Možno to bol jeho úplne prvý bastard z nejakého "povyraženíčka", ktorého Ned prehlásil za svojho, aby nebol nový kráľ zdiskreditovaný. A potom bol pekne nasraný, keď sa Robert rozšupol a plodil deti, kade chodil :)
Robert se o nějaké zajištění svých nemanželských dětí příliš nestaral. Myu vychovávali "z vlastní vůle" Arrynové, Edrikova matka byla urozeného rodu a měl kvůli ní velice ošklivou hádku se Stannisem. Robert si s nemanželskými dětmi nikdy hlavu nedělal, takže nebyl důvod, proč by situaci musel zachraňovat Ned Stark. Navíc Jonova kojná byla z Dorne - a Robert řádil především na Orlím Hnízdě respektive na sever od Roviny.
Je zřejmé, že použili už existující motivy, které jen upravili pro potřeby obálky, takže bych se v tom takhle puntičkářsky nerýpal - ostatně teď si ani nejsem jistý, jestli byla vrána někdy v heraldice použita, snad jen havran v erbu Matyáše Korvína.
Já jen že to nedává moc smysl. Kniha se jmenuje Hostina pro vrány a pod tím je tedy dvouhlavý orel (mimochodem proč nemá orlice dvě hlavy a orel jo?)....Beru otázku zpět, už jsem si to našel na netu...
Mě se ten přebal talpressu nelíbí. Ilustrace Pilcerové je sice skvělá, ale hodí se spíš pro takové pohádkovější fantazi a píseň ledu a ohně se k takovému žánru moc nehodí (knižní přebal by neměl být jen ozdobou, ale taky by měl navozovat obsah knihy). Verze amerického grafika se mi líbí mnohem víc i když by bylo třeba udělat nějaké úpravy.
Díky za info, to potěšilo a přimělo k zamyšlení, že bych se už měl zase trochu přeorientovat na knihy místo seriálu (zítra se můžete těšit na nějaké to srovnání sledovaností s ostatními seriály).
Sakra já prospal vázaný střet králů na talpressu. Ach jo, teď aby to člověk někde jinde kupoval dvakrát dráž :-D Když už jsem to načal tak to chci i zkompletovat. Papírovka bude sloužit pro půjčování a vázaná bude sloužit k dekorativním účelům :-D
Je skutocne vdaka prekladu tretej a stvrtej knihy taky vazny problem v orientacii medzi menami? Prave koncim s druhou knihou a neviem si predstavit aby som cakal az do noveho vydania s opravenym prekladom:)
Komentáře
Navíc by to nabořilo Arrynovu teorii "sémě je silné" a celou zápletku první knihy. Od které se navíc odvíjejí téměř všechny události knih dalších.
Akorát to mohli dát na křídový papír a ne recyklovaný. Připlatila bych si....