FC NEVADA DRAGONS

upraveno 2. února 2011 v Rozličný pokec
diskusia o atraktivite futbalu, o tankistoch v bráne, o dnešnom derby Arsenal vs Chelsea a mnoho iného.
1144145146148150

Komentáře

• Veľká gratulácia pre Ester Ledeckú a veľká gratulácia pre Petru Vlhovú. :)
    image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Janulka :applause:
  • Tak Martina Sáblíková má můj obdiv, medaile ze čtrvté olympiády je opravdu výjimečná nejenom z pohledu českého sportu. Mlhavě si vybavuju její první olympijsou účast v roce 2006 a připadám si jako ten děda vypravěč z Tajemství hradu v Karpatech :D
  • Hmmm. Jenom si trochu plivnu. Z minulé zimní olympiády přivezli čeští sportovci sedm medailí. Z téhle... přivezou nejspíš dvě (žádné překvapení už nečekám ani od biatlonistek). To je výsledek toho, že do Pekingu jela největší česká výprava vůbec. Málo muziky za hodně peněz. V reálu měli skoro všichni sportovci problém dostat se aspoň mezi nejlepších deset. Hokej a mužský biatlon připomínali spíš blamáž. Při tomhle pohledu nevím, co očekávat za další čtyři roky. Připomínám, že Sáblíkové je 34 let.
  • upraveno 16. února 2022
    Kdo řekne že olympiáda stála hromadu peněz si asi koleduje. Protože na sport se nesahá. Dělají ho lidé z lásky pro samotnou podstatu sportu. Tím jak se chlubili nejpočetnější výpravou si ale dost naběhli. A mě by fakt zajímalo kolik to celé stálo.

Další otázkou je zda mají olympiády význam. Lidi můžou hejtit MOV za výběr Pekingu, ale jediná alternativa bylo Almaty, kde ještě před měsícem stříleli vlastní občany. Západní města o tenhle předraženej projekt nemají zájem. Tak k čemu to celé je.

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    svoa00 napsal(a):

To je výsledek toho, že do Pekingu jela největší česká výprava vůbec.

Jen bych chtěla zmínit, že skoro půlka byli hokejisti a hokejistky. Takže to, že byla výprava největší, ještě nedává šanci na větší počet medailí.

Ale já v tomhle nejsem směroplatná, protože za mě na OH patří ten, co se dokázal kvalifikovat a na papírovou šanci na medaili předem nehraju.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 16. února 2022
    Tak tak, bez hokejistek by ta výprava byla stejně velká jako v Koreji.
    Ten ženský hokej a snad i trochu curling jdou nahoru. Pak máme jednu rychlobruslařku, jednu Ledeckou, sáňkařku co je napůl Němka, lyžařku ze Slovenska a biatlon který celý stojí na Davidové, která dobře jezdí, ale při střelbě moc přemýšlí.

A taky je potřeba si přiznat, že už tu asi deset let nebyla pořádná zima a tak holky raději hrají tenis a chlapy chodí do posilky aby vypotili to frapučínko co si dali k obědu.
  • upraveno 17. února 2022
    @MonteKarstark Teď jsi si naběhnul - čili stejně velká výprava by stejně přivezla jenom dvě medaile :D Tedy, ono nebylo všechno kromě Ledecké a Sáblíkové hrozné. Lyžaři například nebyli špatní i přes tu mizivou podporu oproti biatlonu. Hokejistky možná nepostoupily, ale v blízké budoucnosti bude na jejich výsledky asi lepší pohled než na mužský hokej. Karlík v biatlonu umí jezdit srovnatelně s nejlepšími na světě a líbilo se mi, když řekl, že slabší střelba není nervozitou ale ve svém věku ještě potřebuje zkušenosti k vyladění. To je zdravé sebevědomí.

@sfik Ano, to je jedna stránka. Uspořádat olympiádu je tak finančně náročné, že většině měst se to nevyplatí. Finanční stránka olympiády je zkrátka špinavá. Ale olympiáda má význam. Diváci se dostanou do kontaktu se sporty, které normálně nesledují, je to zkrátka taková přehlídka. Sportovci se snaží kvůli sponzoringu a jsou si vesměs vědomí toho, že musejí diváky potěšit, i kdyby to nebylo na medaili. Je zábavné sledovat sportovce, který sice skončí třeba osmý, ale v závodě je dravý a užívá si ho. Třeba právě hokejisti předvedli sympatický výkon proti Rusku, ale mentálně se hned sesypají jako domeček z karet. To je právě rozdíl mezi většinou našich sportovců a Sáblíkovou a Ledeckou. Obě vědí, že dneska je konkurence taková, že do skončení kariéry tím sportem musíte žít a konstantně makat a nenechat se ničím deptat. Ester i Martina mají obě z téhle olympiády taky čtvrtá místa, například.
  • @MonteKarstark Dáváš si hodně frapučínek? :D
    @svoa00 Ono jde pak i o to co ten sportovec po neúspěchu pustí do médií. To co píšeš o Karlíkovi je asi to co chci slyšet. Na druhou stranu je tu Krčmář, který si myslí že je ve světové špičce i když není, a vždy se mu to nepovede protože důvod A, B nebo C... Někdy to chce i víc pokory.
  • Chlapci, ďakujeme. :applause:
    image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    :applause:
    Gratulace Slovákům!
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Přiznám se, že jsem to nečekala, o to víc gratuluju!
  • A je rozhodnuté... Kluci, jste borci. :applause:
    image
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Dnes začíná mistrovství světa ve fotbale. Je to v mnoha ohledech hodně zvláštní turnaj. Kontroverze kolem Kataru, termín, ve kterém se bude hrát...

I navzdory všem ale a pokud se budu koukat, už jenom kvůli tomu, že to je nejspíš poslední šance vidět na mezinárodním turnaji dva nejlepší fotbalisty téhle doby.

Messi a Ronaldo.

Vlastně jsem rád, že jsem mohl sledovat fotbal v době, kdy ho hrají oni dva. Když hrají, tak to vypadá tak snadno, ale asi nikdo z nás si neumí představit kolik práce za tím vším je.

Obecně, celý tenhle turnaj bude jedno velké loučení nejen Messiho a Ronalda, ale Lewandowského, Thiaga Silvy, Modriće, Suaréze...

Mohlo by to být hezké.

P.S Letos by po dvaceti letech konečně mohl vyhrát neevropský tým. Argentina a Brazílie jsou hodně našlapané a největší evropské týmy mají spoustu problémů (Francie nemá zálohu, Anglie střední obranu a trenéra, španělská nominace je celá divná)

Tak budu všechny čtyři palce držet Argentině, protože kdy jindy, když ne letos?
  • Taky se přikláním k názoru, že největší favorité jsou Argentina s Brazílií. Kdokoliv jiný by byl pro mě překvapením. Anglii to nepřeju už kvůli Southgatovi, kterého bytostně nesnáším a jeho nominace jsou výsměchem. Za mě naprosto zabíjí potenciál jedné z nejlepších anglických generací.

Budu přát Argentině, už kvůli Leovi.
    Ekvádor to zvládl. Jsem za to rád, bál jsem se, že Katar bude hrát ve dvanácti lidech, ale vzhledem k tomu, že pomalu nepřešli přes půlku...

Každopádně mám pocit, že Katar bude nejzoufalejší tým za dobu co vnímám MS
  • OakenfistOakenfist Alyn Dubová pěst :o)
    Zatím se skoro nekoukám, a co jsem viděl, mě teda nenadchlo - a to mi přišlo, že v roce 2018 se na MS hrál pěknej fotbal. Obecně se mi líbí jihoamerickej fotbal, kterej jinak v Evropě moc vidět není (vzpomínám si na druhej poločas čtvrtfinále Brazílie - Kolumbie z roku 2014, kdy se týmy vykašlaly na "evropskou taktiku" a hrálo se jeden na jednoho, spousta soubojů ...), tak snad právě týmy jako Ekvádor, Uruguay budou hrát dobře a dostanou se daleko. Teď potěšili Japonci ... z různých důvodů.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Co mě zatím nejvíc hněte je, že ty dva zápasy ve kterých padalo nejvíce gólů (i když jen jedním směrem), tak jsem neviděl, protože čtvrtinu vysílacích práv prodali Nově. :wall: Většinu zápasů mám puštěných při práci na třetím monitoru a poslouchám je jen tak na jedno ucho. Pořádně jsem sledoval když hrálo Dánsko a Chorvatsko. Samozřejmě oba zápasy skončili nulou. :onfire:
    Takže je to jasné. Když se nebudu dívat, bude alespoň padat hodně branek. =D
    Mě zatím nejvíc bavily USA a Kanada, týmy plné mladých kluků s rychlým, přímočarým a krásným fotbalem.

Škoda, že Američanům došly proti Walesu síly, a že Kanada byla slabá v koncovce, Belgii klidně porazit mohli.
    USA hráli dobře, Kanada překvapivě taky. Belgie mi přijde už trochu vyčpělá a Wales jsou banda komediantů (v čele s plačkou Balem), těm skutečně nepřeju. I když to v TV dost strhali, kvalitní zápas byl Korea vs Uruguay.
    Pravda, to byl hezký zápas. Akorát si myslím, že Uruguay dojede na to, že má taky už docela starý tým.

A docela jsem se bavil i u Portugalců s Ghanou. Portugalci byli jaloví, což byli už na EURO a myslím, že lepší tým než Ghana je porazí.

Aneb Ronaldo a spol budou mít s Uruguayí i Koreou velký problém.

Ghana mile překvapila, kdyby jim padl ten gól na 3:3, tak bych se smál ještě víc.

Mně přijde, že Uruguay má vždycky starý mužstvo a vždycky hraje hodně takticky, ale ty hráče, co tam má, tak maj opravdu kvalitu. Můžou udělat výsledek. Pro mě jsou dlouhodobě zklamání africký mužstva, přijde mi, že kolektivně nejsou schopní hrát tak dobře, jako hrajou jejich jednotlivci v klubech, přitom ty individuality mají fantastický. A strašná nuda jsou průměrný evropský mužstva (Švýcarsko, Polsko, Wales ...), podobně bychom hráli my, prostě organizace, disciplína, nějak to ukopat, nedělat chyby.
    @Oakenfist Pravda a dneska to bylo krásně vidět. Írán chtěl a taky hrál fotbal, zatímco Wales...

Každopádně Íránci se mi také hodně líbili a celá jejich skupina bude ještě hodně zajímavá.

Uvidíme jak Amerika proti Anglii, hlavně chci vidět jak bude Maguire chytat Weaha a Pulisice.
    @Maguire: Ta tlustá plačka bude hořet jak papír.
    upraveno 25. listopadu 2022
    Tak je ubránil a byl nejlepší Angličan na hřišti, ale z toho fotbalu bolely oči.

Southgate je největší slabina Anglie a vím, že to je divné říct, vzhledem k tomu, že je to první manažer, který má s anglickým nároďákem nějaké výsledky
    První jistý osmifinalista Francie. Musím říct, že jsem jim moc nevěřil, marodku mají šílenou, navíc se jim v prvním zápase zranil Hernandez, ale oba zápasy sehráli skvěle.

Na souhru Griezmanna s Mbappém se kouká moc hezky a je vidět, že o sobě moc dobře vědí. Do toho Giroud, velmi dobře hrající Rabiot a v obraně Upamecano.

Začínám věřit, že mohou dojít hodně daleko.
    Argentina to tam dovalila, ale bylo to špatné. Zase čekání co Messi, případně Di María, střed zálohy byl pomalý a bez nápadu.

To samé krajní obránci..

Fandím ji a moc bych to Messimu přál, ale s tímhle budou mít velký problém.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Jak jsem si přál aby s Polskem šlo dál Mexiko, tak snad bych to teď víc přál Arabům, za ty odvážný výkony.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.