Hra o trůny 2x09 - Černovoda
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
pokud pánové nejsou profesionální překladatelé, tak se hádají o úplném nesmyslu, protože prostě nemusí existovat přesný ekvivalent (to je jako dohadovat se, že football v USA není náš evropský fotbal) a při překládání záleží na kontextu a citu překladatele pro text. Osobně mi s tím dohadovaním pěkně lezou krkem. Že takové vášně neplanou při diskusi o českém překladu paní Břežákové (to bych se zas nejspíš rozjela já, kdyby mi to stálo za rozčilování se).
Stannisova lebka byla lol, ale museli tam holt dát rozpůlení človíčka (či odseknutí jeho části) pro tři nejdůležitější postavy bitvy :D.
http://www.youtube.com/watch?v=mjEcj8KpuJw
Alek: Ale v knihe nikde nie je spomenuté, že Mandona na Tyriona poslala Cersei, pokiaľ viem. Tyrion to predpokladá, ale možno ešte budeme prekvapení.
Deště Kastameru je pieseň zložená na počesť Tywina, teda mi to k záveru sedí, keďže je víťazom bitky viac-menej on (aspoň tak bude chápaný).
Sansa a Ohař občas super, občas slabí. Zato Tyrion a Cersei zahraní skvele po celý čas. Záver bol fantastický, až som ľutovala, že už viem, ako to dopadne a nemôžem si užiť naplno to napätie, kto vyhral a kto vojde do sály.
· Rains of Castamere v hospodě- Kdyby všichni pijící zpívali tak dobře... :D Jinak jak už bylo uvedeno- tady bylo těch 30 sekund na Sansinu píseň- celkově byly zbytečné asi dvě minuty (!!!) od Ohařova příchodu po zvony (ty už bych klidně nechala).
· První plus dne- odchod Joffreyho a "loučení“ se Sansou.
· Vtipná byla výměna názorů Joffa a Tyriona "přes prostředníky" na hradbách. :D
· Pac, pusu a vyznamenání za Divoký oheň od příchodu Hallyna přes zapálení po explozi a reakce přihlížejících.
· Úchvatný Stannisův pragmatismus- "Stovky zemřou!" "Tisíce."
· Vynikající byly všechny scény s Cersei a Sansou.
· Stannis v první lajně +1.
· Joffrey v první lajně -1 (jako král povzbuzující vojsko).
· Špatný nebyl ani zbíhající Ohař a celkově výborně zahraná pyrofobie.
· Tyrion vedoucí protiútok získává další bod za motivační proslov. :)
· Nelíbila se mi melodie "Gentle Mother".
· Zklamání dne- závěrečná scéna Ohař × Sansa. „Do you want to go home?“ zní mnohem hůř, než „They're all afraid of me. No one would hurt you again, or I'd kill them.“ Stupidní a ne zrovna logický killers proslov (stejně jako killing na začátku s Bronnem). Prostě mi chyběla ta dýka pod krkem a Gentle mother v Sansině podání. Tytyty, Georgi, v knížce to je jedna z mých nejoblíbenějších scén a cos to s ní provedl?! >:(
· „Oh, fuck me!“ Uprostřed bitevního pole, Tyrione?! ;D
· Že by nakonec nos nebyl? ;)
· Bitva sama celkově i bez řetězu na jednu velkou podtrženou jedničku s hvězdičkou.
· Vynikající konec od Cerseiny vyprávěnky, přes příjezd „Renlyho“ po Castamere v titulcích.
· A malý bodík dostane i Pod. Jako postavu ho moc nemusím, ale zahraný je dobře.
Nestěžujte si na absenci helm. Už takhle je občas problém postřehnout kdo a jak, a při bitvě by se asi těžko řešilo, že támhleten je tenhle a ne tamten i když má podobnou přílbu...
Sarvene, škoda, že nepíšeš víc.
Proč mám takový pocit, že jsem Vám zrovna zkazila záchvat radostné škodolibé zlomyslnosti? ;D