Freyové - vzhledem k jejich dochvilnosti by se hodilo "Pozdě ale přece" :) Teď vážně... dal bych něco jako "Don't you dare cross us" - když hlídaj ten přechod na řece a ještě k tomu sou parchanti...
Mě třeba napadlo: Frey - "We Guard the River", "Last in Battle", " We Hold the Last Hope", "Last Stand" nebo "Last Standing" Redwyne - "Ripe to Success" nebo "Ripe to Victory", "Strong and Sweet", "Best at the End" Možná to mám napsané špatně, tak mě když tak opravte.
Freyové - "We Guard the River" nebo "Last Standing ". "Last in Battle" se mi nelíbí se stejného důvodu jako "Dog Eats Dog" u Cleganů - pokud jsou u známějších rodů použita jejich skutečná hesla, tj. výroky vyzdvihující nějakou vlastnost rodu (pro rejpaly - podle charakteru rodu může být ctností i schopnost zamést s protivníkem nebo získat výhodu nad druhými - "My nesejeme"). Výše zmíněné by o sobě asi ani Frey, ani Clegan veřejně neříkali. Jinak - tapety jsou skvělé, na špici se u mě asi furt drží sokol Arrynů.
Mno u Royců se mi nelíbí akorát ten odstín žlutý v pozadí. U Westerlingů je tapeta taková, jaká má bejt, nemohla být jiná.
Add Freyové: Přidávám se k Norvosovi - Lords of Crossing úplně stačí. Vzhledem k jejich znaku i barvám to bude hezká tapeta, i když na mojem počítači nebude mít co dělat :D
U Redwynů by určitě nebyla špatná slova "krev země" (víno se nazývá poeticky "krev hroznů" a pro svou rudou barvu je SILNĚ asociovános krví, a mohl by to také být odkaz na "sůl země", což je lichotka, o kterou by nejspíše stál kdokoli: "Jsi solí země").
U Freyů možná "Bridge over the waters" (odkaz na Dvojčata i (poněkud nezřetelněji) na duhu).
Na westerose k Freyom kedysi navrhovali "Mayhaps you shall pass" a "We Take Our Toll", to sa mi celkom páčilo. Prípadne "Don't you dare cross us" od ZoiDa. Alebo som ešte videla "Evil, murdering, f***ing", na štýl slov Tullyov. :D
Ben Nevis: Freyové: "You shall not pass" ;-) :D:D:D Dokonalost sama :)
Norvos97: "Lords of Crossing" se mi taky líbí. Pěkně jednoduchý a vystihující.
Amanita: Tak "Evil, murdering, f***ing" - je hrůza :) "Mayhaps you shall pass" - to už bych vážně raději viděl "You shall not pass" :D "We Take Our Toll" - Nápad dobrej. Trochu sušší, ale nevadí :)
Co se týče mýho nápadu... správně to bude asi "Don't you dare to cross us", nemám pravdu? V anglině jsem evidentně v poslední době trochu polevil, že si tím sám nejsem jistý... :-/
Absolutně nejlepší wallpapery: Mormont (nebrat moc vážně- je to můj oblíbený rod, takže jsem neobjektivní) Swann Nights Watch
hned po nich: Baratheon Greyjoy Karstark Stark Targaryen
A u Cleganů se mi hodně líbila ta původní verze- přišla mi výstižnější. (Takže jsem si jí uložila a včera si třískla notebookem o zem. Nejspíš se s ní můžu rozloučit. :( )
A Freyom by sa ešte hodili také ako "Our is the Cupidity" alebo "As Cupid as Stupid" no to nedáva zmysel aj keď sa to rýmuje takže "As Greedy as Sleepy"
Nejvíc se mi líbí Greyjoy (hlavně ten podklad), Karstark, Nights Watch, Swan a Targaryen. Nejméně se mi líbí Bolton, ale za to si můžou sami (člověk stažený z kůže se mi nebude líbit asi nikdy)
Mno tak jako ty méně povedené jsem považoval Arryn a Royce. A sokol se nakonec ukázal jako jeden z těch oblíbených. hehe :-) U Royců je to těžké. Barvu vylepšit mohu. Ale co vymyslet z kamení a run :-/ U Boltonů a Westerlingů není co vylepšovat. Mimochodem, když jsem dělal boltony a dobu jsem zíral na tu růžovou. Všechno červené mi potom připadalo oranžové. Když jsem se pak podíval na lannistery, viděl jsem je celé oranžově. Marně jsem pak hledal, čím jsem si rozladil monitor, než mi došlo, že agresivita Boltonů se skrývá i v jejich rodových barvách.
U Freyů tedy použiji slova "Lord of the Crossing" - což je jejich titul. K Redwynům se tedy nabízí "Lord of the Arbor"
A u Cleganů se mi hodně líbila ta původní verze- přišla mi výstižnější. (Takže jsem si jí uložila a včera si třískla notebookem o zem. Nejspíš se s ní můžu rozloučit. :( )
Takže "Release the Dogs" je lepší než "Dog Eats Dog"?
Takže "Release the Dogs" je lepší než "Dog Eats Dog"?
Mně to přišlo výstižnější pro rod jako celek (dobře, ty tři generace :), "Dog Eats Dog" je vyloženě narážka na vztah mezi Ohařem a Horou. Ale je to jenom můj názor, většina chtěla tohle... :)
Komentáře
Teď vážně... dal bych něco jako "Don't you dare cross us" - když hlídaj ten přechod na řece a ještě k tomu sou parchanti...
Frey - "We Guard the River", "Last in Battle", " We Hold the Last Hope", "Last Stand" nebo "Last Standing"
Redwyne - "Ripe to Success" nebo "Ripe to Victory", "Strong and Sweet", "Best at the End"
Možná to mám napsané špatně, tak mě když tak opravte.
U Freyů bych dala první nebo druhý slova, co navrhuješ, slova o poslední naději jsou dost... ironický :D U Redwynů jsem pro Best at the End.
Ale takle je to taky docela dobrý
"Last in Battle" se mi nelíbí se stejného důvodu jako "Dog Eats Dog" u Cleganů - pokud jsou u známějších rodů použita jejich skutečná hesla, tj. výroky vyzdvihující nějakou vlastnost rodu (pro rejpaly - podle charakteru rodu může být ctností i schopnost zamést s protivníkem nebo získat výhodu nad druhými - "My nesejeme"). Výše zmíněné by o sobě asi ani Frey, ani Clegan veřejně neříkali.
Jinak - tapety jsou skvělé, na špici se u mě asi furt drží sokol Arrynů.
Add Freyové: Přidávám se k Norvosovi - Lords of Crossing úplně stačí. Vzhledem k jejich znaku i barvám to bude hezká tapeta, i když na mojem počítači nebude mít co dělat :D
Na hodnocení tapet musím počkat na večer, moc se leskne monitor a ztrácejí se detaily.
U Freyů možná "Bridge over the waters" (odkaz na Dvojčata i (poněkud nezřetelněji) na duhu).
Freyové: "You shall not pass" ;-)
:D :D :D Dokonalost sama :)
Norvos97:
"Lords of Crossing" se mi taky líbí. Pěkně jednoduchý a vystihující.
Amanita:
Tak "Evil, murdering, f***ing" - je hrůza :)
"Mayhaps you shall pass" - to už bych vážně raději viděl "You shall not pass" :D
"We Take Our Toll" - Nápad dobrej. Trochu sušší, ale nevadí :)
Co se týče mýho nápadu... správně to bude asi "Don't you dare to cross us", nemám pravdu? V anglině jsem evidentně v poslední době trochu polevil, že si tím sám nejsem jistý... :-/
Mormont (nebrat moc vážně- je to můj oblíbený rod, takže jsem neobjektivní)
Swann
Nights Watch
hned po nich:
Baratheon
Greyjoy
Karstark
Stark
Targaryen
k freyovi by som urobil dl buď late lord alebo crossing lord.
"You shall not pass" xD to je zabité
Inak Freyom by som dal asi "No Toll, No Bridge"...
Nejméně se mi líbí Bolton, ale za to si můžou sami (člověk stažený z kůže se mi nebude líbit asi nikdy)
U Royců je to těžké. Barvu vylepšit mohu. Ale co vymyslet z kamení a run :-/
U Boltonů a Westerlingů není co vylepšovat. Mimochodem, když jsem dělal boltony a dobu jsem zíral na tu růžovou. Všechno červené mi potom připadalo oranžové. Když jsem se pak podíval na lannistery, viděl jsem je celé oranžově. Marně jsem pak hledal, čím jsem si rozladil monitor, než mi došlo, že agresivita Boltonů se skrývá i v jejich rodových barvách.
U Freyů tedy použiji slova "Lord of the Crossing" - což je jejich titul.
K Redwynům se tedy nabízí "Lord of the Arbor" Takže "Release the Dogs" je lepší než "Dog Eats Dog"?