Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1457910394

Komentáře

• upraveno 21. června 2011
    Nevada: Já bych rád sehnal tu novější verzi s Patrickem Stewardem, jednou jsem jí viděl a moc se mi líbila. V rámci možností je to docela věrohodné, i když se tam "rodinné" problémy řeší na středověk trochu moc moderním způsobem, a z chudáka Richarda Lví srdce a Filipa II. Augusta tam udělali homosexuální pár. :-))

Martina: Agora je docela dobrá, i když je z ní čišet prvoplánovitost. Jako by autorům šlo o vytvoření nového mýtu o příčině zániku antické civilizace, dřív jenom barbaři, pak nevázaný život a orgie a teď křesťanství, černobílé pohledy se mi nelíbí. :-)

baltim: Ohněm a mečem je pěkný, i když si to Poláci zase moc idealizují, z toho jim ale moc vyčítat nemůžeme, s naší husitskou trilogii, co? :-) Rozhodně doporučuji knihu Nepřemožitelný od Petera Englunda, která se tímto obdobím zabývá a události líčí v trochu jiném světle.

Amaroun: Markétu Lazarovou znám a Údolí včel se podívám, díky za tip.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. června 2011
    Já to viděla. Ale se studem se musím přiznat, že v téhle části středověku a anglických dějin mám mezeru :)

Tu novější jsem viděla jen část.
    Když jsme u toho, teď si nemůžu vzpomenout na nějaký historický film o středověku, který kromě historické věrohodnosti by byl i inteligentní, doporučili byste mi nějaký?
    Já mám nejraději tyhle, ale nedá se příliš očekávat, že by jsi je neznal....
    Markéta Lazarová - Vláčil
    Pramen panny a Sedmá pečeť- Bergman
    Andrej Rublev - Tarkovskij
    Sedm samurajů, Yojimbo, Rudovous a nejaponský Děrsu Uzala - Kurosawa
    jeste me napada....co rikate na agoru ? je to koukatelny ?
    Koukatelný to je. Kupříkladu je tu pěkná výprava, našli by se i nějaké herecké výkony (zejména ten mladý otrok), pnutí mezi zralou Hypatií a mladičkým otrokem má v sobě dramatickou sílu. Jinak je to průhledná protináboženská....vlastně protikřesťanská - pohani jsou v pohodě- agitka a k tomu slouží i docela volné nakládání s historií.
    upraveno 21. června 2011
    Agora rozhodně není jen protikřesťanská. Když už, tak protináboženská.
    Olorin: Jo Údolí má dobré ohlasy

Samwell24: Pramen panny a Sedmá pečeť- Bergman
    Andrej Rublev - Tarkovskij
    Jo jo hodnotná to jména režisérů

Ja se teď chystám na Pagan Queen aneb Kněžna Libuše... Prej je to nehorázná sranda :-D

Amaroun: Tak to hodně štěstí! :-D

Ad Agora: Co jsem slyšel v nějakém interview s režisérem, tak to nemá být ani tak protináboženský film, jako spíš obhajoba islámu - něco v tom smysl: Neodsuzujte jeho dnešní výstřelky, před 1500 lety to samé dělalo křesťanství. Upřímně, z této logiky nejsem dvakrát moudrý. :-))
    upraveno 21. června 2011
    Ale to snad ne... Mně to tedy přišlo protináboženské ve smyslu: nenechte se zbytečně spoutat nějakým náboženstvím, ve kterém vám někdo diktuje co, jak a kdy máte dělat, aniž byste o tom mohli přemýšlet. Je lepší svobodně myslet a věřit, než po někom jen bez zaváhání opakovat.
    Proti víře ten film rozhodně nebojuje.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 21. června 2011
    Doporučuji "Enter the Void" je to taková druhá vesmírná odysea.
    Ad Agora: No mně to přišlo že je to převážně dost proti-fanatický... Tenhle způsob točení filmů nemám rád... Je dost povrchní... Nejde to moc do hloubky a postava Hypatie, byť jí považuju za zajímavou a určitě přínosnou postavu, je strašně okatě idealizovaná, což by mi tak ani nevadilo ale v pozadí s celým tím Křesťanským řáděním je to takový né moc dobře uvěřitelný..
    amaroun: jj, pagan queen je k popukání :D
    Zrovna dneska dávali na dvojce hodně dobrý historický film poslední udolí Film docela podobný námět jako novější Černá smrt - skupina žoldáku v těžkých časech třicetileté války objeví válkou nedotčené údolí, kde je dostatek jídla a rozhodne se tam přezimovat. Jsou tam na dobu vzniku dobrý bitvy, soupeření katolické a protest. víry a výborný M. Caine v roli kapitána žoldáků. Film je výpravnější ne tak drsný ( i když na dobu vzniku docela drsný ), jako černá smrt a třeba téma víry je v obou filmech.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. června 2011
    Chtěl jsem na to upozornit, než to začne, ale pak jsem na to zapoměl. Je to dobrý film.
  • upraveno 22. června 2011
    chmur: súhlas, že Nolan je svetlou výnimkou súčasnej komerčnej tvorby. ten chlap (aj s bratom) je skvelý. pre mňa je naopak Dokonalý trik jeho naj film, hoci mám veľmi rád všetky. To ako vo svojej tvorbe pracuje s témou rozprávania príbehu ma fascinuje a skladanie dejov v Triku považujem za obrovskú prácu (prítomnosť vo vlaku, dej v deníku, ktorý popisuje iný dej predtým).

z historických kráľovna Margot ešte. z normálnych a "novších" Stranger than fiction, Wrestler, Inglorious Bastards Pouta (!),... z aktuálnych ... hm okrem X.man first class som tuším tento rok nebol s ničím veľmi spokojný. fakt slabý rok
    btw videl som teraz your highness a jeden z mála milých momentov bolo, že kráľom bol sám strašný lord Tywin.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. června 2011
    Já to viděl v dobrým rozpoložení, takjsem to hodnotil celkem kladně, ale jinak jsem názoru, že to žádné veledílo není.
    Díval jsem se na Poslední údolí a byl jsem mile překvapen...Snad jen ten Omar Sharif tam být nemusel, přeci jen se to odehrávalo v Německu (jestli se nepletu)...
  • upraveno 23. června 2011
    První obrázky z Hobbita
    http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20504849,00.html#20980350

Nemůžu si pomoct, ale při pohledu na Martina na té poslední třetí fotce, jako bych viděl Froda. Ta podoba z profilu s Elijahem W. je šílená :-D (jen na té poslední fotce, nevím čím to je)
  • upraveno 23. června 2011
    ta podoba je fakt ohromujúca
  • upraveno 24. června 2011
    Já mám hlavně radost z fotky svého jmenovce! Ale Bilbo je taky povedený, už se těším, jak se nám budou postupně představovat další role v kostýmech. ;-)
    R.I.P. Mr. Colombo :(
    Jo, taky jsem to teď četl. Ale 83 let je hodně slušný. Requiescat in pace domine scaenice.
    Trochu z jiného... zrovna jsem si pustil svoje oblíbený Království nebeský (pěkně HD ext verze) a hned po 10 minutách už 2 herci z GoT. O Nikolajovi jsem to věděl, ale i Bronson Webb (Will) se tam mihne - ten kluk snad nemůže hrát nic jiného, než prosťáčka :-)
    Princ a Prudas aneb magic motherfucker :D sprostá pohádka ale clovek se u takový oddechovky zasmejě. A navíc Tywin Lannister jako král :D sluselo by mu to :D
    Tak o Nikolajovi jsem zase nevěděl já :-D Vím, že tam hraje Iain Glenn aka Jorah Mormont aka Richard Lví Srdce. Bronsona Webba už jsem viděl v tolika filmech hrát nějakou vedlejší roli, že už si ani nejsem jistý, jestli si ho pamatuju i z tohoto filmu. Ale koho tam hraje Ser Jaime? Vůbec si ho nevybavuji :-D
    Synovce Neesona, napadne je pak v tom lese, kdy mu Neesn odmítne vydat Baliena. Webb hraje kovářského učně.
    upraveno 29. června 2011
    Tohle bude až za rok, ale Pixar a keltská animovaná pohádka, to je moje nota. Takže se těším už teď. :) Jsem zvědav jestli to bude lepší než "Secret of Kells"
  • upraveno 29. června 2011
    Po opravdu dlouhé době je Brave první pixarovské dílo, které mě zaujalo.
    upraveno 29. června 2011
    Bude to sice až za půl roku, ale hodně se těším na: Mission: Impossible – Ghost Protocol.
    A když tam Cruise vidím, tak mám chuť si znovu pustit Knight and Day, který pro mě byl velmi příjemným překvapením loňského léta - spolu s A-Teamem.
    upraveno 9. července 2011
    Nové video z placu - v druhé půlce videa, při pohledu na exteriérové lokace Středozemě jsem se málem rozbrečel dojetím.
    Tady je lepší kvalita
  • upraveno 9. července 2011
    už jsem to avizoval v kecálišti, ale jinak díky, tady je to alespoň v diskusi o filmech.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.