Hra o trůny 2x08 - Princ ze Zimohradu
Theon na Zimohradu přijímá návštěvu. Arya si žádá splacení posledního dluhu Jaqena a její žádost ho nepotěší. Robb je zrazen.
Tyrion a...
Číst celý článek zde
Tyrion a...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
-roh zimy to podle mě bejt nemůže, pač ten byl megastickej..
-bušení jsem si všimla, pač moje první myšlenky byly "jak to, že tyriona ukazujou za stolem a ne při rozhovoru s kovářema" a pak jsem to zaslechla a říkám si "á, to bude překvápko, už nezahálel" :-)
-hlavně aby tam panoš byl.. :-) danny je v qarthu už půl století a pořád hledá draky :-D
- taky jsem o tom přemýšlela.. podle mě myslí oba clegany a možná jím zbožňovaného selmyho, ale na rudou zmiji podle mě ani nepomyslel..
no tak co to byl za rožek malý?
Arya: no hlavně ještě někde za branou by se měli s Jaqenem potkat, ne. No jinak to nejde jako zdrhnu o půlnoci a čau. Dyť se na tu změnu těším.., no skoro jak na první drakarys.
A Řetaz podle mě bude :)
s jaqenem se podle mě Arya ještě potká v posledním dílu série, soudě podle názvu dílu :-)
Na prdel logice dali kromě Catelyn i u scény Jaimeho s Brienne u řeky. On tam stál jak jojo a vesele tlachal - ruce skoro volné, zatímco ta káča se k němu otočí zády a chystá loď. Stačí jedno kopnuti a chvíli ji přidržet pod hladinou a bylo by.
Ano, tam jsem přímo zavzlykala :o(( Všimla a zaklela. To by je vážně takové drobnosti pro fanoušky zabily či co? :o/
- k Daenerys a jejímu "dlouhému čekání" než si půjde pro draky. Poslední tři epizody se (bůhví proč) odehrávají jen během pár dnů
- k Oberynovi jako předpokládanému soupeři Jaimeho. Oberyn už dlouhé roky neopustil Dorne. Pokud ho Jaime vůbec kdy na turnaji viděl, tak jen jako malý/mladý chlapec
2. Tak ten reťaz nebude, povolávam Bratstvo (sesterstvo) do zbrane.
3. Tiež mi je ľúto, že Tyrion nepredviedol svoj um. Reťaz nikde, oheň prevzdal po joffovi, zdá sa mi, že aspoň s výkalmi má nejaký plán. asi aby sťažil vyloďovanie...
4. Chaplinka opeknela
5. ešte pred vyzlečením :)
6. Seriály majú určité zmluvy na určité obdobie. absolútne neverím, že existuje zmluva na základe ktorej by mohli odteraz točiť do aleluja. preto aj ohlásili iba tretiu sezónu. pretože im končia zmluvy s D+B a predpokladám, že aj s hlavnými hercami. Osobne absolútne neverím, že by GRRM dovolil natočiť dej pred tým ako bude uvedený v knihe a som absolútne presvedčený, že toto zostáva v jeho kompetencii.
7. Očakávam trochu zakolísanie fan podpory a sledovanosti druhej série (resp. jej zakonzervovanie čo sa týka dynamiky rastu), tretia bude samozrejme vybičovaná, keď sa dej dostane k jadru Hostiny bude mať seriál fakt čo robiť, aby si obhájil svoju pozíciu. V tejto chvíli je rovnako veľmi otázne či sa dostanú za hostinu, ako bolo na začiatku.
8. Som rád za seriál, ale knihy zostanú knihami.
9. Dobrú noc.
Scénáristické kličky, odbočky a zkratky do sebe začínají zase zapadat. Akorát jsem zvědavá na jednu věc - nevíte, jestli v příštím díle bude jen Černovoda? Podle anotace jo, ale tím pádem teda finální díl bude sakra nabitý! I když předpokládám, že třeba takový vypálení Zimohradu asi bude až v příští sezóně, když herce pro Ramseyho teprve hledají...
Nevada: Proboha, ty při sledování úplně trpíš :) Asi bys to fakt měla vzdát.
Ja myslim, ze si retez nechavaji jako prekvapko. A jako ctenar jsem velmi zvedavy jak se z hlediska upravy deje poperou s Cernovodou.
* Jonova linka směřovala k nutnému zajetí a teď je zase možno pokračovat podle knihy. Akorát škoda, že smrt průzkumníků padá na jeho bedra.
* Daenerys úplně zbytečná, protože i když moc času od posledního dílu neuběhlo, opticky to vypadá, že Dany pořád zvažuje a nic nepodniká.
* Proti Robbovi v tomto díle nic nemám. Naprosto věrohodně byl naštvaný na matku a chápu, proč vyměnili nevýraznou Jeyne za horkokrevnou Talissu. Myslela jsem, že balení protějšků na nešťastné dětství je výsada kluků. :-)
* Arya byla slabší. Chyběla polévka, Arya myslí jenom na svoje parťáky a ne na Seveřany, nicméně její linku je třeba i do budoucna výrazně zkrátit.
* Tyrion by byl opravdu zajímavější, kdyby pobíhal po městě a rozkazoval. Takhle to vypadá, že město zachrání Varys s Bronnem, protože Tyrion neví nic. Na druhou stranu kvůli své nemoci je rád, že může sedět.
* Ten proslov Yary měl být co? Že Theon k ní vzhlížel už v kolébce, a proto by v tom měl pokračovat? Nebo že co se nestalo v dětství, se dá ještě lehce napravit?
U ostatniho bych i souhlasil, byt jsem tolerantnejsi.