Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jinak dokoukáno, nesouhlasím kompletně se vším, podle mě dost podceňuje morálku a bojové nabuzení (až fanatismus), když komentuje útoky slovy "oni nechtějí zemřít" (Japonci za druhé světové rozhodně nebyli první, kdo přišel s útoky ala banzai), ale z větší části se celkem shoduju. Nicméně Tróju mám rád :)
:twisted:
edit: bruh Mortal Kombat trailer
https://film.moviezone.cz/mortal-kombat-wan/trailery
Tipuju švandu, ale ve výsledku průser :twisted:
Mimochodem se taky chystají ještě rovnou dva Drákulové (přičemž jeden má být "sci-fi western"? :roll: ), to k té krizi námětů.
Snyder a Král Artuš, hmm, to hrozí ještě větší katastrofou než co s tím udělal Ritchie.
Ten Mortal Kombat se Scorpionem vůbec není špatný, je to krvavě zábavné, s nadsázkou, aniž by to bylo zbytečně hloupé, a přitom ten Scorpionův příběh má takovou tarantinovskou sílu.
Fakt doufám, že to bude švanda a ne průser.
Ne obraz.
Tedy ano.
Film o vzniku jednoho obrazu.
Z 2003.
A mohu říct, že víc řekl herectvím, než dialogy.
A že byl prodchnutý kouzlem. Ano, do jisté míry spácháno Desplatem.
A že ty reálie života dobového byly naprosto vymazlené.
A že tam byly metafory a předzvěsti a budování napětí a dusna až se nakonec zablyslo a zahřmělo.
A že si to pomaloučky lyricky plynulo.
A že se krásně koukalo na jemnou múzu Scarlet, introvertního umělce Colina, milého kluka Cilliana i trápící se choť Essie a povedli se taky slizoun neurvalý objednavatel, mateřská hospodyně a přísna tchýně v černém. A kotě. Kudrnaté kotě.
A lekce z optiky a výroby barev.
Wolfwalkers.
Nádhera při prohánění se po čtyřech tlapkách a vidění pachu a dunění v zemi.
A taky síla smečky, vtahy dětí a rodiču a přátelství a sliby a jak při snaze ochránit umíme ublížit a i dokázat ohromné věci. Hrozně dobré v storke o vlcích a lidech, kteří je ve spánku doprovázejí.
A taky svoboda, strach, poslušnost rozkazum, zaslepenost přesvědčeními jež eskalují k ne nutnému konfliktu. A jak měli Irové plné zuby Anglánu.
Záporák je solidní, jako hrozba i jako osobnost, která prostě nekompromisně dělá to, v čem vidí své poslání.
Haluzní místní. A dravý pták jako domácí zvířatko.
Do očí se mi tisli slzy.
Polsko je asi úplně jinde protože po kouskách jako Wolyn, Klér a U strážnýho anděla je tu tahle pecka
Pokud jde o násilí, nenávist, ponižování a tak dále, málokdy to ve filmu souvisí s válkou. Film je jen sled opakujících se scén, které mají víceméně stejnou podobu. Kluk přijde do nějaké skupiny (vesnice, město, samota) kde je výčet charakterů strašně úzký. Násilník, sadistický pederast, nadržená ženská. Skoro nikdo tam není normální. Pokud už se tam objeví relativně dobrá postava (farář, staroch, co chytá ptáky), tak rychle umře, aby přišla další pohroma. Překvapivě o něco lépe než zbytek tam vycházejí Rusové, ti se ke klukovi vlastně jako jediní chovají dobře ne jen jako jednotlivci.
Nedá se říct ani "podívejte, co s člověkem a morálkou udělá válka", protože jen máloco tam s ní bezprostředně souvisí, ani to nehledá kořeny zla někde jinde, nemá to nějaké směřování, jen sled perverzních scén, které spíš už nudí než šokují.
Přesně na něco takového bych si zašla do kina, abych oslavila konec dobrovolné i nedobrovolné izolace a zase si začala pořádně užívat, ale bohužel. Nicméně - děkuji Zacku Snyderovi, že v téhle době stejně dodává serotonin.
Kdyby vás zajímala ta písnička, která v traileru hraje, tak je to Kenny Rogers a jeho Gambler. V češtině písničku nazpíval Petr Spálený a je taky o moudrosti gamblera.
Hned bych s tebou, chlapče, měnil
Jestli chceš, tak aspoň chvíli
Buď obávaných hráčem
A měj nohy toulavý
Život je hrou vyhranou
Když zvedneš sázky
Doufej a nevzdávej
Hraj klidně dál
Štěstí má svou cenu
Kterou držíš ve svých dlaních,
Kdybys malou chvíli pustil -
Zač bys potom stál
Tak z té písničky mám husí kůži ještě i teď. Možná béčko, ale jednička Highlandera byla ve své době hodně působivá. Trojka se taky ještě dala (dvojka mi už přišla dost podivná). Když se snažili o restart v moderní verzi třeba u Supermana, tak výsledek sice nebyl špatný, ale že by to člověka právě strhlo... Asi bude jako obvykle hodně záležet na režisérovi a scénaristovi.