Legenda o Tomiris (2019), aneb Kazaši inšpirovaní zápiskami Heroda vyprávajú ako jedna odvážna Skýtka prežila zradný prevrat a exil, získala svoj kmeň späť a o pár rôčkov vypráskala zo stepi Kýra Veľkého, ktorý sa až bars rozťahoval. Veľmi sa mi páčilo to zobrazenie stepného života - rituály, odevy, zbrane, taktika, každodennosť i zvraty, prostredie a hoci Peržania boli zobrazení prevažne slizky, taký Kýros bol fakt figúra. Vlastne celkovo na mňa herci pôsobili veľmi dobre a dáma v hlavnej úlohe mala iskru. Nápad s opakujúcim snom, kde čelí levovi, podarený. Davovky, práca s kamerou... Fakt si dali záležať a mám z toho lepší pocit než z mnohých Hollywoodskych výtvorov.
Kdyby vás náhodou napadlo si pustit WonderWoman 84, třeba proto, že se vám jednička líbila, nedělejte to. Je to hrozný.
Před časem v čechách natočili seriál, který se jmenoval Trpaslík. Bylo to o kouzelném předmětu, který plnil přání, a uvrhl celé město v chaos a skončili kvůli němu v minulosti celé lidské civilizace. Amíci natočili film o krystalu, efekty to mělo docela špatný až žádný, děj to mělo klišoidní, bylo tam spoustu moralizování a fuj.. Fakt špatný a to snesu kde co..
Musím se přidat. WW84 pracuje hned s několika blbými koncepty a zároveň je to film bez tempa. Zasazení do osmdesátých let ani není pořádně využité, kromě pár povrchních vizuálů. Žádná hudba, odkazy na popkulturu... Diana taky měla po I. světové války zmizet a znova začít být aktivní až v Dawn of Justice. Tenhle film to okázale ignoruje. Steve... tam prostě je a moc užitečný není, jeho interakce se světem o několik dekád jinde taky moc nedává smysl. To poselství filmu - přijmout realitu a nežít ve falešných představách - není špatné, ale celé je to podané humpolácky. Koukatelné to je díky Gal, ale je to typický zapomenutelný projekt Hollywoodu poslední doby, který diváka považuje za nenáročného blbce.
@CervenKa Na tu poslední Fantaghiro se taky nedívej, team Romualdo =D !
Pocahontas 2 bych provedení možná i odpustila, ale zápletku nikdy! Já měla na základce i nálepkové album Pocahontas, pamatuju, jak jsem si v družině lepila nálepky :D . Já si to snad pustím znova.
Zrovna tady jsem neviděla kreslenou, pouze filmovou. A ještě francouzkou Belle et la Bette s Casselem a Seydoux a naši postarší Pannu a netvora. Ta hollywoodska je mnohem mnohem lepší v budování vztahu mezi holčinou a zakletým. Podmanivější mi přišla ta francouzská, ovšem má své mouchy. Tuzemská je úplně jiný živočišný druh a moc hezká a atmosférická. Každopádně hraná verze po amerikánsku mi přišla solidní, ikdyž jsem tu a tam měla pocit, že bych něco udělala jinak. Možná kdybych se pustila do zamýšlení víc, chtěla bych změnit víc věcí.
Tomu rozumím, ale stejně na mě působí tak, že kdyby se to náhodou nepovedlo, sešvihala by ji v zákulisí bičem (ale možná si do toho projektuji svoji někdejší sportovní kariéru :D ).
@Krisa Bili tě? Leccos by to vysvětlovalo :twisted:
Eteri nepochybně působí tvrdě (jako ostatně většina ruských trenérů), ale dokonce i ti z jejích svěřenců (hlavně tedy svěřenkyň), kteří se s ní nerozešli v nejlepším, o ní mluví po stránce tohohle dobře. trvají na tom, že není přísná, jen náročná (ovšem ty výsledky pak podle toho vypadají). Vícero jich přiznalo, že když ne tom nebyly jejich rodiny dobře, že je trénovala zadarmo (a že krasobruslení je fakt drahé i v Rusku), platila jim kostýmy a podobně. Ostatně sama to měla tvrdé, napřed kvůli zlomenině páteře její vlastní sportovní kariéra skončila dřív než začala, pak jela do USA s týmem dělat ledovou šou, jenže kvůli průtahům s vyřízením víza s nimi zrušil pořadatel smlouvu, takže se ocitli v cizí zemi bez prostředků a přežívali na charitě, pak, kdo si pamatuje teroristický útok v Oklahoma City v roce 1995, tak Eteri měla tu smůlu, že tam právě byla, spadl na ní strop, hasiči ji vyhrabali z trosek otřesenou a v šoku. Paradoxně právě tohle jí pomohlo, protože v jednom hasiči zachránci se probudil rytíř, který musí pomáhat dívkám v nouzi, takže jí i celé skupině pomohl sehnat nového producenta a oni mohli začít vystupovat. pak se po nějakých osmi letech vrátila do Ruska, kde na ní taky nikdo nečekal s otevřenou náručí a musela začít v různých klubech doslova žebrat o nějaký čas na ledě (což nejdřív dostala někdy v pět ráno a v sedm večer) a teprve jak její tým začal mít úspěchy tak se její postavení začalo zlepšovat až se dostala na pozici kde je teď, kdy udělal zejména ženském krasobruslení doslova revoluci. Zkrátka tohle je silný ženský charakter, ne nějaká vandrovní vůman. :twisted:
@Krisa Už jsem takový. =D A pak člověk čte ty rady amatérů na zahraničních fórech, jak by měl vypadat trénink 8-) Ostatně na akademii se s náma taky moc nemazlili, i když to už jsme byli (formálně) dospělí, takže nám to dávali sežrat spíš jinak, když někdo nemakal dle představ trenérů.
Komentáře
Veľmi sa mi páčilo to zobrazenie stepného života - rituály, odevy, zbrane, taktika, každodennosť i zvraty, prostredie a hoci Peržania boli zobrazení prevažne slizky, taký Kýros bol fakt figúra. Vlastne celkovo na mňa herci pôsobili veľmi dobre a dáma v hlavnej úlohe mala iskru. Nápad s opakujúcim snom, kde čelí levovi, podarený. Davovky, práca s kamerou... Fakt si dali záležať a mám z toho lepší pocit než z mnohých Hollywoodskych výtvorov.
Před časem v čechách natočili seriál, který se jmenoval Trpaslík. Bylo to o kouzelném předmětu, který plnil přání, a uvrhl celé město v chaos a skončili kvůli němu v minulosti celé lidské civilizace. Amíci natočili film o krystalu, efekty to mělo docela špatný až žádný, děj to mělo klišoidní, bylo tam spoustu moralizování a fuj.. Fakt špatný a to snesu kde co..
Pocahontas 2 bych provedení možná i odpustila, ale zápletku nikdy! Já měla na základce i nálepkové album Pocahontas, pamatuju, jak jsem si v družině lepila nálepky :D . Já si to snad pustím znova.
Na té fotce sedíš na cesťaku.
@Aviv Tak rychle si náboje nevystřílím :twisted:
Já uznávám, že ET je pohledná, ale neustále se tváří, jak kdyby chtěla někomu prokousnout tepnu a zatančit si na jeho vychládající mrtvole.
Eteri nepochybně působí tvrdě (jako ostatně většina ruských trenérů), ale dokonce i ti z jejích svěřenců (hlavně tedy svěřenkyň), kteří se s ní nerozešli v nejlepším, o ní mluví po stránce tohohle dobře. trvají na tom, že není přísná, jen náročná (ovšem ty výsledky pak podle toho vypadají). Vícero jich přiznalo, že když ne tom nebyly jejich rodiny dobře, že je trénovala zadarmo (a že krasobruslení je fakt drahé i v Rusku), platila jim kostýmy a podobně. Ostatně sama to měla tvrdé, napřed kvůli zlomenině páteře její vlastní sportovní kariéra skončila dřív než začala, pak jela do USA s týmem dělat ledovou šou, jenže kvůli průtahům s vyřízením víza s nimi zrušil pořadatel smlouvu, takže se ocitli v cizí zemi bez prostředků a přežívali na charitě, pak, kdo si pamatuje teroristický útok v Oklahoma City v roce 1995, tak Eteri měla tu smůlu, že tam právě byla, spadl na ní strop, hasiči ji vyhrabali z trosek otřesenou a v šoku. Paradoxně právě tohle jí pomohlo, protože v jednom hasiči zachránci se probudil rytíř, který musí pomáhat dívkám v nouzi, takže jí i celé skupině pomohl sehnat nového producenta a oni mohli začít vystupovat. pak se po nějakých osmi letech vrátila do Ruska, kde na ní taky nikdo nečekal s otevřenou náručí a musela začít v různých klubech doslova žebrat o nějaký čas na ledě (což nejdřív dostala někdy v pět ráno a v sedm večer) a teprve jak její tým začal mít úspěchy tak se její postavení začalo zlepšovat až se dostala na pozici kde je teď, kdy udělal zejména ženském krasobruslení doslova revoluci.
Zkrátka tohle je silný ženský charakter, ne nějaká vandrovní vůman. :twisted:
A pak člověk čte ty rady amatérů na zahraničních fórech, jak by měl vypadat trénink 8-)
Ostatně na akademii se s náma taky moc nemazlili, i když to už jsme byli (formálně) dospělí, takže nám to dávali sežrat spíš jinak, když někdo nemakal dle představ trenérů.