Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1385386388390391394

Komentáře

• Takže jsem se teď vrátila z kina z Duny a jsem ráda, že jsem za velké plátno ty peníze dala. Je to přesně ten typ filmu, který se na plátně umí prodat. Široké záběry, scenérie, barevné palety... zkrátka vizuálně je to úchvatný film. Musím pochválit svělý timing, v Duně je přesný poměr akce a dialogů a každá scéná jako by trvala tak akorát dlouho. Příběhově je to čisté a na rozdíl od spousty jiných nových filmů se tu emoce a epický rozměr neschovávají za sto nátěrů sarkasmu. Timothého jsem už viděla v několika filmech a mám ho čím dál tím radši. Je super jak v těch klukovských momentech, tak ve chvílích, které naznačují, že Paul nebude Luke Skywalker ale spíš Michael Corleone. Mimochodem, Lynchova Duna se mi jako dítěti nelíbila a vybavím si, že kdysi dávno jsem skoukla rozplyzlou televizní verzi s Jamesem McAvoyem. Tahle nová Duna - a mám spoustu důvodů tvůrcům věřit, že se povede i pokračování - nechá ostatní adaptace daleko za sebou.
  • Já se na to pokračování už teď moc těším :D
    Mimochodem, Dunu jsem četla, ale do srovnávání se pouštět nebudu. Četla jsem to anglicky a nevím, jestli to bylo tím, ale docela jsem se v tom ztrácela (kvůli pár zaměnitelným postavám či neznámému prostředí?) :D Sice jsem se tím prokousala, ale víc než dojmy mi z ní neutkvělo.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. listopadu 2021
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. listopadu 2021
  • Tretí diel trilógie o Márii Terézii je za mňa najlepší. A fakt sa podaril. Dynamika medzi manželmi, ich deťmi, priženenými... Do toho perličky typu ako Jozef II oral, kópia dedinky vybudovaná pre Antoinettu, vynález vakcíny, galéria Albertina... A vydarený filmový jazyk v porovnaní dvoch sobášov a prechodu od inštrukcií k zobrazeniu pohrebov. Rezervovanejšie, chvíľami dosť smutné, nie že by nebolo z čoho žmýkať pri všetkých tých úmrtiach a niečom smoliarstve. Kaunitz z toho vyšiel zle, ale nerobia z neho hlavného záporáka ako zo Savojského. Trocha haluz je, ako v každom diely hrá Máriu iná žena, len Lotrinského furt Kotek, ale plynutie času aj na ňom vidieť dobre.

Ak má niekto výhrady, som samé ucho.

https://www.csfd.sk/film/1004317-maria-terezia-iii/hraju/
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Trailer na tu hitovku už jsem viděl. Podle něj to tak co by člověk čekal, vlastenecko-heroický náborářský výplach. Na druhou stranu tolik oblíbená korejská Pouta války jsou asi na stejné úrovni :)

Nicméně mi to připomnělo to porovnání nedávných náborových videí z Číny/Ruska/US

Líbí se mi ty reakce typu:
    The Chinese ad makes me want to join the Chinese army.
    The Russian ad makes me want to join the Russian army.
    The USA ad makes me want to join the Chinese or the Russian army.
    :twisted:
  • Pouta války jsem myslím viděl už před nějakou dobou, jestli to je o dvou bratrech. A tak jednostranný mě to nepřišlo. Byla tam i pasáž o brutálním honu na komunisty v Jižní Koreji. Tak byly i popravy bez soudu čistky. Je to ale už delší dobu co jsem to viděl. S Čínou beru, že už do sebe docela jdou s USA. To ještě ve roce 2019 byla koprodukce ve filmu bitva u Midway.
    To jsem tím ani nemyslel (ostatně třeba i ve starém sovětském Osvobození byla zobrazena, byť okrajově, i zbabělost sovětských vojáků a střelba do vlastních, to se tu a tam objevit musí). Myslel jsem spíš styl, celkový patriotismus, okázalost a přepatetizovanost (ta je u asijských filmů hodně častá a pro mě tvoří problém na ně koukat).
    @derfel To nic, to je jen demence českých novinářů. Poitier byl prvním černošským hercem, který ho získal za hlavní roli.
  • Díki za náhled. Tak alespoň, že to opravili.
    Když máme dnes výročí 80 let od naplánování jednoho z největších zločinů v lidských dějinách, tak si zaslouží připomenout i jeho výborné filmové zpracování.
    https://www.csfd.cz/film/10947-konference-ve-wannsee/recenze/

Kdo neviděl, doporučuji.
  • upraveno 21. ledna 2022
  • Nemohu se zbavit dojmu, že Kenneth od určité doby hraje hlavně záporáky :D.
  • upraveno 26. ledna 2022
  • Kromě zmíněného já se moc nechytám ani na to, proč další Sněhurku. Ta s Lilly Collins a taky ta s Kirsten Stewart nejsou zas až tak dávné.
  • @Aviv Stejný důvod, proč se v Hollywoodu dělají skoro výhradně odvážnější filmy za několik milionů dolarů nebo mega produkce ve formě pokračování, remaku, rebootu nebo adaptace něčeho už známého. Proč se před dvěma lety dělal další propadák jménem Robin Hood? Producenti tuhle jednoduchou strategii opakují pořád dokola, jako by jenom zkoušeli, co se chytne na zdi.
    Vzpomínám na slova z Werichovy forbíny: "Tady ve výši očí mám knihy přísně o dnešku. Ovšem musí se to hlídat, aby tam nebylo něco snad už vo včerejšku."

Hm, co tak točit, aby to progresivisty náhodou neurazilo svým "zpátečnictvím". Člověk se diví, jak toto vystoupení Šípa a Uhlíře bylo vizionářské, pokud jde o politickou korektnost (přičemž tento termín asi tehdy ani nikdo neznal):

• Včera jsme s dětmi koukali na animák Raya a drak a, i když mi to lehce připomínalo Posledního vládce větru, líbilo se nám to všem. Doporučuji.
    upraveno 29. ledna 2022
  • Dočetla jsem se, že Cavill hrál v Hvězdném prachu, ale zaboha jsem nemohla přijít na to, koho. Pak jsem se podívala na wikipedii a musela se zasmát: Humphreyho!
  • @Nevada Jo, jo, vybavuju si to :D Nevím sice, jakou kontinuitu po skončení Craigovy éry tvůrci chystají, ale pravděpodobně to bude opět reset. Co bych byla ráda, aby se vrátilo, tak to je volnější návaznost bondovek. Zkrátka aby nebylo třeba pro pochopení filmu znát všechny předchozí filmy s daným představitelem Bond. A druhá věc je vrátit Bondovi trochu z jeho předchozích charakteristik. Ta postava zkrátka není unavený Jason Bourne věčně na kraji deprese. Chápu, že diváci ho musejí mít rádi, ale i přes ten šarm a smysl pro humor je součástí Bonda i to, že je emočně chladný zabiják se sklony pro alkohol a kur*ení a nic z toho ho netrápí. To se přece dá zasadit i do kontextu 21. století a nikdo netvrdí, že to má být prezentované pozitivně nebo že ho to nekousne do zadku. Jsou jiné věci, co Bonda můžou humanizovat. Henry Cavill je rozhodně dost talentovaný a zkušený, aby to uhrál. Je ve věku, kdy vypadá dobře, ale zároveň mu věříte toho zkušeného agenta. Zkrátka přišel jeho čas, i když v té roli rozhodně nemusí strávit patnáct let ;)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Velký ještěrky úplně všude
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.