Hra o trůny 2x09 - Černovoda
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
(to Švédsko je v uvozovkách, až zase někdo budete říkat, že to není Švédsko)
Špatní autoři opisují, ti šikovnější kradou odjinud.
Nevyčítám Pratchettovi a Gaimanovi vykradení trapného "Omen znamení ďábla" (nebo jak se ta kniha jmenovala a ještě trapnější film o damiánovi), protože to udělali profesně líp než originál....toť vše :-)
abych uvedla na pravou míru - nejsem odpůrcem komiksů. přijdou mi jen málokdy zajímavé, ale třeba Hůlový řád sleduji denně. nebo LFG http://www.lfgcomic.com/page/1
Neříkám, že by neměly vznikat díla inspirující se antickou/severskou/... mytologií, jen že v tomhle konkrétním případě se mi prostě to zpracování nelíbilo, a nudilo mě. Chápu, že někomu se to líbit mohlo.
300 se mi zdálo o dost lepší.
V mym příůadě je to navíc umocněný tim, že mám obecně odpor k žánru hrdinskýho komixu jako takovýmu, k hrdinovi ve směšným kostýmu a jeho ultimátnímu nemesis který chce přinejmenšim ovládnout celej vesmír a v nejhoršim ještě čtyři paralelní, k silám nabytejm po kousnutí pavouka apod.
I já mám rád díla vzniklý na bázi něčeho jinýho, třeba mám rád Den obrů, kde se do světa Asgardu pivede střelnej prach a atomovky. A Loki je v něm jedna z nejsympatičtějších postav vůbec (taková obdoba Tyriona křížená se Sandorem Cleganem).
ale koukat se na všechny ty Herculesy v New Yorku, Percy Jacksony a vůbec všechny tyhle příběhy, který si jen pučej jména postav odjinud, ale jinak fungujou všechny podle stejnýho schématu, to mě vážně nebere.
Ad Loki - jeho jméno znamená oheň...takový malý etymologický zázrak....jde o jedno z ětch původních indoevropských slov, která se dochovala a jde krásně sledovat jak putuje...
agni - igni - ogieň - oheň - logi - loki - Svarog - Svarožic - svár (svařovat) - žár - žeravý - ožeh - žeh (ignition, Ignác, .....) zde je vidět, jak je oheň pro lidi důležitý....vedle slova máma nejrozšířenější s nejvystopovatelnější linií původu :-)
Omen je však můj nej filmový horor. Nepočítám pokračování.
Každý má hranice vkusu, ale myslím, že hodně zásluhy má i momentální rozpoložení. Jeden den se můžu řechtat u americké komedie, jiný den bych to odsoudila jako odpad.
Musíš se dívat jenom v ty dny, kdy se ti to líbí. :-)
kultúra na seba neustále reaguje to je v poriadku. niekto vykráda/niekto sa inšpiruje/niekto remixuje. výsledné hodnotenie v skutočnosti nezáleží od postupu, ale od talentu.
menstruačníkulturní kalendář. :-)BTW kolik z vás čte komixy? Já četla kdysi Čtyřlístek a Rychlé šípy. :-)
Máš pravdu :-*
Já mám komiksy moc rád. Někdy jim říkám i comicsy. :-)
Dokonce znám i jednu stránku, kde je překládají česky/a slovensky, tam sem tam chodím na lov, co se urodilo nového.
Takže jak u koho - u mne ne.