Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1381382384386387394

Komentáře

• Legenda o Tomiris (2019), aneb Kazaši inšpirovaní zápiskami Heroda vyprávajú ako jedna odvážna Skýtka prežila zradný prevrat a exil, získala svoj kmeň späť a o pár rôčkov vypráskala zo stepi Kýra Veľkého, ktorý sa až bars rozťahoval.
    Veľmi sa mi páčilo to zobrazenie stepného života - rituály, odevy, zbrane, taktika, každodennosť i zvraty, prostredie a hoci Peržania boli zobrazení prevažne slizky, taký Kýros bol fakt figúra. Vlastne celkovo na mňa herci pôsobili veľmi dobre a dáma v hlavnej úlohe mala iskru. Nápad s opakujúcim snom, kde čelí levovi, podarený. Davovky, práca s kamerou... Fakt si dali záležať a mám z toho lepší pocit než z mnohých Hollywoodskych výtvorov.
  • Kdyby vás náhodou napadlo si pustit WonderWoman 84, třeba proto, že se vám jednička líbila, nedělejte to. Je to hrozný.

Před časem v čechách natočili seriál, který se jmenoval Trpaslík. Bylo to o kouzelném předmětu, který plnil přání, a uvrhl celé město v chaos a skončili kvůli němu v minulosti celé lidské civilizace. Amíci natočili film o krystalu, efekty to mělo docela špatný až žádný, děj to mělo klišoidní, bylo tam spoustu moralizování a fuj.. Fakt špatný a to snesu kde co..
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Ani Chris Pine to nevylepšil? Mám ho docela ráda, takže to nerada slyším.
  • Musím se přidat. WW84 pracuje hned s několika blbými koncepty a zároveň je to film bez tempa. Zasazení do osmdesátých let ani není pořádně využité, kromě pár povrchních vizuálů. Žádná hudba, odkazy na popkulturu... Diana taky měla po I. světové války zmizet a znova začít být aktivní až v Dawn of Justice. Tenhle film to okázale ignoruje. Steve... tam prostě je a moc užitečný není, jeho interakce se světem o několik dekád jinde taky moc nedává smysl. To poselství filmu - přijmout realitu a nežít ve falešných představách - není špatné, ale celé je to podané humpolácky. Koukatelné to je díky Gal, ale je to typický zapomenutelný projekt Hollywoodu poslední doby, který diváka považuje za nenáročného blbce.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Na celém tom filmu byla nejlepší... hudba... v traileru. =D
  • upraveno 12. ledna 2021
    @MonteKarstark přesně tak. Zimmerův soundtrack přímo k filmu bylo jedno velký zklamání.

Pine to nezachrání a ani se o to nesnaží. Fakt tam byl jak pátý kolo u vozu. To jeho zkoušení “vtipných osmdesátkových outfitů” vtipný nebylo. A vlastně jediná jeho úloha ve filmu je, že Diana začala
    Létat

Jestli jsem to pochopil dobře. Což je taky nesmysl protože v JL to neumí (ale možná jsem to pochopil blbě).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Já bych řekl, že asi umí.
    image
  • @MonteKarstark to jsou spíš skoky ne? 8-)
    flanker.27 napsal(a):

Za mne pozitivum na Mulan je akorát Sofia Akatijevová :twisted:

Jenže to je tím, že jsi starej, zapšklej, nemáš rád Hermiony a krapet Bohušomatušovštíš :twisted:

Kreslenou Mulan mám horzně ráda, tak mě dost mrzí, že se hraná nepovedla. Třeba hraná Kráska a zvíře se mi líbila (flankere nekoukat, Kráska je Hermiona!).
    Ale já mám ráda Disneyovky obecně. Teď jsem po letech znovu viděla Pocahontas (jak já ji jako malá milovala, viděla jsem ji snad 150x). A když jsem dobrečela (jako vždycky :oops: ), zjistila jsem, že má dvojku. Po přečtení co se tam stane, pro mě nebude existovat (asi jako poslední Fantaghiro, kde se ta káča vyprdla na Romualda a zůstala s tím divným kašparem)!
  • Krisa napsal(a):

Teď jsem po letech znovu viděla Pocahontas (jak já ji jako malá milovala, viděla jsem ji snad 150x). A když jsem dobrečela (jako vždycky :oops: ), zjistila jsem, že má dvojku. Po přečtení co se tam stane, pro mě nebude existovat

Fakt se na to nedívej. Já jsem tu dvojku jednou viděla a okamžitě zařadila do zapovězeného šuplíku. Nejen kvůli zápletce, ale i provedení (podle toho jednoho dialogu, co mi utkvěl jako odstrašující případ) bylo jak facka do tváře. :wall:
    (a ano, původní Pocahontas je nejlepší disneyovka ze všech, a díky za připomenutí Fantaghiro, byť tu poslední si nějak nevybavuju, taky dobře :D)
    @CervenKa Na tu poslední Fantaghiro se taky nedívej, team Romualdo =D !

Pocahontas 2 bych provedení možná i odpustila, ale zápletku nikdy! Já měla na základce i nálepkové album Pocahontas, pamatuju, jak jsem si v družině lepila nálepky :D . Já si to snad pustím znova.
  • AvivAviv
    upraveno 20. ledna 2021
    Zrovna tady jsem neviděla kreslenou, pouze filmovou. A ještě francouzkou Belle et la Bette s Casselem a Seydoux a naši postarší Pannu a netvora. Ta hollywoodska je mnohem mnohem lepší v budování vztahu mezi holčinou a zakletým. Podmanivější mi přišla ta francouzská, ovšem má své mouchy. Tuzemská je úplně jiný živočišný druh a moc hezká a atmosférická. Každopádně hraná verze po amerikánsku mi přišla solidní, ikdyž jsem tu a tam měla pocit, že bych něco udělala jinak. Možná kdybych se pustila do zamýšlení víc, chtěla bych změnit víc věcí.
    Ona ta Hollywoodská s Hermionou je dost podle té kreslené, což mi bylo sympatické.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. ledna 2021
    Krisa napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Za mne pozitivum na Mulan je akorát Sofia Akatijevová :twisted:

Jenže to je tím, že jsi starej, zapšklej, nemáš rád Hermiony a krapet Bohušomatušovštíš :twisted:
    Já miluju hermelín, co furt máš? A nežárli na mladší a hezčí :twisted:
    Krisa napsal(a):

Kreslenou Mulan mám horzně ráda, tak mě dost mrzí, že se hraná nepovedla. Třeba hraná Kráska a zvíře se mi líbila (flankere nekoukat, Kráska je Hermiona!).

Není třeba varování, já vím. Ostatně Panna a netvor nasadili laťku tak vysoko, že se těžko spokojím s rozezpívaným nádobím :-D
    Krisa napsal(a):

Ale já mám ráda Disneyovky obecně. Teď jsem po letech znovu viděla Pocahontas (jak já ji jako malá milovala, viděla jsem ji snad 150x). A když jsem dobrečela (jako vždycky :oops: ), zjistila jsem, že má dvojku. Po přečtení co se tam stane, pro mě nebude existovat (asi jako poslední Fantaghiro, kde se ta káča vyprdla na Romualda a zůstala s tím divným kašparem)!

Ach vy ženy :roll: =D
    upraveno 20. ledna 2021
    flanker.27 napsal(a):

A nežárli na mladší a hezčí :twisted:

Na děti nežárlím :P
    flanker.27 napsal(a):

Ach vy ženy :roll: =D

??? (Važ slova, vím, že existuje tvoje fotka s růžovou helmou :twisted: )
    Krisa napsal(a):

Na děti nežárlím :P

Ale ty jsou jako moje děti. Na to už jsi moc stará :twisted:
    Krisa napsal(a):

??? (Važ slova, vím, že existuje tvoje fotka s růžovou helmou :twisted: )

Když jsem si jako kojenec dal na hlavu mísu s pudinkem? Jinak totiž nevím =D
  • Kriso, pošli fotku! :D
  • A co je vlastně špatně s Watsonovou?
    @flanker.27 Aby tě zavřeli, na to moc stará jsem :-P

Na té fotce sedíš na cesťaku.

@Aviv Tak rychle si náboje nevystřílím :twisted:
    @Krisa Pořád tápu :)

Ostatně každý ví, že středem mého zájmu je sama ledová královna Eteri, které se všichni bojí, kromě mě 8-)

image
    @flanker.27 Vodácký kurz z gymplu ;)

Já uznávám, že ET je pohledná, ale neustále se tváří, jak kdyby chtěla někomu prokousnout tepnu a zatančit si na jeho vychládající mrtvole.
    @Krisa Vodácká přilba je vodácká přilba. Tu sem klidně někdy dám, až překonám lenost tu fotku oskenovat :)

V tom rozhovor, než ten ISU kanál bohužel zakázal komentáře, byl jeden krásný, zhruba ve stylu "počkat, počkat, já myslel, že Eteri je upír vysávající mládí ze svých studentek" a podobné další, kdyžs e lidi přesvědčili, že je to docela fajn ženská. Ostatně takhle vítá Annu, tož není bez emocí :) O tom, proč vypadá při závodech chladně řekla, že se snaží nedávat najevo emoce proto, aby zbytečně neznervózňovala svoje svěřence. Rozhodně lepší než Pluščenko, který sice emoce projevuje, ale tím nejhorším možným způsobem. Eteri na rozdíl od něj si svojí trenérskou pozici musela vybudovat úplně z ničeho a nechává za sebe mluvit výsledky, zatímco Plyšák čeká, že jen jeho velectěná výsost přijde na scénu, všichni před ním padnou na zadek. Vážně od té doby, co začal aktivně trénovat, udělal všechno proto, aby se mi naprosto zhnusil. je útočný, nesportovní, verbálně napadá bruslaře z jiných škol (především pochopitelně ty od Eteri), chová se na závodech nesportovně a tak dále, ten výčet by byl hodně dlouhý. Arogantní debil s namaštěným egem, abych to shrnul.
    Tomu rozumím, ale stejně na mě působí tak, že kdyby se to náhodou nepovedlo, sešvihala by ji v zákulisí bičem (ale možná si do toho projektuji svoji někdejší sportovní kariéru :D ).
    @Krisa Bili tě? Leccos by to vysvětlovalo :twisted:

Eteri nepochybně působí tvrdě (jako ostatně většina ruských trenérů), ale dokonce i ti z jejích svěřenců (hlavně tedy svěřenkyň), kteří se s ní nerozešli v nejlepším, o ní mluví po stránce tohohle dobře. trvají na tom, že není přísná, jen náročná (ovšem ty výsledky pak podle toho vypadají). Vícero jich přiznalo, že když ne tom nebyly jejich rodiny dobře, že je trénovala zadarmo (a že krasobruslení je fakt drahé i v Rusku), platila jim kostýmy a podobně. Ostatně sama to měla tvrdé, napřed kvůli zlomenině páteře její vlastní sportovní kariéra skončila dřív než začala, pak jela do USA s týmem dělat ledovou šou, jenže kvůli průtahům s vyřízením víza s nimi zrušil pořadatel smlouvu, takže se ocitli v cizí zemi bez prostředků a přežívali na charitě, pak, kdo si pamatuje teroristický útok v Oklahoma City v roce 1995, tak Eteri měla tu smůlu, že tam právě byla, spadl na ní strop, hasiči ji vyhrabali z trosek otřesenou a v šoku. Paradoxně právě tohle jí pomohlo, protože v jednom hasiči zachránci se probudil rytíř, který musí pomáhat dívkám v nouzi, takže jí i celé skupině pomohl sehnat nového producenta a oni mohli začít vystupovat. pak se po nějakých osmi letech vrátila do Ruska, kde na ní taky nikdo nečekal s otevřenou náručí a musela začít v různých klubech doslova žebrat o nějaký čas na ledě (což nejdřív dostala někdy v pět ráno a v sedm večer) a teprve jak její tým začal mít úspěchy tak se její postavení začalo zlepšovat až se dostala na pozici kde je teď, kdy udělal zejména ženském krasobruslení doslova revoluci.
    Zkrátka tohle je silný ženský charakter, ne nějaká vandrovní vůman. :twisted:
    upraveno 21. ledna 2021
    flanker.27 napsal(a):

Leccos by to vysvětlovalo :twisted:

Blboune =D
    Ale kdo byl nejpomalejší při běžecké části tréninku, dostával proutkem (v lepším případě kopřivou), dokud nezrychlil, v drsnějších případech někoho nepředběhl, aby se trenér zaměřil na něj. A pak bys chtěl, abych byla normální :-P
    @Krisa Už jsem takový. =D
    A pak člověk čte ty rady amatérů na zahraničních fórech, jak by měl vypadat trénink 8-)
    Ostatně na akademii se s náma taky moc nemazlili, i když to už jsme byli (formálně) dospělí, takže nám to dávali sežrat spíš jinak, když někdo nemakal dle představ trenérů.
  • Krisa napsal(a):

@sfik Ani Chris Pine to nevylepšil? Mám ho docela ráda, takže to nerada slyším.

Tak to mne Chris moc nebere... Zrovna onehdá jsme si pouštěli film Tohle je válka!, kde hraje agenta CIA. Mně tam mnohem víc zaujal Tom Hardy :).
    @Lady Ašara Tomu rozumím, ale já v tomhle případě myslela herecké kvality (i když ty vizuální jsou také na vysoké úrovni :) ).
  • Tak to na sebe prozradím tajemství. Na Chrise Pinea mě vůbec nebolí se dívat, ale mojemu preferovanému typu se rozhodně víc blíží Tom Hardy :oops:
  • V Outlaw king bol Pine dobrý. Celkovo dobre pôsobiace obsadenie.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.