký Statečný srdce s ženskou hrdinkou. K tomu přidat působivě natočený masakr druidů na ostrově Mona, který pomohl královně při průběhu povstání.
  • Asi chtějí těžit z toho, jak je proslavená. Na film o Boudice bych se podívala, dobrý nápad.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    A zrovna Kleopatra je vysloveně nudná postava. Když už, radši bych se soustředil na její sestru Arsinoe, která je mnohem zajímavější a kterou Kleopatra nechala ze sesterské lásky zavraždit :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @derfel Dokud na to budou lidi chodit a koukat, tak se budou točit nové a nové verze. Zákon peněz, rozum v tom nehledej.
    Na druhou stranu takovouhle Kleopatru si dám líbit kdykoli ;-)

• A není moc světlá na Kleopatru ? Dnešní trend jde spíše opačně. Nevím jestli v dnešní době jsou zrovna sandálové velkofilmy moc v oblibě, aby diváci přišli na další verzi. Poslední hodně úspěšný film beru Gladiátora možná Troju. Ani mázák Scott s Exodem kde byla částečně egypská tématika moc neuspěl. Alexandr Veliký nebyl taky žádný trhák. A o remaku Ben Hura nebo Pompejích škoda psát. Gal Gadot v hlaní roli, bych si tipnul - nebude v arabském světě přjímána s nadšením. Izraelská herečka, která se rádá chlubí armádním výcvikem v roli nejslavnější egypské královny. Jinak řečeno zvláště dnešní doba si spíše říká, když už ne velkofilm o Boudice, tak klidně seriál. V době seriálové, v době Vikingů, Posledního království, Spartaka, v podstatě i Hry a Zaklínače. V době covidové kdy se nechodí do kina, i když jsou zrovna otevřený, by mě plány na seriál od HBO nebo Netflixu přišli prozíravější.
    upraveno 12. října 2020
    Přísně vzato Kleopatra pocházela z makedonského rodu Ptolemaiů, takže co se odstínu týče spíš by odpovídala Řekyni než středovýchodnímu typu :) (i když Alina je Tatarka, takže kdo požaduje menšinové zastoupení, měl by být spokojen :-D )

Na druhou stranu mince s jejím portrétem nesvědčí o přílišné kráse (zřejmě na Caesara i Antonia zapůsobila spíš Egyptem než vzhledem :twisted: ).

Ad případný seriál - není to tak dávno co HBO uvedlo seriál z doby římské invaze do Británie, ale dle ukázek a hlavně ohlasů (propadák) to obsahovalo přesně ty nejhorší seriálové nedostatky současnosti.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    flanker.27 napsal(a):

Na druhou stranu mince s jejím portrétem nesvědčí o přílišné kráse (zřejmě na Caesara i Antonia zapůsobila spíš Egyptem než vzhledem :twisted: ).

.

To o Kleopatřině vzhledu by měla být pravda, dle například vyobrazení na mincích, měla dlouhý nos a obecně nešlo o takovou krásku jakou z ní udělali pozdější umělci. Rozhodně ale na mocné muže nezapůsobila přímo nějakou exotikou, ale primárně svým intelektem a charismatem - což z ní rozhodně může dělat osobností zajímavou pro filmové zpracování.

Třebaže jak uvádíš, Arsinoe by byla mnohem neotřelejší a zajímavější - tak to ale ve filmové branži bohužel nefunguje
  • Kánon krásy se velmi měnil, ve své době mohla být klidně krkatá a nosatá nesmírnou kráskou! Onehdá jsem narazila na popis pana de La Reynie, který byl velitelem policie v době Ludvíka XIV., a protože byl líčen jako velký švihák, našla jsem si jeho dobový portrét. Možná je to tou parukou, ale kapitán Amerika to tedy rozhodně není :).
  • Jako nevím jestli tohle jde (byť digiefekty) trumfnout

Obecně tyhle klasické filmy s "praktickou výpravou" na mě působí líp. Před pár týdny jsem si dal s chutí Pád říše římské. A i když to není nejlepší film ani své doby, je to tak krásně udělané co do staveb a výpravy, tak je to takové "vyklidněné" oproti dnešním filmům, kde musí být zvrat každých deset minut, každých pět minut sexuální orgie a snad ještě častěji nějaká ta krev.
  • Včera jsem v televizi po delší době viděl tak do půlky Alexandera Velikého. A třeba bitva u Gaugamel ve filmu je jedna z historicky nejpřesnějších bitev co byly natočeny ( ze starověkých a středověkých asi nejvíc historicky přesná z těch co jsem viděl). Průběh, taktika a třeba i to, že je tam vidět většina složek makedonského vojska ( včetně vrhačů kamení a ostěpů i štítonoši) A triumfální vjezd do Babylonu vypadá velkolepě. I s tím, že digitální dodělávky tam trochu vidět jsou.
    S bitvou u Gaugamely souhlasím, snad až na to, že Parmenión je tam trochu za blbce, díky kterému nedokázali zajmout Dáreia, jenže to, že se ocitl téměř v oblíčení, bylo důsledkem použité Alexandrovy taktiky. A nakonec se jeho křídlo vyprostilo samo dřív, než přišla pomoc. ale jinak zobrazení bitvy dobře odpovídá skutečnosti, což se vidí málokdy.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 31. října 2020
    Tak ještě jednou, tentokrát final trailer
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 31. října 2020
    https://www.novinky.cz/kultura/clanek/zemrel-sean-connery-40340887

:'-( :'-( :'-( :'-( :'-(
    Sbohem Viléme z Baskervilu
    RIP :(
    (Asi si pustím Neúplatné.)
  • Jsem samozřejmě smutná, ale připomínám, že umřel v devadesáti letech, ve spánku, doma ve vile na Bahamách a po dlouhé a krásné kariéře. Kdo z nás to tak bude mít...
  • Ach jo... :-(
  • No nekeke! Tohle mi úplně uniklo... Konec jedné éry a jednoho z mých dlouholetých sex idolů :,(.
    Kdo rád právnická a politická dramata, tak si nenechte ujít film z produkce Netflixu Chicagský tribunál. Sorkin ve skvělé formě jako scénárista a ve slušné kondici i jako režisér. Herecké obsazení, za které by se nemusel stydět ani film velkého hollywoodského studia.

https://www.csfd.cz/film/237309-chicagsky-tribunal/prehled/
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 6. listopadu 2020
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

Kdo rád právnická a politická dramata, tak si nenechte ujít film z produkce Netflixu Chicagský tribunál. Sorkin ve skvělé formě jako scénárista a ve slušné kondici i jako režisér. Herecké obsazení, za které by se nemusel stydět ani film velkého hollywoodského studia.

https://www.csfd.cz/film/237309-chicagsky-tribunal/prehled/

Viděl fantazie Sacha a Eddie předvedli hodně dobrý herecký koncert a potěšilo i Batmanovo cameo. A souhlasím Sorkin tou nechronologickou stavbou děje udělal film hodně zabavným a koukatelným. Navíc ještě bylo zajímavé, protože do té doby jsem o tomhle nevěděl, takže to rozšířilo moje historické obzory https://en.wikipedia.org/wiki/Chicago_Seven
  • JoserJoser persona non grata
    Taika Waititi natočil pro Coca-Colu letošní vánoční reklamu a je to paráda

• Hotová Odysea.
  • Ještě 7 dní je možné si na webu ČT pustit film jindrich-v. Podle mě to je nejlepší verze filmů o Jindřichu V. Lepší než přeceňovaný Král na Netflixu. Film má středověkou atmosféru. Třeba výhrůžka Jindřicha obráncům Harfleuru- buď se vzdáte a můžete čekat milosrdenství, nebo příjde finální útok a brutální drancování. Tak to při obléhání opevněných měst ve středověku často probíhalo. Známý proslov před bitvou. Na svoji dobu působivě natočená bitva. Jindřichův přechod bojiště po bitvě, když zní Non nobis Domine. Pochyby Jindřicha zda je dobrý král, když musí věšet bývalé kumpány z hospody. Oblíbený motiv krále v přestrojení v táboře před bitvou a jeho úvahy - vše na krále, své životy, své duše, své dluhy, své hříchy - vše naložte na krále. My musíme nést vše, to je tvrdá podmínka. Ve filmu taky hraje vozataje mladý Christian Bale.
  • @MonteKarstark Konečně jsem se dostal k Život na naší planetě od Attenborougha. A pro mě nejlepší film letošního roku.
  • upraveno 1. ledna 2021
    Kromě Případů oddělení Q, které jsem začala na přeskáčku číst a shlédla filmy č. 1 a 4, jsem se na konci roku vrátila k Ritchieho Gentlemanům. Na druhé skouknutí se mi to líbilo ještě víc než napoprvé.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.