Hra o trůny 2x03 - Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít

upraveno 15. dubna 2012 v 2. řada
1468910

Komentáře

• upraveno 17. dubna 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. dubna 2012
    Sám bych to nenapsal líp :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 17. dubna 2012
    Emilio: Varys by se dokázal převléct i za Arnolda Schwartzenegra. :)
    :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. dubna 2012
    upraveno 17. dubna 2012
    Nevada: nebylo to mysleny tak, ze bych z tebe chtel delat tupce. jen na podporu meho argumentu. nic vic. ;-)

Ja nevim, me prijde i z tech tri dilu, ze je celkem jasny, ze Tyrion chce neco jineho nez Cersei. A z pohledu Casterlyovi skaly je momentalne Tyrion vic nez Cersei. Vsak proto tam Tywin Tyriona poslal, aby Cersei srovnal. a nemyslim si, ze by "kralovna" (spis kralovna matka) byla vic nez pobocnik krale.. ale to je fuk. Holt mame jinej nazor. :-)
    upraveno 17. dubna 2012
    To tedy není. Cersei je královna regentka - schválená královskou radou. Vládne za nezletilého krále. Tyrion je "jen" pobočník - rádce, zástupce.
    Ano, technicky je postavená výš. Asi jako je John předsedou VV :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 17. dubna 2012
    Královna matka určitě nestojí výš, než pobočník. Ale jelikož byla regentka, tak vlastně zastupovala krále, a pobočník je tam od toho, aby jí radil, ne aby dělal bordel v radě a to bez diskuze s regentem.
    Emilio Pentoský: Díky, právě jsi shrnul, proč Tywina nesnáším :D Je stejně chladnej jako Stannis, ale postrádá jakýkoliv hodnoty.
    Tím ale samozřejmě nechci říct, že Tyrion dělal špatné věci, jen byly trochu mimo jeho pravomoc (ale ne mimo reputaci jeho otce a jeho armády).
    upraveno 17. dubna 2012
    Jenže Tywin formálně ničemu nevládne. Tywin bojuje (dejme tomu jako generál) za krále, jehož zákonným zástupcem je Cersei a jejich rádcem je v tuto chvíli Tyrion. Pycelle nemůže být potrestán za to, že je věrný trůnu a královně regentce. Proto tam imho mělo být uvedeno, že Cersei je arogantní husa, která umí jen mařit dobré plány a proto je třeba ji odstavit od moci, např. tím, že jí sebereš významného posluhovače.

Ale jinak už to vzdávám.
    A navíc jsem získala pocit, že Benioff s Weissem asi ví proč seriál dělají tak, jak ho dělají, bohužel.
    Tywin je skvělý. To jeho legendární dobytí Kings Landing bylo famózní. Obdivuju ho jako velkého politika (hned za Malíčkem asi největšího).
    jo a tady vidím jednu přednost seriálu - Dance hraje Tywina úplně nádherně.
    upraveno 17. dubna 2012
    Jak říká Varys: moc je tam, kde lidé věří že je. To se k tomu docela hodí. Ani Cersei nebyla tak pošetilá, aby si myslela, že je víc než Tywin a zkoušela mu rozkazovat
    speedy: V tom případě je nejspíš tvůj vzor Mirek Kalousek :D Gratuluju.
    Hraje nádherně ale.... kde má své bujné kotlety a temeno jak koleno? :-) Ale jinak se mi moc líbí. A v Princ a Pruďas jsme mohli dokonce vidět, jak asi vypadal Tywin zamlada.
    Já fandím Starkům a těm kteří jim zachovávají věrnost ve službě nebo spojenectví. Další osoby či strany -mají více méně mé sympatie nebo antipatie, která narůstá či klesá podle toho jak se vyvějí pokud se ale jejich plány kříží se Starky, tak i kdybych jejich jednání chápal nebo je měl přímo rád.

Mám hodně rád Tyriona, ale je to "můj" nepřítel ... Tywin má své určité přednosti, ale jeho pohrdáním Tyrionem a určitá bezcitnost k protivníkovi ho dělá v mých očích také negativní postavou
    Emilio Pentoský: Jedna věc je, komu fandíš, a druhá, komu to Martin dopřeje. On ti dá na hraní štěňátko, pak přijde s puškou v ruce, ustřelí štěňatku hlavu a pak tě ještě jako bonus praští pažbou pušky do tváře ;)
    svoa00: Neříkám, že je můj vzor, ale že jej obdivuju. Nechtěl bych být jako on, nejsem stavěný na to, abych byl svině. Ale chápu, že když on ty zábrany nemá, tak to dokáže pěkně rozjet. A srovnávat vykrádání státní kasy se ziskem koruny/moci pro něj a jeho rodinu...
    Ale takový už já jsem, mám holt raději záporáky, intrikány a vychytralé postavy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.