Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1384385387389390394

Komentáře

• upraveno 9. září 2021
    Takže návrat přímo ke kořenům? Trailer vypadá spíš jako mimořádně kvalitní remake (možná alternativní minulost), ale doufám, že čtyřka naváže na trojku a jde spíš o přežití Nea v Matrixu
  • Pustil jsem si asi poslední ze znamých filmů s Belmondem, který jsem neviděl Zvíře. Dneska by takový film nevzniknul. Jednak by produkce nenechala dělat kaskaderské kousky co předvádí Belmondo dnes hlavní hvězdu. Dále by v dnešní hyperkorektní době Bruno Ferrari neprošel ( stačí to srovnat s jednou reklamou na tyčinku a co se kolem toho děje ). Stejně by neprošly vtipy na znásilnění a hlavní hrdina, který se snaží, když hraje retardovaného neoprávněně získat sociální dávky.
  • @derfel Zvíře naprosto miluju a patří mezi moje top filmy. Máš pravdu v tom, že dneska už by to neprošlo, stejně jako kupa mladších snímků. Nedávno jsem zjsitila, že k mé oblíbené béčkové komedii Super Troopers existuje druhý díl. Bohužel je zcela bezzubý a nevtipný, s v ýjimkou pár kopanců do Kanady. Přitom jednička je pořád dobrá, obešla se bez zbytečného toaletního humoru či bizarních sexuálních scén, které jsou dneska už hodně běžné, takřka "nezbytné", ale kupa vtípků už by dneska taky byla posuzovaná jako nekorektní a fuj... Když se vrátím ke Zvířeti a filmům z téhle doby, stačí vzpomenout i Četníka a zátah na nudisty, to už by dnes taky neprošlo :-).

• Trailer na norský remake Tří oříšků pro Popelku. Teda, navzdory obávám některých tohle vypadá dost klasicky. Výprava je krásná. Inspirace originálem zjevná. Teď ještě jestli tvůrci pochopili, co moderním pohádkám chybí - mýtický přesah a duše. Prosím nenuťte Popelce roli silné moderní ženy. Už ta z originálu je feministická dost a princ, co přestane být jenom kluk, na konci musí přijmout všechny její role, než ona jeho nabídku přijme. Nejdůležitější otázka - bude ve filmu ikonická Droběna?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No hlavně že princ je Radek Turek od okurek, byl jsem celý nesvůj, jestli kvókvókvóty budou dodrženy, teď můžu klidně spát.
  • @derfel @Lady Ašara Zvíře je úžasný film a ještě s Belmondem miluji Může z Acapulca.
  • @svoa00
    svoa00 napsal(a):

Nejdůležitější otázka - bude ve filmu ikonická Droběna?

Jestli bude, tak se museli dát hodně dohromady 8-)
    Baron napsal(a):

@derfel @Lady Ašara Zvíře je úžasný film a ještě s Belmondem miluji Může z Acapulca.

"Sežral ho žralok, když telefonoval v budce."
    "Ta krysa má zuby napuštěné prudkým jedem."

"Kde je můj zub?"
    "Jste velký svůdce."
    "Nevím o tom."
  • Ten norský remake Tří oříšků pro Popelku vypadá docela v pohodě. Jinak pokud tam není bezpohlavní kmotřička, kterou hraje černoch s bradkou v šatech tak v pohodě nova-popelka-jde-s-dobou-vila-kmotricka-je-bezpohlavni-hlavni-hrdinku-hraje-hispanka. Přijde mě to už lehce úchylný, ale asi nechápu ty správné progresivní moderní trendy.
    @derfel Ony nejsou ty trendy zas tak moderní, něco takovýho zkoušeli už v roce 1997 a byla to fakt síla:
    https://www.csfd.cz/film/17251-popelka/recenze/

• @flanker.27 @čejka @Baron Co si budeme nalhávat, velikou část kouzla těchhle filmů tvoří i dabing :).
    Včera Rusové dostali na vesmírnou stanici první filmový štáb:
    https://kosmonautix.cz/2021/10/zive-a-cesky-k-iss-miri-filmari/

Tedy sestávají se jen z herečky Julie Peresild a režiséra Klima Šipenka, třetím na palubě Sojuzu byl pochopitelně profesionální kosmonaut Anton Škaplerov. Mají na ISS natočit asi 35-40 minut filmu s názvem Výzva. Podobný záměr oznámil před časem i Tom Cruise, který chce natočit na ISS kus nového filmu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Z vesmíru se vrátil první filmový štáb:

Popravdě jsem čekal, že jestli tohle někdo jednou udělá první, bude to James Cameron, který se pro filmování neváhal už ponořit na mořské dno. Leč další na řadě je Tom Cruise.
  • Je tu niekto, kto si pozrel novú Dunu?
  • @Aviv Jo, byla jsem v kině. Celkově dobrý dojem. Akorát konec mi přišel trochu zdlouhavý, protože jsem hádala, jak daleko příběh dojde, a hádala jsem špatně. Takže "tohle by byla dobrá poslední scéna" - "aha, tak ne, tak to asi skončí touhle" - "aha, tak ne..." Asi už na mě bylo pozdě :D
    Nicméně jinak příběhu nemůžu nic vytknout, mnohé scény měly něco do sebe, moc hezky se na to koukalo a občas to bylo takové správně "divné", jak si to s Dunou v duchu spojuju (bonusové body soundtracku za dudy :D)
  • Já v pohodlí domova, takže som mala prehľad o stopáži a neviem, ako bez toho, ale zdĺhavé mi to neprišlo.
    Jo, cosi podivné to obsáhlo dobře. Jak na scénu došli imperiálové a kněžky, tak to fakt mělo takový zneklidňující až nepříjemní dojem odtažité nemilosrdné síly. A dech historična všude kolem. Fremeni byli o moc přístupnější, lidští byť nabroušení.
  • Co do vymazlenosti scén, tohle video mluví za vše. A moc příjemně.

• Na Dunu se chystám do kina, kamarád-doprovod vyžaduje zvuk v dolby digital, prý to jinak není ono :).
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Lady Ašara ja som to videl v dolby digital na chodove a tam keby to dali o 20 db tichsie bol by to super zazitok. Inac Duna sa mi velmi pacila.
  • Tak nakonec jsme to viděli v Cinemacity, tedy bez toho super ozvučení. Přiznám se, že předlohu jsem nikdy nečetla (v době, kdy si ji pořídil můj bratr, mne odrazovala délka) a Lynchův film si téměř nevybavuji (kromě scény, kdy představitel Paula, pro mne později nesmírně zkompromitovaný svojí rolí v Sexu ve městě, neustále opakuje, že "Strach bodá hlouběji než meče."). Kamarád sice kafral, že se v některých místech tvůrci odchýlili od předlohy (stěžoval si zejména u Paulovy matky), ale mně se to líbilo a vcelku jsem byla zklamaná, že už je konec, a o všechno to prozření a akci přijdu. Hlavní představitel byl navíc takový dobře koukatelný chlapec, hudba ve mně místy hodně rezonovala, a při sledování se mi vybavil i pocit bezpráví (vůči rodu Atreidesů), který jsem silně cítila i kdysi dávno při Lynchově Duně. Za mne tedy velice slušná podívaná.
  • Jo, moc hezky vidět, jak pana tátu nastála situace tíží, ale pere se s tím nejlíp jak umí a to co se stane je o to nepříjemnější, že jsme viděli jak jsou si ti tři blízcí a taky jak chtěl spravovat tuhle planetu líp než předešlí majitelé. Ta chvíle po záchraně těžitelu a přistání v bezpečí, když se rozčílí, že jim zde bylo zanecháno vadné zařízení a že zde byli posláni jen aby zlyhali a naše pani ekoložka tam stojí a že "sorry, nemôžem pomôcť"...
    Mladej tady v tomhle na mně pusobil líp než v Lynchově verzi. Víc toho "do háje, do čeho jsem to padl?!". Klukovštější, se to jen před pár minutama vyklubalo z vejce.
    A Duncan byl číslo! Kromě jeho akčního pobíhání například v té scéně s diplomatickým setkáním s jedním z Fremenu, tam zazářil. Ale to je i tím, že celá ta scéna zářila.
    Předlohu zatím zvažuji, takže neposoudím, ale to jak byla Jessica lapena mezi polohou matky a polohou členky řádu, to mi přišlo moc dobře a s citem zobrazeno.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Lady Ašara napsal(a):

představitel Paula, pro mne později nesmírně zkompromitovaný svojí rolí v Sexu ve městě

Cywe já vůbec netušila, že Kyle MacLachlan (doufám, že jsem to napsala aspoň přibližně) hrál v Sexu ve městě! 8-O
  • upraveno 2. listopadu 2021
    @Krisa Nééé, to si děláš legraci?? :-D Hrál Charlottina prvního manžela,
    toho, co měl problémy s erekcí :-D.
    Vedle toho hrál i v Zoufalých manželkách, což tedy byla taky role jako víno. No a samozřejmě Kapitán v Jak jsem potkal Vaši matku :-D. Paul Atreides opravdu vykonal dlouhou cestu od roku 1984 :-)).
  • @Aviv Líbí se mi Tvoje shrnutí. Leto Atreides byl navrch ještě fešák, tomu bylo těžké nedržet palce ;). Z první adaptace si ještě matně pamatuji nějakou hnusnou scénu s baronem Harkonnenem, že mi z toho jako dítěti nebylo moc volno. V této verzi jsou Harkonnenové sice taky hnusáci, ale až tak špatně od žaludku mi nebylo. U Duncana bych čekala, že se ohřeje trochu déle... Mimochodem: Více se mi tedy líbil s vousy á la Drogo než jako holobrádek, tím oholením úplně ztratil sexappeal. Jessica - v knize je prý více stoická, nedává tak najevo emoce, nicméně kamarád uznal, že to, co je předloženo v knize, nemusí být na plátně poznat, takže nějak svoje duševní rozpoložení zahrát musela. No a mladý Atreides je tu prostě mladý Atreides. McLachlan prostě v době natáčení už nebyl dítě.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Lady Ašara Já nikdy Sex ve městě neviděla :oops: A Zoufalé manželky taky ne. Aspoň Kapitána z HIMYM znám :-)
  • @Krisa Ač to spadá spíše do sekce seriálů, tak:
    Zoufalky první řada nebyly špatné, pak už to mělo spíše sestupnou tendenci. McLachlan hrál tuším ve třetí sérii (teď nechci kecat).
    Sex ve městě jsme sledovaly s kamarádkami na VŠ, zpětně už mi to přijde někde jinde, podobně jako třeba Přátelé. Navíc ty newyorské reálie šly vždy mimo mne, neznám žádnou českou ženu, která by v pracovní době v botách od Blahnika a s náušnicemi od Diora šla na brunch s kámoškami :). Netvrdím, že je to špatné, ale za tu dobu, co jsme to sledovaly, jsem už někde trochu jinde.
  • Byl jsem na Posledním Souboji a hodně dobrý film. Rozdělení do třech kapitol zajímavý prvek vyprávění
    Spíče to ukazuje celkovou pozici a vývoj ve vztahu pozdějších soupeřů, zda je obvinění pravdivé, to je ze všech pohledů dost jasný.
    Za mě mohly být bitevní scény delší, ale na nich to nestojí. Závěrečný souboj je výborný ( v moc filmových soubojích se nevidí takový zapojení válečných koní). Ty divný helmy nejsou vůbec rušivý, jsou jen na začátku souboje pak si zvednou hledí a následně příjdou o přilby. Sice souboj asi někdo jako Metatron strhá, ale je opravdu dobrý. Me Too agitku jsem tam tolik neviděl (snad jen ve scéně v kapli ale tam ten rozhovor měl smysl). Spíšě obecně hodně špatný postavený Marguerite jako ženy, ale je to dobře popsaný ten vývoj, jak se do něj dostala. Jinak co jsem nepochopil je hodně špatná propagace a vražedný nasazení filmu u nás den - jinde někdy kolem týdne před Dunou. Já jsem byl v kině v okresním městě ( Jičín) blíže k bydlišti film vůbec zpočátku nešel. Bylo nás v kině 11. Jel jsem trochu dříve a viděl jsem vychazející davy z kina, kteří šly z Karla. Skoro Scotta lituju, povede se mu po delší době dobrý film a úplně propadne.
  • @derfel Jo, o Posledním souboji jsem taky slyšela dobré věci. Nejsi první, kdo ten idiotský marketing kritizuje. Mrzí mě to hlavně proto, že je to v nekonečné záplavě komiksovek, adaptací, rebootů, remaků originální film a oni producenti udělají tohle.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.