Hra o trůny 2x09 - Černovoda

upraveno 25. května 2012 v 2. řada
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.

Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall

Celou...

Číst celý článek zde
1121315171824

Komentáře

• upraveno 30. května 2012
    A Malíček je sympatická postava :P :D Navíc je schopnej hráč, což se o většině říct nedá. Slovy Cersei - When you play the game of thrones you win or you die. On vyhraje :)
    Arianus napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

paul-cz: Obávám se, že jsi to pořád nepochopil. Fleet neznamená flotila. Ale chzbně se to překládá jako flotila, protože to připadá ledem podobný. Proto v hlavě vytvořej právě výrok fleet => flotila. Opsán je tento mylný závěr takto: fleet zní jako flotila, z toho plyne, že fleet znamená flotila.

O jakejch sračkách se to tu bavíte? A není to nakonec o hovnu když jeden mluvíte o holinkách a druhý o koze?

pokud pánové nejsou profesionální překladatelé, tak se hádají o úplném nesmyslu, protože prostě nemusí existovat přesný ekvivalent (to je jako dohadovat se, že football v USA není náš evropský fotbal) a při překládání záleží na kontextu a citu překladatele pro text. Osobně mi s tím dohadovaním pěkně lezou krkem. Že takové vášně neplanou při diskusi o českém překladu paní Břežákové (to bych se zas nejspíš rozjela já, kdyby mi to stálo za rozčilování se).

Tyno, o malíčkovi jsem prohlásila před rokem, že je největší sviňě ságy a byla jsem ukamenována :-D
    Jak se někdo opovažuje navážet se do toho sociopata se slabostí pro holčičky? :D
    Osobně mi s tím dohadovaním pěkně lezou krkem.
    Tak to neživ dalším postem - už jsem to utnul a dalo to docela práci :-) Jo a vášně kolem českého překladu se tu periodicky opakují. Ale v jiných topicích pls ;-)
    Nevada napsal(a):

Alek napsal(a):

IMO to má mnoho společného. Jakoby Bronn byl poslední kapka pro Ohaře. Takže jejich spor byla asi snaha tvůrců přidat ještě jednu motivaci k jeho odchodu. No nevim, asi se to teda moc nepovedlo :-) Mně teda dvacáté zopakování „killing“ od Ohaře už trochu štvalo :-)

Asi tak. Kdyby to bylo jen vyústění nějaké delšího sporu, tak ani nemuknu. Ale vždyť ti dva se potkali snad ve dvou scénách a přitom se na sebe sotva podívali... A to Ohařovo rozsekávání v půli bylo stejně trapné jako střeva při záchraně Sansy.
    Kolik jsi půlila lidí obouručákem že to považuješ za trapné? :D
    to půlení od Ohaře mi ani nevadilo, nevím proč. Více trapné mi to přišlo při hladkých odeknutích u Tyriona a Stannise - k těm mi to nesedlo.
    Alek napsal(a):

to půlení od Ohaře mi ani nevadilo, nevím proč. Více trapné mi to přišlo při hladkých odeknutích u Tyriona a Stannise - k těm mi to nesedlo.

U Tyriona to bylo divné, ale hezky...vtipné, jak hezky tomu důstojníkovi amputoval kolínko.
    Jinak z trochu jiný mísy. Trochu mě v tom rozhovoru o natáčení děsí poznámka o tom, jak museli HBO vysvětlovat, proč by tam měla být slušná bitva a ne prsa týdne, Cerseiny moudra k Sansa, útok na bránu a pár rozseknutých vojáků. Nechtěli by si v HBO vytáhnout hlavy ze zadků? Při úspěchu první série bych nečekala takový okolky s pár milionama. Tipnu si, že zhruba stejně peněž dala Showtime za Borgie a ti zdaleka neměli a nemají takový čísla sledovanosti.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. května 2012
    Půlení u Ohaře mi přišlo v pohodě a pochopitelné - přece musí mít něco společného s bráškou (koňosek).
    Jo, u Ohaře to bylo normální. Useknutí koňské hlavy dá určitě větší práci. Tyrion odsekávající nohu - je to reálné, pokud měl dobře nabroušenou sekeru a udeřil opravdu vší silou. Ale takovou podle mě, jako trpaslík vyvinout nemohl. Nu což... aspoň jsme si připomněli Monty Pythony :D.
    Stannisova lebka byla lol, ale museli tam holt dát rozpůlení človíčka (či odseknutí jeho části) pro tři nejdůležitější postavy bitvy :D.
    svoa00 napsal(a):

Jinak z trochu jiný mísy. Trochu mě v tom rozhovoru o natáčení děsí poznámka o tom, jak museli HBO vysvětlovat, proč by tam měla být slušná bitva a ne prsa týdne, Cerseiny moudra k Sansa, útok na bránu a pár rozseknutých vojáků. Nechtěli by si v HBO vytáhnout hlavy ze zadků? Při úspěchu první série bych nečekala takový okolky s pár milionama. Tipnu si, že zhruba stejně peněž dala Showtime za Borgie a ti zdaleka neměli a nemají takový čísla sledovanosti.

Tak zřejmě jim doposud taktika "prsa týdne" vychází a sledovanost je stále ve vysokých číslech, tak proč by měli chtít vydávat nějaký extra peníze na efekty a bitvy, když to stále nese dost a dost?
    Tyrion (trpaslík) se sekerou - to měl být asi hold Pánu prstenů či co. :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 30. května 2012
    V knize ji měl taky. Aspoň na Zeleném bodci. Meč je pro něj moc dlouhý a s dýkou toho moc nesvede.
    Jinak z trochu jiný mísy. Trochu mě v tom rozhovoru o natáčení děsí poznámka o tom, jak museli HBO vysvětlovat, proč by tam měla být slušná bitva a ne prsa týdne, Cerseiny moudra k Sansa, útok na bránu a pár rozseknutých vojáků. Nechtěli by si v HBO vytáhnout hlavy ze zadků? Při úspěchu první série bych nečekala takový okolky s pár milionama.
    Já jen doufám, že jsem tuhle část přeložil správně, byl jsem z té anglické formulace trochu zmatenej :-) No hele na jednu epizodu padne cca 5 melounů. Tady věřím, že dostali třeba dalších 5 extra, ale přitom potřebovali (pro adaptaci scénáře GRRM) tak 15-20. Showtime a jejich Borgias mají podobný rozpočet jako GoT, možná jen lehce nižší s těmi navýšeními. Ale taky jsou mnohem skromnější co se týče výpravy a efektů.
    Kolikokoli napsal(a):

Nu což... aspoň jsme si připomněli Monty Pythony :D.

Ale tam to bylo jen škrábnutí... :-D Tedy první rána... :-D Mimochodem černý rytíř má moc pěkného červeného kance na prsou. Kampak bychom ho asi tak v písni zasadili? Že by Kanec z Crakehallu? :-D
    http://www.youtube.com/watch?v=mjEcj8KpuJw
    Veľmi slušná epizóda, aj keď som po komentároch čakala od bitky viac. Naozaj to miestami vyzeralo, že tých vojakov je tam 15 a pol. Najviac ma nakrklo, že Ohař aj Stannis sú takí borci, že nepotrebujú helmy. Chápem, že by sme im nevideli do tváre, ale pôsobí to smiešne.
    Alek: Ale v knihe nikde nie je spomenuté, že Mandona na Tyriona poslala Cersei, pokiaľ viem. Tyrion to predpokladá, ale možno ešte budeme prekvapení.
    Deště Kastameru je pieseň zložená na počesť Tywina, teda mi to k záveru sedí, keďže je víťazom bitky viac-menej on (aspoň tak bude chápaný).
    Sansa a Ohař občas super, občas slabí. Zato Tyrion a Cersei zahraní skvele po celý čas. Záver bol fantastický, až som ľutovala, že už viem, ako to dopadne a nemôžem si užiť naplno to napätie, kto vyhral a kto vojde do sály.
    HBO je zisková firma. Byli by proti sobě, kdyby vydělali navíc např. 15 mega, a místo aby rozdali akcionářům dividenda, vrazili to do epizody pro potěchu fanoušků. :-)
    Ben Nevis - mluvíš mi z duše :-)) Ne nedělají to pro potěchu fanoušků - dělají to proto, že to je jejich práce a dělají to tak, aby vydělali co nejvíc a ta největší množina odběratelů toho, co produkují nečte...ani písmenka na stopce tipuji :-)
    napriek tomu to robia dobre a zobrali si na to ľudí, ktorých to baví a vedia to robiť. je to veľký rozdiel oproti bežnému filmovému priemyslu.
    Konečně! Konečně shlédnuto, konečně pročtená diskuse a konečně celkově výborný díl! Teď ještě shrnout své dojmy- a ve většině bodů budu opakovat již řečené:
    · Rains of Castamere v hospodě- Kdyby všichni pijící zpívali tak dobře... :D Jinak jak už bylo uvedeno- tady bylo těch 30 sekund na Sansinu píseň- celkově byly zbytečné asi dvě minuty (!!!) od Ohařova příchodu po zvony (ty už bych klidně nechala).
    · První plus dne- odchod Joffreyho a "loučení“ se Sansou.
    · Vtipná byla výměna názorů Joffa a Tyriona "přes prostředníky" na hradbách. :D
    · Pac, pusu a vyznamenání za Divoký oheň od příchodu Hallyna přes zapálení po explozi a reakce přihlížejících.
    · Úchvatný Stannisův pragmatismus- "Stovky zemřou!" "Tisíce."
    · Vynikající byly všechny scény s Cersei a Sansou.
    · Stannis v první lajně +1.
    · Joffrey v první lajně -1 (jako král povzbuzující vojsko).
    · Špatný nebyl ani zbíhající Ohař a celkově výborně zahraná pyrofobie.
    · Tyrion vedoucí protiútok získává další bod za motivační proslov. :)
    · Nelíbila se mi melodie "Gentle Mother".
    · Zklamání dne- závěrečná scéna Ohař × Sansa. „Do you want to go home?“ zní mnohem hůř, než „They're all afraid of me. No one would hurt you again, or I'd kill them.“ Stupidní a ne zrovna logický killers proslov (stejně jako killing na začátku s Bronnem). Prostě mi chyběla ta dýka pod krkem a Gentle mother v Sansině podání. Tytyty, Georgi, v knížce to je jedna z mých nejoblíbenějších scén a cos to s ní provedl?! >:(
    · „Oh, fuck me!“ Uprostřed bitevního pole, Tyrione?! ;D
    · Že by nakonec nos nebyl? ;)
    · Bitva sama celkově i bez řetězu na jednu velkou podtrženou jedničku s hvězdičkou.
    · Vynikající konec od Cerseiny vyprávěnky, přes příjezd „Renlyho“ po Castamere v titulcích.
    · A malý bodík dostane i Pod. Jako postavu ho moc nemusím, ale zahraný je dobře.

Nestěžujte si na absenci helm. Už takhle je občas problém postřehnout kdo a jak, a při bitvě by se asi těžko řešilo, že támhleten je tenhle a ne tamten i když má podobnou přílbu...
    Miss Utahraptor: Úplně tě vidím, jak je stahování na 99 % a ty klepeš prstem do stolu :D
    sarven napsal(a):

napriek tomu to robia dobre a zobrali si na to ľudí, ktorých to baví a vedia to robiť. je to veľký rozdiel oproti bežnému filmovému priemyslu.

Pod tohle se podepisuju.
    Sarvene, škoda, že nepíšeš víc.

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. května 2012
    svoa00 napsal(a):

Miss Utahraptor: Úplně tě vidím, jak je stahování na 99 % a ty klepeš prstem do stolu :D

:D 99%.. a... Error: File can't be launched :D Túto scenériu by som rád videl...

svoa00 napsal(a):

:D 99%.. a... Error: File can't be launched :D Túto scenériu by som rád videl...
    Dobře, vyvedu Vás z omylu. Blackwater byla bezpečně stažená už v pondělí v šest ráno, ale já měla bohůmdík/žel dost rozumu, abych s sebou netbooka netahala na dvoudenní mineralogickou exkursi (terén,lomy, terén, lomy, déšť...) a domů jsem dojela tak pozdě, že jsem pořádně neměla energii ani na zapnutí počítače. Proto KONEČNĚ AŽ teď. :)
    Proč mám takový pocit, že jsem Vám zrovna zkazila záchvat radostné škodolibé zlomyslnosti? ;D
    MU: Aaaa... též geologie? :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. května 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Dobře, vyvedu Vás z omylu. Blackwater byla bezpečně stažená už v pondělí v šest ráno, ale já měla bohůmdík/žel dost rozumu, abych s sebou netbooka netahala na dvoudenní mineralogickou exkursi (terén,lomy, terén, lomy, déšť...) a domů jsem dojela tak pozdě, že jsem pořádně neměla energii ani na zapnutí počítače. Proto KONEČNĚ AŽ teď. :)
    Proč mám takový pocit, že jsem Vám zrovna zkazila záchvat radostné škodolibé zlomyslnosti? ;D
    :((( Už nemám škodoradostný úsmev ale škodoradostný smútok... :D
    Kolikokoli napsal(a):

MU: Aaaa... též geologie? :D

Při troše štěstí i příští rok. ;)
    MU: a kde študuješ?
    Geologie nuda je, má však cenné údaje:-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.