Melisandru znám podle jména a fotek, viděla jsem ji tuším jen ve Valkýře. Stannis mohl být imho naopak vybraný trochu líp. Ale v podstatě zapadá mezi své seriálové bratry.
Ale stejně mi tam zatím chybí nějaké jméno typu Beana. A nej role jsou téměř rozdané. Sázejí opravdu hlavně na dvojici Robb a Jaime nebo že by byl poslední nadějí Roose Bolton? Jestli ho tedy nevyškrtnou úplně. A co byste řekli na Purefoye v téhle roli?
A jsou nějaké náznaky o Tullyích? (Jak se to sakra správně skloňuje?) Bude i Brynden nebo jen Edmure?
Jejda to bych nechtěl ... Purefoye mám příliš rád a Bolton je příliš velkej a vychytralej hajzl ... třeba by mi ale nepřišel k zahození jako Davos, kdyby měl fousy ... ale tady už je rozhodnuto a další role jeho podoby a formátu už asi nebude .. ( i když musím dodat .. že od málokterýho herce by tak seděl ten obličej s Boltonem .. )
Jaqen je vlastně jediná výrazná postava, kterou by mohli obsadit nějakým více známým hercem (jako Bean, Addy), protože tam nebude více jak jednu sezonu. Výměna tváře v Harrenově je pro mě jeden z nejvíce očekávaných momentů. Doufám, že to bude mít správnou atmosféru :)
Mezi důležitejma charakterama zapomněli na Jeyne Westerling, kterou asi uvidíme už v druhý řadě. Podle předchozích informací má bejt Robb vidět podstatně víc než v knize, takže je logický, že události ze Skaliska uvidíme.
Teď mě napadlo, že by Purefoy mohl hrát Qhorina Půlrukého, už si přesně nepamatuju jeho popis, ale myslím, že u něj by nějaká odchylka od popisu nebyla tolik podstatná. Myslím si, že Qhorin dostane v seriálu trochu větší roli než v knize a bude se tam objevovat častěji, aby měla ta scéna s Jonem větší dopad.
Komentáře
Jinak Stannis IMO super, Mel vůbec neznám.
Stannis mohl být imho naopak vybraný trochu líp. Ale v podstatě zapadá mezi své seriálové bratry.
Takže to bude Oliver Ford Davies. A máme i Davose - Liam Cunningham. Více na http://winter-is-coming.net/2011/07/davos-cast-and-cressen-confirmed/
A jsou nějaké náznaky o Tullyích? (Jak se to sakra správně skloňuje?) Bude i Brynden nebo jen Edmure?
Výměna tváře v Harrenově je pro mě jeden z nejvíce očekávaných momentů. Doufám, že to bude mít správnou atmosféru :)
Ygritte - ta herečka zjevně bude levná, když bude mít jenom jednu větu na naučení. A když budou moc vystavovat její přednosti, zmrzne. :-)