FC NEVADA DRAGONS

upraveno 2. února 2011 v Rozličný pokec
diskusia o atraktivite futbalu, o tankistoch v bráne, o dnešnom derby Arsenal vs Chelsea a mnoho iného.
1144145146147149

Komentáře

• @Benji Souhlas, Arabové hrají fakt výborně.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Já přeju Maroku, Belgii včera vymazali. Budu se opakovat, ale Belgové měli prohrát už s Kanadou a Bruyne měl se svým tvrzením pravdu.

Konec Kanady mě mrzí, hrají hezký a živelný fotbal, žádná evropská profesura. Ovšem na druhou stranu je třeba pochválit Chorvaty, hlavně jejich zálohu Modrić je pořád skvělý a mám z něj pocit, že má někde elixír věčného mládí.

A Němci, to je zatím taky zklamání (Až na Musialu a Rauma). Španělé se mi hodně líbí, hlavně Olmo, Pedri, Gavi a Busquets.
  • upraveno 28. listopadu 2022
    @Achileus Já jsem naivně čekal, že se Němci pod vedením Flicka zvednou a nebude to stejné utrpení jako poslední roky pod Löwem, ale zatím tedy opravu nic moc. Španělsko naopak obživlo s mladými supertalenty (Gavi, Pedri...) a jejich hra se mi líbí.

S Chorvaty souhlas, Modrič je absolutní král, to jak hraje je v jeho věku naprosto neuvěřitelné. V jeho věku jiní fotbalisté už ukončují kariéru nebo kopou pro prachy někde v Arábii, Číně nebo Americe a on je pořád tahoun a megastar Realu Madrid i repre - všechna čest.

S Belgií souhlasím. Ta jejich hra se mi vůbec nelíbí a jak správně říkáš, zasloužili si za mě prohrát už s Kanadou.

Jinak dneska se mi moc líbil zápas Kamerunu se Srby, to byla pro nezaujatého fanouška skvělá jízda. A strašně přeju Choupovi, to je sympaťák jak poleno :)
    Další osmifinalisté:

Nizozemsko - USA

Přeju Američanům, hrají hezký a přímočarý fotbal, ale mám obavy, že to Dijk a spol nějak uhaluzí.

Jako fanoušek Chelsea žasnu hlavně u Pulisiće, v klubu vypadá jako někdo, kdo nedá přihrávku na dva kroky...

U Nizozemců mě zaujala pouze Gakpo, ve třech zápasech tři góly a je pořád relativně mladý (23)...

Anglie odehrála tři hezké poločasy a je tam. Moc nevím co od zápasu se Senegalem čekat a taky se bojím, že Southgate bude ordinovat beton, opatrnost a beton.

Každopádně Senegal zaslouží pochvalu za to jak se vypořádává se ztrátou Maného. S Nizozenci drželi většinu času krok a Katar s Ekvádorem zvládli velmi obstojně.
    Argentina dnes mohla klidně vyhrát o čtyři. Jak jsem je po Arabech a Mexičanech kritizoval, tak dnes byli velmi dobří. Mladí hráči Fernandéz, dal krásný gól Mexiku a Alvaréz to velmi oživili a Di María, rád ho nemám, ale fotbalista to je skvělý. Na jeho dloubáky levačkou je radost se dívat.

No a Poláci by měli Sczesného nosit na ramenou, protože je zachránil už proti Arabům a nebýt jeho, tak jedou domů.

Nicméně se o Czerwenobilé proti Francii dost bojím.
    Pamatuju doby, kdy byli Němci favority velkých turnajů. Začínám si připadat starý..
    Tak první finalista Argentina... tohle je zatím Messiho turnaj. Je opravdu úžasné sledovat, jak zvládá Argentinu táhnout a říkám si, že ten tým na to opravdu má...
    Finále Francie - Argentina... vlastně jsem rád, že to dopadlo takhle. Maroka i Chorvatska mi je trochu líto, ale zjevně došly síly, respektive Chorvatsko se po druhém gólu Argentina zlomilo...

Maroko se snažilo a bojovalo, ale problém byl v tom, že Francie má neskutečnou kvalitu a efektivitu v útoku.

• A je rozhodnuté... Chorváti získavajú bronz. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Uf, na chvíli jsem se bála, že se ten výpadek Argentincům vymstí a Frantíci to dají. No sláva, že se v prodloužení zase vzpamatovali a začali opět hrát to svoje.
    Janulka napsal(a):

A je rozhodnuté... Chorváti získavajú bronz. :-)

Škoda. Mohli prohrát na penalty, aby ta faulujici hovádka mohla ochutnat svou vlastní medicínu.
    Francii dnes zahrál akorát Mbappé, jasně, kdyby Muani dal na konci prodloužení tu tutovku...i tak musím pochválit Deschampse, dostat se na dvou mistrovstvích světa po sobě do finále a kor s Francií, která se umí rozhádat a plnou marodkou... Klobouk dolů, byť to hlavně v play - off bylo občas s velkou porcí štěstí (hlavně ve čtvrtfinále a i s Marokem měli párkrát na kahánku... nakonec i Poláci je v osmifinále pozlobili a možná kdyby dali první gól... šance na to měli)

Argentina hlavně v prvním poločase výborně dostupovala a úplně vymazala zálohu Francie (jak byl Griezmann celý turnaj skvělý, tak dnes to nebyl jeho zápas). De Paul, MacAlister a Fernandéz byli vlastně po celé mistrovství skvělí a k tomu se přidal výborný Martinéz, jop, klišé o nutnosti skvělého brankáře se zase jednou naplnilo.

A Messi... vlastně je ironie, že největších úspěchů s Argentinou se dočkal až na konci kariéry (Copa América, MS), ale nakonec to dokázal a po dnešku je za mě spor Messi vs Ronaldo definitivně vyřešený. Nicméně tohle bylo jeho nejlepší MS a navíc tohle opravdu byla jiná Argentina, než ta, která 2010, 2014 a 2018 čekala hlavně na to co udělá. Scalonni postavil tým ne na LM, ale kolem něj

Kdo by to po Saúdské Arábii řekl, ale ta facka přišla v pravý čas.
  • upraveno 19. prosince 2022
    Neskutečný zápas, nejlepší finále MS v historii a zcela zaslouženě opanované Argentinou a hlavně Messim. Strašně jsem mu to na sklonku kariéry přál a nakonec se tento sen stal skutečností i přesto, že Argentina rozhodně neměla nejkvalitnější kádr na turnaji, ani zdaleka. Ovšem dokázali se semknout a hrát jako tým, což mnoha žhavějším kandidátům na prvenství zoufale chybělo (Portugalsko...).

Krásný zápas a nádherná tečka za Messiho reprezentační kariérou, přičemž se přidávám k názoru Achillea, že spor Messi vs. Ronaldo je definitivně vyřešen a na druhém místě skončí náš milovaný Portugalský egomaniak. Ovšem já jsem osobně neskutečně šťastný, že jsem mohl žít v éře dvou tak fenomenálních fotbalistů, jakými jsou právě Messi s Ronckem a užil jsem si to se vším všudy. Jejich "nástupci" (Mbappé, Haaland) budou mít co dělat, aby se jim vůbec přiblížili.
  • Argentína získava všetky tri ocenenia, ktoré sa odovzdali na turnaji. :-)
    Zlatá lopta: Lionel Messi
    Zlatá rukavička: Emiliano Martinez
    Cena pre mladého hráča: Enzo Fernandez
    @Nevada Iste, že Maroko mohlo byť bronzové, ale je super, že sa dostalo do najlepšej štvorky. :-)
    @Janulka Maroko je mi celkem fuk. Klidně čtvrtí, nebo třetí. Ale Chorvati tak daleko dojít neměli. Hrozný tým.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 20. prosince 2022
    Já měl problém, že jsem uprostřed MS začal sledovat ten dokument FIFA Uncovered, takže jsem se během finále jen mračil a doufal, že to skončí nějakým průserem, protože FIFA potřebuje dostat, ne přes prsty, ale přes držku. Ne že bych těm lidem na stadionu přál něco zlého, ale nudných 140 minut 0:0 a pak nějaká ta kontroverzní pencle na závěr by uspokojila mou vnitřní Středulu.
    Místo toho jsem dostal napínavé finále s hodně góly. Takže si Katar nakonec koupil úspěšné MS s Messiho happyendem na závěr. A to mě vlastně docela hněte.
    Dokud budou peníze v hlavní roli lidských životů, tak to bude pořád něco. Neříkám, že je to v pořádku. Jen je třeba se smířit s tím, že bude sport aspoň částečně zneužívaný i k jiným cílům.
  • Zomrel legendárny futbalista Pelé. :-(
    image
    Porazit Kanadu
    Těsně prohrát se Švédy
    Porazit rozdílem třídy Německo a Rakousko...

Takhle dobře česká reprezentace na MS Dvacítek dlouho nehrála, nevím co jim Rulík sype do pití, ale evidentně to funguje.

Pochvalu zaslouží hlavně obránci, za to jak se nebojí hrát s pukem a pomáhat v útoku, právě tohle dlouho chybělo.

Pořád nechci tvrdit, že bude medaile... stačí den blbec ve čtvrtfinále a všechno bude úplně jinak, ale jo, přál bych jim to.

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/hokej/ms-20/juniori-se-naladili-na-ctvrtfinale-pohodlnou-vyhrou-nad-nemeckem-radil-hlavne-brabencuv-utok/63b07b10afe18939c9f3c5a3
    To jsou zprávy dnes :(

Martině Navrátilové se vrátila rakovina prsu, diagnostikovali jí i rakovinu hrtanu
    https://denikn.cz/minuta/1042602
    Po osmnácti letech bude medaile z hokejového mistrovství světa do dvaceti let...

Nádherný turnaj a ať už to ve finále dopadne jakkoliv, tak před kluky klobouk dolů, hrají parádní hokej a myslím, že o Svozilovi, Jiříčkovi, Kulichovi, Suchánkovi, Šalém a spoustě dalších ještě hodně uslyšíme.

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/hokej/ms-20/kulich-ukoncil-semifinalovy-thriller-a-cesti-juniori-maji-po-18-letech-medaili/63b59ad3afe18939c9fb8d5e
    upraveno 5. ledna 2023
    Tak snad jim kanaďánci nevrátí tu porážku ze základní skupiny.
  • OakenfistOakenfist Alyn Dubová pěst :o)
    Když jsem prolézal ne-blog GRRM, narazil jsem na post zpřed Vánoc, kde velký fanoušek NFL kňourá, jak se komplikuje sezóna jeho oblíbeným týmům NY Jets a NY Giants. Jets to nakonec do play-off nezvládli (měli trable s quaterbacky), ale Giants nakonec postoupili. Tyhle dva slavné týmy měly poslední sezóny slušně řečeno na hovno ... je zajímavé, že při tom svém lamentování GRRM (správně) usuzuje, že to může být trest bohů za jeho hříchy a výslovně zmiňuje nedokončení Winds of Winter.
    Giants teď vyletěli v divisional play-off s Philadelphia Eagles, a já říkám: "Ano, Georgi, přesně tak, je to určitě kvůli tomu, že nemáš hotový Winds."
    Jinak já tipuju SuperBowl Eagles vs Bengals a myslím, že by to Eagles urvat mohli.
  • Zasa otváram krasokorčuliarske okienko, tentokrát s mužmi. :-)
    Ako prvý prichádza Ilia Malinin.

A ako druhý prichádza náš "junior" Adam Hagara.
  • upraveno 27. května 2024
    Kluci, jste borci. :applause:
    image
    :dance: :applause: :king:
  • Gratulujem.
  • upraveno 31. července 2024
    Hmmm, netvrdil tvrdil náš olympijský výbor, že by chtěl z Paříže 11 medailí? Budou velmi rádi, když to bude polovina =D Belgie už má šest medailí, Slovensko dvě. Ale jo, budu zlá. Naše stočlenná výprava si asi hlavně jela zasouložit do olympijské vesnice a je to trochu drahá sranda :wall:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.