Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Martina: Agora je docela dobrá, i když je z ní čišet prvoplánovitost. Jako by autorům šlo o vytvoření nového mýtu o příčině zániku antické civilizace, dřív jenom barbaři, pak nevázaný život a orgie a teď křesťanství, černobílé pohledy se mi nelíbí. :-)
baltim: Ohněm a mečem je pěkný, i když si to Poláci zase moc idealizují, z toho jim ale moc vyčítat nemůžeme, s naší husitskou trilogii, co? :-) Rozhodně doporučuji knihu Nepřemožitelný od Petera Englunda, která se tímto obdobím zabývá a události líčí v trochu jiném světle.
Amaroun: Markétu Lazarovou znám a Údolí včel se podívám, díky za tip.
Tu novější jsem viděla jen část.
Markéta Lazarová - Vláčil
Pramen panny a Sedmá pečeť- Bergman
Andrej Rublev - Tarkovskij
Sedm samurajů, Yojimbo, Rudovous a nejaponský Děrsu Uzala - Kurosawa Koukatelný to je. Kupříkladu je tu pěkná výprava, našli by se i nějaké herecké výkony (zejména ten mladý otrok), pnutí mezi zralou Hypatií a mladičkým otrokem má v sobě dramatickou sílu. Jinak je to průhledná protináboženská....vlastně protikřesťanská - pohani jsou v pohodě- agitka a k tomu slouží i docela volné nakládání s historií.
Samwell24: Pramen panny a Sedmá pečeť- Bergman
Andrej Rublev - Tarkovskij
Jo jo hodnotná to jména režisérů
Ja se teď chystám na Pagan Queen aneb Kněžna Libuše... Prej je to nehorázná sranda :-D
Ad Agora: Co jsem slyšel v nějakém interview s režisérem, tak to nemá být ani tak protináboženský film, jako spíš obhajoba islámu - něco v tom smysl: Neodsuzujte jeho dnešní výstřelky, před 1500 lety to samé dělalo křesťanství. Upřímně, z této logiky nejsem dvakrát moudrý. :-))
Proti víře ten film rozhodně nebojuje.
z historických kráľovna Margot ešte. z normálnych a "novších" Stranger than fiction, Wrestler, Inglorious Bastards Pouta (!),... z aktuálnych ... hm okrem X.man first class som tuším tento rok nebol s ničím veľmi spokojný. fakt slabý rok
http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20504849,00.html#20980350
Nemůžu si pomoct, ale při pohledu na Martina na té poslední třetí fotce, jako bych viděl Froda. Ta podoba z profilu s Elijahem W. je šílená :-D (jen na té poslední fotce, nevím čím to je)
A když tam Cruise vidím, tak mám chuť si znovu pustit Knight and Day, který pro mě byl velmi příjemným překvapením loňského léta - spolu s A-Teamem.
Tady je lepší kvalita