Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1382383385387388394

Komentáře

• Haha, to mi připomíná diskusi, kdy se mi jedno děvče svěřilo, že se jí líbí Orlando Bloom. Odbyla jsem ji slovy, že neumí hrát, na což reagovala větou: "To je možný... ale když vyleze na plátno, já mu to odpustím!" :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Lady Ašara napsal(a):

Haha, to mi připomíná diskusi, kdy se mi jedno děvče svěřilo, že se jí líbí Orlando Bloom. Odbyla jsem ji slovy, že neumí hrát, na což reagovala větou: "To je možný... ale když vyleze na plátno, já mu to odpustím!" :-)

Tohle jsem dřív nechápala, ale díky Carnival Row jsem názor přehodnotila (v obou kategoriích) :)
  • I když obecně moc nemusím tyto kritizující videa - tohle mě přišlo dobrý. Expert na starověké války hodnotí bitvy ve známých filmech a seriálech.Nejvíce to odneslo ( asi zaslouženě) moje oblíbené Statečné srdce. Nejlépe taky zaslouženě bitva u Gaugamél z Alexandra. Na to je vidět, že film nelze posuzovat jen podle historické přesnosti, protože jako film funguje Statečné srdce lépe než Alexander. V podstatě většina uvedených filmů ( výjma Red Cliff) se mě líbila více naž Alexander.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. února 2021
    Nedávno jsem viděl podobné video, ne úplně čistě zaměřené na filmy, ale na obecnou představu o obléhání a užití obléhacích věží ve starověku a středověku. Na filmy ovšem taky došlo. Až to najdu... :)

Jinak dokoukáno, nesouhlasím kompletně se vším, podle mě dost podceňuje morálku a bojové nabuzení (až fanatismus), když komentuje útoky slovy "oni nechtějí zemřít" (Japonci za druhé světové rozhodně nebyli první, kdo přišel s útoky ala banzai), ale z větší části se celkem shoduju. Nicméně Tróju mám rád :)
  • Na Insider som už jeden dva razy narazila. Jedno video je aj o filmovom zobrazení dirigentov. Vypichuje rôznorodé detaily pekne stráviteľne. To s vriacou vodou som poznala, ale napríklad to s loďami nie.
  • Jo těch videi tam je celkem dost. A hodnotí to různí odbornící podle zaměření. Mimo jiné bývalý člen speciálních jednotek, odstřelovač, expert na boj sekerou a mnoho jiných. Zatím jsem jich moc neviděl. Tohle mě přišlo zajímavý How Marvel Actually Makes Movies Years Before Filming. Pak se vkrádá otázka, jaká je vlastně role režiséra u marvelovky, když má většinou detailně dopředu rozpracovanou previzualizaci každé scény. Když třeba režisérka v rozhovoru přiznala, že odmítla natáčení Black Widow, když jí studio řeklo, že si nemá dělat starosti s akčními scénami, protože na to studio má vlastní lidi.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @derfel
    derfel napsal(a):

Jo těch videi tam je celkem dost. A hodnotí to různí odbornící podle zaměření. Mimo jiné bývalý člen speciálních jednotek, odstřelovač, expert na boj sekerou a mnoho jiných. Zatím jsem jich moc neviděl. Tohle mě přišlo zajímavý How Marvel Actually Makes Movies Years Before Filming. Pak se vkrádá otázka, jaká je vlastně role režiséra u marvelovky, když má většinou detailně dopředu rozpracovanou previzualizaci každé scény. Když třeba režisérka v rozhovoru přiznala, že odmítla natáčení Black Widow, když jí studio řeklo, že si nemá dělat starosti s akčními scénami, protože na to studio má vlastní lidi.

No vzhledem k tomu, jak se nedávno vyvrbila sequelová Star Wars trilogie, tak jsem za tenhle styl rozhodně rád. Někdy dát režisérovi příliš mnoho volnosti způsobí více škody než užitku
    :twisted:
  • upraveno 18. února 2021

edit: bruh Mortal Kombat trailer
    Nechci ověřovat věk :)
    Tohle může být buď děsná švanda (jako původní Mortal Kombat), nebo děsněj průser. Nic mezi tím. Docela by mě zajímalo, koho to napadlo natočit znovu a proč.
    Bez ověřování věku :)
    https://film.moviezone.cz/mortal-kombat-wan/trailery

Tipuju švandu, ale ve výsledku průser :twisted:
  • Znovu natočit Mortal Kombat není úplně nelogický krok. Zavedená známá herní serie co má kolik 11 dílů ? Já sem hrál už hodně dávno dva). A stejně ty postavy +- znám. V dnešní době je podle mě krize námětů. Stačí se podívat co se chystá x-tá verze Tří mušketýrů, Snyder chystá další verzi krále Artuše - i ta jeho Justice League je určitý přelom - dát režiserovi nepovedeného filmu (i když tvrdí, že za konečnou verzi nemůže) 70 milionů dolarů dvojnásobnou stopáž asi 4 hodiny a mládeži nepřístupný rating - to tu ještě nebylo. Podle traileru se to bude brát Mortal Kombat dost vážně a bude to dost krvavý. Mě docela překvapilo, že animák Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge je v deseti nejlepších celovečerních filmech roku 2020 na ČSFD třeba před Tenetem. Já na ČSFD nejsem tak přesně nevím, jak to tam měří.
    Já tam jsem a nevím to taky :)

Mimochodem se taky chystají ještě rovnou dva Drákulové (přičemž jeden má být "sci-fi western"? :roll: ), to k té krizi námětů.

Snyder a Král Artuš, hmm, to hrozí ještě větší katastrofou než co s tím udělal Ritchie.
  • Mě ta je ho verze Artuše taky nesedla. Třeba Kung-fu z bordelu v artušovských mýtech nemá co dělat. Na Moviezone tuto verzi redaktoři docela chválí. Tam jsem psal v narážce na Tři M., že alespoň třeba režisér Ridley Scott občas natočí něco jako Soupeři nebo Poslední duel. Oboje s méně známým námětem, týkající se soubojů z francouzské historie. Pak jsem si uvědomil, že ani Scott neodolal a natočil vlastní verzi Robina Hooda.
  • Tak tenhle rok bude ještě určitě přát malým nezávislejším filmům a taky televzním filmům. Kdo hledá, tak se přece nemusí spoléhat na main stream. Nedávala jsem sem na fórum před nějakým časem video o tom, že filmová studia mají falešnou představu, že co je známé, je taky populární. Finančně úspěšný film o Artušovi tu nebyl od osmdesátých let a o Robinu Hoodovi naposledy v roce 1991.

Ten Mortal Kombat se Scorpionem vůbec není špatný, je to krvavě zábavné, s nadsázkou, aniž by to bylo zbytečně hloupé, a přitom ten Scorpionův příběh má takovou tarantinovskou sílu.
    @derfel 11 dílů? To čumím, já jsem myslela, že to frčelo, když jsem byla malá (film nám kdysi pouštěl táta, že to je fakt sranda). Jestli to má delší příběh, tak to smysl má (tedy pokud se podaří pokračovat).

Fakt doufám, že to bude švanda a ne průser.
  • Dívka s perlou.
    Ne obraz.
    Tedy ano.
    Film o vzniku jednoho obrazu.
    Z 2003.
    A mohu říct, že víc řekl herectvím, než dialogy.
    A že byl prodchnutý kouzlem. Ano, do jisté míry spácháno Desplatem.
    A že ty reálie života dobového byly naprosto vymazlené.
    A že tam byly metafory a předzvěsti a budování napětí a dusna až se nakonec zablyslo a zahřmělo.
    A že si to pomaloučky lyricky plynulo.
    A že se krásně koukalo na jemnou múzu Scarlet, introvertního umělce Colina, milého kluka Cilliana i trápící se choť Essie a povedli se taky slizoun neurvalý objednavatel, mateřská hospodyně a přísna tchýně v černém. A kotě. Kudrnaté kotě.
    A lekce z optiky a výroby barev.
  • Dnes jsem se konečně podívala...

Wolfwalkers.
    Nádhera při prohánění se po čtyřech tlapkách a vidění pachu a dunění v zemi.
    A taky síla smečky, vtahy dětí a rodiču a přátelství a sliby a jak při snaze ochránit umíme ublížit a i dokázat ohromné věci. Hrozně dobré v storke o vlcích a lidech, kteří je ve spánku doprovázejí.
    A taky svoboda, strach, poslušnost rozkazum, zaslepenost přesvědčeními jež eskalují k ne nutnému konfliktu. A jak měli Irové plné zuby Anglánu.
    Záporák je solidní, jako hrozba i jako osobnost, která prostě nekompromisně dělá to, v čem vidí své poslání.
    Haluzní místní. A dravý pták jako domácí zvířatko.
    Do očí se mi tisli slzy.
  • https://www.csfd.cz/film/743603-mistnost-sebevrahu-hater/komentare/
    Polsko je asi úplně jinde protože po kouskách jako Wolyn, Klér a U strážnýho anděla je tu tahle pecka

• Volyň... ten film ma bude mátať do konca života.
    upraveno 9. března 2021
    @Arutha Družno dodat, že jsme se o něco jako Volyň pokusili v Nabarveném ptáčeti, jenže ten film, Marhoul promine, je jen leštěný prd. Krásná kamera a to je všechno.
  • To posúdiť neviem, nevidel som. Každopádne Volyň je jeden z najpôsobivejších filmov, aké som videl. Na festivale som vtedy videl viacero filmov od Smarzowského, a dostal sa na veľmi veľmi vysoké miesto v mojom rebríčku režisérov.
  • Miestnosť samovrahov nám skúšala púšťať učiteľka na gymnáziu v rámci predmetu umenie a kultúra. Neviem, či sa mi chce do voľného pokračovania, ale Klér bol neskutočný a Volyň mám stiahnutý, že si ho raz pozriem, tak zvážim.
    @Aviv Jsou tři filmy, co se mnou opravdu zamávaly. Jdi a dívej se, Nanking! Nanking! a právě Volyň. A přiznávám, že ani jeden jsem už nedokázal vidět podruhé celý. Klér je samozřejmě taky síla. V porovnání s tou polskou je naše kinematografie v pravěku.
  • Viděl jsem Volyň i Nabarvený Ptáče. Volyň je výrazně lepší, ale nevím jestli je možný toto Marhoulovi vyčítat. U nabarvenýho Ptáčete jde asi dost o předlohu. Částečně se to vyčítat dá, protože si jí vybral jako vysněný projekt. Volyň co jsem pochopil má reálný základ. Autor nabarveného ptáčete nějakou dobu tvrdil, že jde o autobiografický román. Tady to je docela dobře popsaný autor-jeho-romanove-predlohy-jerzy-kosinski-plagiator-a-lhar. Beru že hodně lidí vidí v Nabraveném Ptáčeti něco co není - nadčasové podobenství o antisemitsmu rasismu a nesnášenlivosti. Přitom tak polovina těch příhod hlavního hrdiny nemá s válkou nic společného. Mě přišla hodně ujetá ta dcera rybáře a v těsném závěsu mlynář. Taková přehlídka perverze a nesmyslného násilí.
    @derfel Přesně tak. Marhoulovi musím přiznat kvalitní technickou stránku věci. Tam rozhodně umí a to není v našich končinách v současnosti v žádném případě samozřejmost. Totéž platí o kameře (Smutný), která snese světové srovnání. Ale u toho klady víceméně končí. Připadá mi, že prostě viděl několik filmů, které se mu zalíbily (inspirace ve Jdi a dívej se je naprosto očividná), ale nemá umělecké schopnosti jejich tvůrců.
    Pokud jde o násilí, nenávist, ponižování a tak dále, málokdy to ve filmu souvisí s válkou. Film je jen sled opakujících se scén, které mají víceméně stejnou podobu. Kluk přijde do nějaké skupiny (vesnice, město, samota) kde je výčet charakterů strašně úzký. Násilník, sadistický pederast, nadržená ženská. Skoro nikdo tam není normální. Pokud už se tam objeví relativně dobrá postava (farář, staroch, co chytá ptáky), tak rychle umře, aby přišla další pohroma. Překvapivě o něco lépe než zbytek tam vycházejí Rusové, ti se ke klukovi vlastně jako jediní chovají dobře ne jen jako jednotlivci.
    Nedá se říct ani "podívejte, co s člověkem a morálkou udělá válka", protože jen máloco tam s ní bezprostředně souvisí, ani to nehledá kořeny zla někde jinde, nemá to nějaké směřování, jen sled perverzních scén, které spíš už nudí než šokují.
  • upraveno 13. dubna 2021

Přesně na něco takového bych si zašla do kina, abych oslavila konec dobrovolné i nedobrovolné izolace a zase si začala pořádně užívat, ale bohužel. Nicméně - děkuji Zacku Snyderovi, že v téhle době stejně dodává serotonin.

Kdyby vás zajímala ta písnička, která v traileru hraje, tak je to Kenny Rogers a jeho Gambler. V češtině písničku nazpíval Petr Spálený a je taky o moudrosti gamblera.

Hned bych s tebou, chlapče, měnil
    Jestli chceš, tak aspoň chvíli
    Buď obávaných hráčem
    A měj nohy toulavý
    Život je hrou vyhranou
    Když zvedneš sázky
    Doufej a nevzdávej
    Hraj klidně dál
    Štěstí má svou cenu
    Kterou držíš ve svých dlaních,
    Kdybys malou chvíli pustil -
    Zač bys potom stál
    Ten trailer je skvělej! :D
  • Ten Henry Cavill se meče jen tak nezbaví. henry-cavill-si-zahraje-hlavni-roli-v-novém-highlanderovi/. Asi dobrá volba kaskadeři ho chváli, že mu choreografie s mečem jde. I když Christopher Lambert mě tam seděl i proto že vypadal normálně obyčejně. Cavill je korba na první pohled. Navazovat na původního Highlandera nebude jednoduchý. I když je to béčko má takový zvláštní kouzlo na čemž má velký podíl Who Wants To Live Forever
  • @derfel
    Tak z té písničky mám husí kůži ještě i teď. Možná béčko, ale jednička Highlandera byla ve své době hodně působivá. Trojka se taky ještě dala (dvojka mi už přišla dost podivná). Když se snažili o restart v moderní verzi třeba u Supermana, tak výsledek sice nebyl špatný, ale že by to člověka právě strhlo... Asi bude jako obvykle hodně záležet na režisérovi a scénaristovi.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.