Hra o trůny 2x09 - Černovoda
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale i tak mám Marvelovky vcelku ráda (teda... Iron Mana a Avengers :D)
svoa00: drsně, ale pravdivě napsáno. Nevím, zda by normálního kluka zaujala holka řezající končetiny, jako by to byl salám... :/
Jinak si myslím, že je velký rozdíl mít "ostrý jazyk" či "prořízlou pusu", jak se tuším kdysi charakterizovala MU, a "držkovat" na lidi.
Add Thor: Dobrej popcorn, nic víc.
Robba předpokládám zaujala ženská, která si umí poradit v typicky mužských činnostech, a je přitom hezká. Narozdíl od Brienne, která má smůlu.
Jo a naopak to taky nefunguje. Jsem placha a zdvořila, a přesto žádní nápadníci se u dveří nekupili. :-))
Jsem si vědomá, že naopak to taky nefunguje, protože jsem na první pohled taky plachá a zdvořílá, až takovým způsobem, že si o mě kolikrát chlapi mysleli, že je posílám... někam.
kultúra na seba neustále reaguje to je v poriadku. niekto vykráda/niekto sa inšpiruje/niekto remixuje. výsledné hodnotenie v skutočnosti nezáleží od postupu, ale od talentu.
Tarantino robí guláš, ale podobne dobrý urobí malo kto. marvel, ale napr. aj alan moore v TOP 10 odkazujú na vikingov veľmi zaujímavým spôsobom.
koniec koncov aj tolkien mršil severskú mytológiu nejakým pochybným fantasy....
sarvene - ano Tolkien si to taky doupravil jak chtěl a míchal Eddu (pověst o Andvarim a Otrovi,...) s Kalavelou (dobrý král Frodo,...) ale bylo to tak nějak s úctou a nedělal to pro zisk finanční. V tom vidím zásadní rozdíl. Dělal si to tak nějak sám pro sebe, pro rodinu, pro rozvíjení své fantasie a pak to přerostlo v něco docela jiného než na počátku. Taky tam namíchla Radegasta (hnědého) :-)
Od Tolkiena to beru, protože on nezesměšňoval, nekarikoval....jeden z těch případů, kdy je výsledek kopírování a vykrádání sám hodnotný.....jsou takové - 1 z 1000 se najde a to platí o všem. Zvlášť v hudbě jsem na to alergická.....
And who are you, the proud lord said,
that I must bow so low?
Only a cat of a different coat,
That’s all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
A lion still has claws,
And mine are long and sharp, my lord,
As long and sharp as yours.
And so he spoke, and so he spoke,
That lord of Castamere,
But now the rains weep o’er his hall,
With no one there to hear.
Yes now the rains weep o’er his hall,
And not a soul to hear.
And so he spoke, and so he spoke,
That lord of Castamere,
But now the rains weep o’er his hall,
With no one there to hear.
Yes now the rains weep o’er his hall,
And not a soul to hear.
a som presvedčený, že alan moore to robil z podobných dôvodov ako tolkien. a naopak.
Kolikoli - ale neke - tak hranice přece jen existuje :-)) No já ji mám posunutou ještě kousek dál....:-D To si zkrátka načteš a oblíbíš ještě ty ostatní mytologie a je to tu....
heavy - já přinejmenším hovořím o tom komiksu....
btw - ten černoch mi tam taky vadil, ale na zážitku z filmu mi to nijak neubralo
Vlastně obecně všem uměleckým dílům, že se nedrží věrně "předlohy".
(cokoliv z historie, co nebylo zaznamenáno fotkou a kamerou, ale i to se dá předělat)