jak uz tady nekdo podotkl - serial je takova vlastni POV, dostava nas na misto, kam se stark-POV nedostali - cimz nam davaji moznost pribeh opet dokreslit
copak si v nemohli v soukromí Varys a Malicek (vzhledem k jejich spionskym sitim - viz minuly dil) navzajem vyhrozovat, co vsechno o tom druhem nevi? mohli - nevidim duvod, proc ne...
Varysova tajemnost - ja u nej zadnou tajemnost nevidim, hraje vzdy na vsechny strany (diky cemuz preziva vsechny krale) - dnes hral s Robertem (zabit dany), s Nedem (jsi jediny cestny), s Illyria (asi pro Targ...), byl našeptavač i Šíleného krále
Náhodou já mám v knize Varyse docela rád. Přišlo mi, že nikdy nikoho cíleně nezradil, resp. informace, který poskytnul, nikdy vlastně nevedly k výhodě jedný strany nad jinou. Takovej zachovávač rovnováhy.
a zameruji se na to, jak "cekaji" na uder na urcitem miste - jak tu kdosi naznacoval
ty navazane sekvence (tj. 2 udery za sebou co jdou pekne videt) jsou tam tak 2 max 3 (jinak je to postrihane, takze netusim) - to "cekani" je jen díky predchozimu uderu, kdy v te one poloze ze setrvacnosti ruky s mecem skoncily - proste kdyz skoncis s mecem na ramenu, tezko "pichnes" soupere do bricha - proste se jej pokusis umlatit jako kladivem... ... ten druhej zas skonci dole a jen na obranu zvedne ten svuj klacek - v tomto me netrenovane oko problem nevidi :)
ale zda se mi, ze Ohar ma nejakej "lehkej" mec - u Horu ten pocit nemam
ja som spomínal, že mi chýba Syrio. Viem, že aj v knihe je ho málo, to nebola predsa výtka, ýže to má byť ako v knihe. toho sa celkovo zdárham, ak to nie je proti duchu knihy. film je film. jednoducho mám tu postavu rád a rád by som ju videl častejšie.
úplný súhlas s chmurom: Barathoni sú mi výrazne nesympatický a Jaime je naozaj sviňa. naopak Ceresei pôsobí sympatickejšie a nebyť machiavelistického dialógu so synom, tak ju vnímam ako ublíženú postavu.
na upresnenie: nemyslím to ako výtku voči seriálu. vnímam to ako určité mieru štylizácie, ktorú si zvolili a pokiaľ im bude sedieť tak to beriem. len si myslím, že Jaimeho obrat bude fakt ťažký chlebík.
Jako nečtenář (zatím, už mám objednáno:D) musím říct, že to je úplně super seriál:-) Zatím se mi líbily všechny díly a snažím se orientovat, ale občas je to celkem složité... tudíž - ten pán, co se nechal holit, to byl bratr krále, že?:-))
No konečně tu jsou čísla sledovanosti. Ač se očekával pád kvůli NBA, tak pokračuje růst! 2,6 mil na první odvysílání a 3,3 mil za noc (celkem tedy 8,1 mil za všechny platformy). Hibberd z EW.com píše, že takováhle tendence vůbec není běžná.
ako som vravel, bratia jeleňovci sú mi teraz rozhodne nesympatickejší. ale nevadí mi to. seriál ich trochu posunul. tebe to vadí? teda myslím, nie ako hrajú, ale ako je ich postava zmenená?
Já teda nevim, ale z knížky bylo celkem rychle patrné kdo jsou ty dvě osoby ve sklepení, takže to mě tak nebere. Spíš mi vadí ten Renly jako bábovka, která sotva zvedne meč.
U Roberta ne, ale ten není změněný tolik. U Renlyho docela dost. A to jak chováním, tak vzhledem (s čímž obvykle problém nemám). A stejně tak i u Lorase. Jestli si takhle představují mladíka pohledného jako dívčí sen (popis od Cersei), tak jeho sestru, krásnou pannu Margaery, radši ani nechci vidět... ;o) Jsem neskutečně zvědavá co provedou se Stannisem.
Robert mi není nějak výrazně nesympatickej. Zato Renly, to je postava, která je v knize miláček davů s velkým charisma. Tady je to takovej malej hovnař a Lorasova loutka (když si myslim, že to v knížce bylo spíš naopak). BTW vůbec jsme na turnaji ani jinde neviděli Berika.
Začal jsem číst knížky až když jsem zkouknul 1. díl seriálu a za 14 dní sem jich přečetl 6 a teď jedu Hostinu a musím říct, protože si ty scény relativně pamatuju, že seriál je pro mě zklamáním :(. V mojí představivosti je to všechno mhem lépe "vykreslený" než tady. Královský turnaj fraška, některé scény jsou naprosto nesmyslně dlouhé (Cersei vs Robert), to Orlí hnízdo mě velmi zklamalo (nedostatek imaginace?) a plno dalších věcí :(. Největší borec je stejně Hodor a Samwell :]
Komentáře
copak si v nemohli v soukromí Varys a Malicek (vzhledem k jejich spionskym sitim - viz minuly dil) navzajem vyhrozovat, co vsechno o tom druhem nevi? mohli - nevidim duvod, proc ne...
Varysova tajemnost - ja u nej zadnou tajemnost nevidim, hraje vzdy na vsechny strany (diky cemuz preziva vsechny krale) - dnes hral s Robertem (zabit dany), s Nedem (jsi jediny cestny), s Illyria (asi pro Targ...), byl našeptavač i Šíleného krále
a zameruji se na to, jak "cekaji" na uder na urcitem miste - jak tu kdosi naznacoval
ty navazane sekvence (tj. 2 udery za sebou co jdou pekne videt) jsou tam tak 2 max 3 (jinak je to postrihane, takze netusim)
- to "cekani" je jen díky predchozimu uderu, kdy v te one poloze ze setrvacnosti ruky s mecem skoncily - proste kdyz skoncis s mecem na ramenu, tezko "pichnes" soupere do bricha - proste se jej pokusis umlatit jako kladivem...
... ten druhej zas skonci dole a jen na obranu zvedne ten svuj klacek
- v tomto me netrenovane oko problem nevidi :)
ale zda se mi, ze Ohar ma nejakej "lehkej" mec - u Horu ten pocit nemam
jednoducho mám tu postavu rád a rád by som ju videl častejšie.
úplný súhlas s chmurom: Barathoni sú mi výrazne nesympatický a Jaime je naozaj sviňa. naopak Ceresei pôsobí sympatickejšie a nebyť machiavelistického dialógu so synom, tak ju vnímam ako ublíženú postavu.
na upresnenie: nemyslím to ako výtku voči seriálu. vnímam to ako určité mieru štylizácie, ktorú si zvolili a pokiaľ im bude sedieť tak to beriem. len si myslím, že Jaimeho obrat bude fakt ťažký chlebík.
A stejně tak i u Lorase. Jestli si takhle představují mladíka pohledného jako dívčí sen (popis od Cersei), tak jeho sestru, krásnou pannu Margaery, radši ani nechci vidět... ;o)
Jsem neskutečně zvědavá co provedou se Stannisem.
BTW vůbec jsme na turnaji ani jinde neviděli Berika.