Hra o trůny 2x08 - Princ ze Zimohradu

upraveno 20. května 2012 v 2. řada
Theon na Zimohradu přijímá návštěvu. Arya si žádá splacení posledního dluhu Jaqena a její žádost ho nepotěší. Robb je zrazen.

Tyrion a...

Číst celý článek zde
145791014

Komentáře

• upraveno 21. května 2012
    Kolikokoli napsal(a):

chápu, že někomu se seriál nelíbí a chápu, když ho někdo kritizuje, co ale nechápu je, že ho někdo nevidí (2-3 díly se fakt nepočítají) a přesto na něj nadává všude kolem a co víc - leze do diskuzí, které jsou věnované seriálu a všechny ostatní téměř "ponižuje" (či sám sebe povyšuje, vyberte si sami) za to, že seriál sledují. Takže - pokud se vám to nelíbí, vaše chyba. Založte si téma "nesnáším seriál GoT" a nepruďte tady tím, jací jsme pitomci, že jsme skočili na špek nějakým blbcům, co točí seriál, který má s knížkou společný vlastně jen název, protože jedna postava z mnoha tam nemá každý oko jinak barevný, což je prostě největší dogma.

Nevšiml jsem si, že by tu někdo kritizoval ostatní za to, že se dívají nebo nedívají na seriál. Zakládání "haterských" topiců považuju z principu za blbost, tak si nejsem ani jistý, zda to myslíš vážně.
    Kolikokoli napsal(a):

Chce to trošku přemýšlet... Takže prosím... (snad ne sama za sebe)... přestaňte jako malá děcka řvát a běžte si povídat do jiných témat, která nejsou určená seriálu. Tímto konkrétně narážím na jistou uživatelku, která už to opravdu hodně přehání... Howgh.

Není lepší té konkrétní uživatelce napsat PM než tady začínat flamewar?
    Guero napsal(a):

...
    Zajímalo by mě:
    - Jestli to co bylo v pytliku s dračím sklem mohl být Roh Zimy.
    - Jestli bude řetěz (jojo máte pravdu, jak mluvil Tyrion s Bronnem, byly tam údery kladiva (tyjo vy si fakt všímáte takových kravinek :) )
    - Jaké bude mít šedivý panoš z Qarthu krásné fousy, že ho ani nikdo nepozná.
    - Koho myslel jamie, když říkal, že by ho možná porazili v západozemí 3 lidi v souboji.
    Tipuji že myslí: 1. Barristan, 2. jeden z Cleganů, 3. Oberyn?

jo, polívka mě taky zamrzela, ale zas to chápu, zvlášť jestli vynechaj seveřany v harrenově celkově..
    -roh zimy to podle mě bejt nemůže, pač ten byl megastickej..
    -bušení jsem si všimla, pač moje první myšlenky byly "jak to, že tyriona ukazujou za stolem a ne při rozhovoru s kovářema" a pak jsem to zaslechla a říkám si "á, to bude překvápko, už nezahálel" :-)
    -hlavně aby tam panoš byl.. :-) danny je v qarthu už půl století a pořád hledá draky :-D
    - taky jsem o tom přemýšlela.. podle mě myslí oba clegany a možná jím zbožňovaného selmyho, ale na rudou zmiji podle mě ani nepomyslel..
    Muže?Ženy?Koně? :D Hafooo! Héééj,docela mě zajímá,jak ti barbaři co jsou izolovaní za zdí,ví že Ned je mrtvej? Kdo jim to jak přišel říct?
    Elinas napsal(a):

Muže?Ženy?Koně? :D ...

Taky mne to pobavilo. :)
    Elinas napsal(a):

Muže?Ženy?Koně? :D Hafooo! Héééj,docela mě zajímá,jak ti barbaři co jsou izolovaní za zdí,ví že Ned je mrtvej? Kdo jim to jak přišel říct?

asi vorell :-) pak když lezou přes zeď při "náletu", tak ten jeden divoch říká jonovi, že za ní byl už mockrát - lezou si přes ni jak chcou, tak můžou zaslechnout, kde se co šustne :-)
    Héééj,docela mě zajímá,jak ti barbaři co jsou izolovaní za zdí,ví že Ned je mrtvej? Kdo jim to jak přišel říct?
    Třeba Qhorin? Nebo ti dva mrtví průzkumníci?
    macrelka:
    no tak co to byl za rožek malý?
    Arya: no hlavně ještě někde za branou by se měli s Jaqenem potkat, ne. No jinak to nejde jako zdrhnu o půlnoci a čau. Dyť se na tu změnu těším.., no skoro jak na první drakarys.
    A Řetaz podle mě bude :)
    Asi jo,taky možnost. Hezký díl a těším se na akci a na ducha. Snad to Jon přežije.. Hehe... :D Zdá se mi to a nebo Starkové jsou jediní hodní? Teda zatím..
    Tak sem dneska zhlídl 7 a 8 díl... no a musím říct,že jsem se poprvé u GoT nudil....opravdu toho tlachaní je přespříliž...7 a 8 díl pro mě velké zklamaní.
    Guero napsal(a):

macrelka:
    no tak co to byl za rožek malý?
    Arya: no hlavně ještě někde za branou by se měli s Jaqenem potkat, ne. No jinak to nejde jako zdrhnu o půlnoci a čau. Dyť se na tu změnu těším.., no skoro jak na první drakarys.
    A Řetaz podle mě bude :)

citace z knihy: Pod dračím sklem byl starý válečný roh, vyrobený z rohu pratura, zpevněný obručemi z bronzu. Když z něj Jon vytřepával hlínu, vysypaly se z něj další hlavice k šípům. Ale pak, když se bojuje u zdi a Jon jde jako vyslanec hlídky do stanu Manceho, vidí tam opravdový Roh zimy - citace: Válečný roh, zatraceně velký válečný roh... Roh byl obrovský, osm stop dlouhý a zakroucený, s tak širokým náustkem, že by do něj strčil ruku až po loket.
    s jaqenem se podle mě Arya ještě potká v posledním dílu série, soudě podle názvu dílu :-)
    Kalam Mekhar napsal(a):

Tak sem dneska zhlídl 7 a 8 díl... no a musím říct,že jsem se poprvé u GoT nudil....opravdu toho tlachaní je přespříliž...7 a 8 díl pro mě velké zklamaní.

já jsem u toho dneska dokonce žehlila :-D ale tenhle díl lepší než předchozí, podle toho, že v manželovi nečtenáři vyvolal víc otázek :-D akorát že já jsem hrozná, já mu pořád říkám, jak to bylo doopravdy :-))) navíc u tohoto dílu jsem se fakt zasmála :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 21. května 2012
    No, navzdory tomu, že Catelyn a Robb jsou za blbce, Jon za už zase za debila (i když jde jen o dozvuk předchozích dílů), ta markytánka z Volantisu je fakt z Volantisu, Tyrion jen tlachá s Cersei místo toho, aby se věnoval vládnutí a přípravě města na útok (pochopili jste z téhle série někdo, že by tam udělal něco prospěšného pro město a lidi?) a scéna s nalezením dračího skla nemastná-neslaná, to nebylo špatné. Postrádala jsem atmosféru při Jaqenově scéně a nad rozbitou držkou Ros nebudu jásat, protože víte co? Vůbec to tam nedává smysl. A jako plesnivá třešnička na zkaženém dortu tam trčí Karstark věřící v Sedm!
    Na prdel logice dali kromě Catelyn i u scény Jaimeho s Brienne u řeky. On tam stál jak jojo a vesele tlachal - ruce skoro volné, zatímco ta káča se k němu otočí zády a chystá loď. Stačí jedno kopnuti a chvíli ji přidržet pod hladinou a bylo by.
    Lady Thaeresa napsal(a):

Ježiši lidi, vy mě děsíte s těmi předpověďmi. Takhle před spaním, že se nestydíte!
    A jinak celkem povedený díl, ruka Taylora byla opět vidět. Jediná scéna, kdy jsem měla hysterický záchvat čtenáře, byla u Robba a Talisy, ale to jsem měla čekat.

Ano, tam jsem přímo zavzlykala :o((
    Kromec napsal(a):

Všimli jste si že starej Kastark v seriálu neuctívá Staré bohy, ale Sedm?(viz scéna ve stanu)

Všimla a zaklela. To by je vážně takové drobnosti pro fanoušky zabily či co? :o/
    Zbytečné natahovaní stopáže nesmyslně nudnýmí rozhovory ala Robb a jeho milá... zaplať panbůh za Jaimeho,tento trochu oživil...naštěstí jsem plynule navázal na Bohy arény..tak jsem ten večer aspoň celej neprozíval.
    upraveno 21. května 2012
    Jinak jen poznámka
    - k Daenerys a jejímu "dlouhému čekání" než si půjde pro draky. Poslední tři epizody se (bůhví proč) odehrávají jen během pár dnů

- k Oberynovi jako předpokládanému soupeři Jaimeho. Oberyn už dlouhé roky neopustil Dorne. Pokud ho Jaime vůbec kdy na turnaji viděl, tak jen jako malý/mladý chlapec
    simon84 napsal(a):

Guero: tipuju Barristana a oba Clegany. Myslim, ze to nekde i zminuje v knize. ale jisty si nejsem. :-)

Zmiňuje, jen trochu šířeji: Robert, Bílý Býk Gerold Hightower, Artur Dayne. Ze stále žijících Velký Jon Umber, Kanec z Crakenhallu a oba Cleganové. Ale svou rychlostí a zručností by je prý do jednoho porazil. Následuje boj s Brienne a krátce na to Vargo Hoat a seknutí arakhem. Opakuji si teď Bouři, příští týden dám Hostinu a pak už budu čekat na Tanec.
    1. ten diel nebol špatný, ale trochu odzrkadľuje druhú sériu. nadšenie opadlo, ale rád to pozerám.
    2. Tak ten reťaz nebude, povolávam Bratstvo (sesterstvo) do zbrane.
    3. Tiež mi je ľúto, že Tyrion nepredviedol svoj um. Reťaz nikde, oheň prevzdal po joffovi, zdá sa mi, že aspoň s výkalmi má nejaký plán. asi aby sťažil vyloďovanie...
    4. Chaplinka opeknela
    5. ešte pred vyzlečením :)
    6. Seriály majú určité zmluvy na určité obdobie. absolútne neverím, že existuje zmluva na základe ktorej by mohli odteraz točiť do aleluja. preto aj ohlásili iba tretiu sezónu. pretože im končia zmluvy s D+B a predpokladám, že aj s hlavnými hercami. Osobne absolútne neverím, že by GRRM dovolil natočiť dej pred tým ako bude uvedený v knihe a som absolútne presvedčený, že toto zostáva v jeho kompetencii.
    7. Očakávam trochu zakolísanie fan podpory a sledovanosti druhej série (resp. jej zakonzervovanie čo sa týka dynamiky rastu), tretia bude samozrejme vybičovaná, keď sa dej dostane k jadru Hostiny bude mať seriál fakt čo robiť, aby si obhájil svoju pozíciu. V tejto chvíli je rovnako veľmi otázne či sa dostanú za hostinu, ako bolo na začiatku.
    8. Som rád za seriál, ale knihy zostanú knihami.
    9. Dobrú noc.
  • upraveno 22. května 2012
    Prima díl. Jaime a Brienne už do sebe začínají pěkně šít :) A moc se mi líbil rozhovor Tyriona a Varyse.
    Scénáristické kličky, odbočky a zkratky do sebe začínají zase zapadat. Akorát jsem zvědavá na jednu věc - nevíte, jestli v příštím díle bude jen Černovoda? Podle anotace jo, ale tím pádem teda finální díl bude sakra nabitý! I když předpokládám, že třeba takový vypálení Zimohradu asi bude až v příští sezóně, když herce pro Ramseyho teprve hledají...
    upraveno 22. května 2012
    sarven napsal(a):

3. Tiež mi je ľúto, že Tyrion nepredviedol svoj um. Reťaz nikde, oheň prevzdal po joffovi, zdá sa mi, že aspoň s výkalmi má nejaký plán. asi aby sťažil vyloďovanie...

Těmi výkaly myslí zřejmě divoký oheň. Bronn ho tak nazval, když kontrolovali pyromancery.
    Sarven: Ale jistěže se budou fanoušci předlohy dál dívat, už proto, aby mohli nadávat :D A už jsme tu řešili, že dál než za další sérii nepřemýšlí ani producenti. A jsou mimochodem v absurdní situaci. Čtenáři scénáristům na jednu stranu vyčítají změny a na stranu druhou nejsi sám, kdo Hostinu tak jak je považuje za tvrdej oříšek.

Nevada: Proboha, ty při sledování úplně trpíš :) Asi bys to fakt měla vzdát.
    svoa00: tak v niečom budú mať ľahšiu pozíciu, lebo ak sa tam dostanú budú mixovať hostinu s tancom, takže to bude pestrejšie. a nepochybne práve Brienne a Sansu zoštíhlia :)
    sarven napsal(a):

6. Seriály majú určité zmluvy na určité obdobie. absolútne neverím, že existuje zmluva na základe ktorej by mohli odteraz točiť do aleluja. preto aj ohlásili iba tretiu sezónu. pretože im končia zmluvy s D+B a predpokladám, že aj s hlavnými hercami. Osobne absolútne neverím, že by GRRM dovolil natočiť dej pred tým ako bude uvedený v knihe a som absolútne presvedčený, že toto zostáva v jeho kompetencii.

Ale lidi, kteri byli na nataceni rikali, ze... :)))

Ja myslim, ze si retez nechavaji jako prekvapko. A jako ctenar jsem velmi zvedavy jak se z hlediska upravy deje poperou s Cernovodou.
    Lepší díl než předešlé dva, protože tam nebylo žádné výrazné WTF.
    * Jonova linka směřovala k nutnému zajetí a teď je zase možno pokračovat podle knihy. Akorát škoda, že smrt průzkumníků padá na jeho bedra.
    * Daenerys úplně zbytečná, protože i když moc času od posledního dílu neuběhlo, opticky to vypadá, že Dany pořád zvažuje a nic nepodniká.
    * Proti Robbovi v tomto díle nic nemám. Naprosto věrohodně byl naštvaný na matku a chápu, proč vyměnili nevýraznou Jeyne za horkokrevnou Talissu. Myslela jsem, že balení protějšků na nešťastné dětství je výsada kluků. :-)
    * Arya byla slabší. Chyběla polévka, Arya myslí jenom na svoje parťáky a ne na Seveřany, nicméně její linku je třeba i do budoucna výrazně zkrátit.
    * Tyrion by byl opravdu zajímavější, kdyby pobíhal po městě a rozkazoval. Takhle to vypadá, že město zachrání Varys s Bronnem, protože Tyrion neví nic. Na druhou stranu kvůli své nemoci je rád, že může sedět.
    * Ten proslov Yary měl být co? Že Theon k ní vzhlížel už v kolébce, a proto by v tom měl pokračovat? Nebo že co se nestalo v dětství, se dá ještě lehce napravit?
    Nevada napsal(a):

Na prdel logice dali kromě Catelyn i u scény Jaimeho s Brienne u řeky. On tam stál jak jojo a vesele tlachal - ruce skoro volné, zatímco ta káča se k němu otočí zády a chystá loď. Stačí jedno kopnuti a chvíli ji přidržet pod hladinou a bylo by.
    /

seděl se svázanýma rukama na zemi asi 3 metry od ni. Nez by se zvednul a přebehl to k tomu kopnuti, tak by se Brienne stacila otocit, precist navod, jak spravne zabit Lannistera, vytahnout mec, nabrousit a trosku Jaimeho polechtat na krku oceli. :-) Ne, ale nebyl tak blizko, navic se svazanyma rukama, to fakt neni takova sranda se pak zvednout. Nehledej chyby kde nejsou. ;-)

U ostatniho bych i souhlasil, byt jsem tolerantnejsi.
    Ben Nevis napsal(a):

* Proti Robbovi v tomto díle nic nemám. Naprosto věrohodně byl naštvaný na matku a chápu, proč vyměnili nevýraznou Jeyne za horkokrevnou Talissu. Myslela jsem, že balení protějšků na nešťastné dětství je výsada kluků. :-)

No je to tak, jak jsem původně vůbec nechtěla, a je jenom zásluha Maddena a Chaplinky, že jsem nevyšilovala a aspoň na tu malou chvíli mu tu holku přála. Ona je divácky vděčnější teze "láska z vás dělá idiota" než "čest z vás dělá idota". Když to vezmu z pohledu RW, tak její vyznění takhle bude spíš "Nezabijejte moje zlato, dyť se jenom zamiloval" než "Ach jo, další v řadě mrtvých čestných volů". A to spojenectví s Freyema v seriálu Robb zahodil naprosto vědomě, ne kvůli nějakýmu impulzivnímu pocitu viny - to není žádný odsuzování, jenom konstatuju fakt. Jinak mě mrzí, že přijdeme o Westerlingy, pokud teda ta ženská opravdu není geniální lhářka, jak to jednou zmiňovala :D
    svoa00 napsal(a):

Jinak mě mrzí, že přijdeme o Westerlingy, pokud teda ta ženská opravdu není geniální lhářka, jak to jednou zmiňovala :D

Nečetl jsem tanec, ale proč jsou vlastně Westerlingové důležití? peníze nemají, armádu nemají, a jediné co mají je "jsme hrdí na to že nemáme co do pusy, ale náš dávný předek byl fakt hustý týpek¨
    simon84 napsal(a):

Nevada napsal(a):

/

seděl se svázanýma rukama na zemi asi 3 metry od ni. Nez by se zvednul a přebehl to k tomu kopnuti, tak by se Brienne stacila otocit, precist navod, jak spravne zabit Lannistera, vytahnout mec, nabrousit a trosku Jaimeho polechtat na krku oceli. :-) Ne, ale nebyl tak blizko, navic se svazanyma rukama, to fakt neni takova sranda se pak zvednout. Nehledej chyby kde nejsou. ;-)

U ostatniho bych i souhlasil, byt jsem tolerantnejsi.
    To mi připomíná jiný seriál, kde osoba s namířenou zbraní na pár sekund zavřela oči. Seděli spolu v autě na vedlejších sedadlech. Stihl by protějšek zbraň odklonit a prát se?
    Arianus napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Jinak mě mrzí, že přijdeme o Westerlingy, pokud teda ta ženská opravdu není geniální lhářka, jak to jednou zmiňovala :D

Nečetl jsem tanec, ale proč jsou vlastně Westerlingové důležití? peníze nemají, armádu nemají, a jediné co mají je "jsme hrdí na to že nemáme co do pusy, ale náš dávný předek byl fakt hustý týpek¨
    Nejsou důležití, ale dění kolem nich je na chvíli dost zajímavý, už tím svým spojením s Lannisterama. Talisa se zatím rýsuje jenom jako sladká ženuška, která není vázaná na nikoho.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 22. května 2012
    svoa00: Sladká ženuška, která ti ufikne nohu, když chvilku poležíš :)
    dámy a pánové, zdá se mi, že některé věci prostě moc řešíte. Nejste ani Martin, ani scénaristé seriálu, tak se prostě těšte na překvapení, ne? Viděla jsem nejdříve prvních pár dílů, pak začala hltat knihy. A jako vášnivému čtenáři je mi jasné, že těžko bude někdo projektovat mé představy na plátno (což se mi stalo 1x v životě s Pýchou a předsudkem, kde hrála K. Knightley, kterou jinak vůbec nemusím). A tak si prostě vyberu ze všeho to nejlepší, tedy vlastní fantasii. Když se bude film či seriál shodovat s mou představou, budu nadšena, když ne...hm, no a co, pravě proto mám tu svou fantasii, ve které se mohu dle libosti utápět.
    Krisa: Tak už vím, co je ní nejzajímavější - kompulzivně obscesivní zaměření na amputace končetin :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.