Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Trailer na norský remake Tří oříšků pro Popelku. Teda, navzdory obávám některých tohle vypadá dost klasicky. Výprava je krásná. Inspirace originálem zjevná. Teď ještě jestli tvůrci pochopili, co moderním pohádkám chybí - mýtický přesah a duše. Prosím nenuťte Popelce roli silné moderní ženy. Už ta z originálu je feministická dost a princ, co přestane být jenom kluk, na konci musí přijmout všechny její role, než ona jeho nabídku přijme. Nejdůležitější otázka - bude ve filmu ikonická Droběna?
"Ta krysa má zuby napuštěné prudkým jedem."
"Kde je můj zub?"
"Nevím o tom."
https://www.csfd.cz/film/17251-popelka/recenze/
https://kosmonautix.cz/2021/10/zive-a-cesky-k-iss-miri-filmari/
Tedy sestávají se jen z herečky Julie Peresild a režiséra Klima Šipenka, třetím na palubě Sojuzu byl pochopitelně profesionální kosmonaut Anton Škaplerov. Mají na ISS natočit asi 35-40 minut filmu s názvem Výzva. Podobný záměr oznámil před časem i Tom Cruise, který chce natočit na ISS kus nového filmu.
Popravdě jsem čekal, že jestli tohle někdo jednou udělá první, bude to James Cameron, který se pro filmování neváhal už ponořit na mořské dno. Leč další na řadě je Tom Cruise.
Nicméně jinak příběhu nemůžu nic vytknout, mnohé scény měly něco do sebe, moc hezky se na to koukalo a občas to bylo takové správně "divné", jak si to s Dunou v duchu spojuju (bonusové body soundtracku za dudy :D)
Jo, cosi podivné to obsáhlo dobře. Jak na scénu došli imperiálové a kněžky, tak to fakt mělo takový zneklidňující až nepříjemní dojem odtažité nemilosrdné síly. A dech historična všude kolem. Fremeni byli o moc přístupnější, lidští byť nabroušení.
Mladej tady v tomhle na mně pusobil líp než v Lynchově verzi. Víc toho "do háje, do čeho jsem to padl?!". Klukovštější, se to jen před pár minutama vyklubalo z vejce.
A Duncan byl číslo! Kromě jeho akčního pobíhání například v té scéně s diplomatickým setkáním s jedním z Fremenu, tam zazářil. Ale to je i tím, že celá ta scéna zářila.
Předlohu zatím zvažuji, takže neposoudím, ale to jak byla Jessica lapena mezi polohou matky a polohou členky řádu, to mi přišlo moc dobře a s citem zobrazeno.
Zoufalky první řada nebyly špatné, pak už to mělo spíše sestupnou tendenci. McLachlan hrál tuším ve třetí sérii (teď nechci kecat).
Sex ve městě jsme sledovaly s kamarádkami na VŠ, zpětně už mi to přijde někde jinde, podobně jako třeba Přátelé. Navíc ty newyorské reálie šly vždy mimo mne, neznám žádnou českou ženu, která by v pracovní době v botách od Blahnika a s náušnicemi od Diora šla na brunch s kámoškami :). Netvrdím, že je to špatné, ale za tu dobu, co jsme to sledovaly, jsem už někde trochu jinde.