Hra o trůny 2x09 - Černovoda
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
čedičbazalt je ta černá hornina a na první vycházce do terénu Ti ukážou skoro bílou bazaltovou skálu. ;Dhttp://hbowatch.com/final-episode-of-season-2-will-run-70-minutes/
Cersei skvěle zahraná. Strašně se těším na scénu, kdy ji Tywin oznámí, že ji hodlá znovu provdat
Scéna Sansa vs Sandor nebyla nic extra ale ani to nebyl žádný průšvih. Tady v tom případě chybí její výlety do božího háje, ale to by epizody museli mít více minut a seriál víc dílů, takže celkem pochopitelné.
Nejsem si jistý, zda nečtenáři pochopili Sandorovu fobii z ohně. Mohli to proložit (i v předchozích dílech nějakými) jeho vzpomínkami na dětství, jak mu jeho starší bráška Hora spálil tvář. Ale zase, asi na to nebyl čas a prostředky.
Loras v Renlyho brnění potěšil, ale všiml jsem si ho, až při druhém koukání, což je ale asi moje mínus :)
Jinak byla perfektní scéna Sansa - Tyrion - Joff. Modlím se za Tvůj návrat tak, jako se modlím za králův. Tyrion mohl zopakovat svoji hlášku z tuším druhého dílu druhé série, že je Sansa všechny přežije.
Hláška dílu "that would make me a qauterman". Ještě teď se chechtám :)
Stanis mohl mít nějakou přilbu či aspoň štít, takhle tam šel jak na odstřel. Nějak mi nevadí, že ho šoupli do první linie, i když to byla jedna z věcí, co ho odlišovala od Roberta a koneckonců i Renlyho. Na druhou stranu to lze chápat tak, že potřeboval zvednout morálku vojáků, po tom co mu shořela flotila/loďstvo (abych se někoho nedotkl). Navíc byl dobře zahraný.
Čím dál víc mám rád Davose, ten chlap, co ho hraje, to snad četl aspoň 10x :). Poslední díl bude pěkně napěchovaný. I těch 70 min.mi přijde málo.
Jinak ta drobná "rýpnutí" jsou spíš postřehy ne pruda a snaha hledat chybu za každou cenu. Dílu by prospělo, kdyby mohl být delší jako ten poslední.
Jinak knihyjsem nečetla, začnu hned jak si koupím Tanecsdraky. Vefantasycelkem přehled mám, krom pratchetta jsem toho přečetla dost. Bohužel mám blbý zvyk že čtu jen to co mám doma ve své knihovně :-) a skloubit dítko koně a nakupování knížek je trošku složitý. Jinak z Hry o trůny (seriálu) mám stejný pocit jako kdysi když jsem šla na Pána prstenů.. napřed film co jsem naprosto neznala nic okolo něj, pak životní záliba.. a uznání dokonalosti knižní předlohy. Myslím že S GoT to bude stejné jako s LOTRem.. není to zvárněné dokonale ale o moc líp by to nešlo. pokud vůbec o něco.. ano možná víc efektů.. ale tady to dokonale vyvažují herecké výkony, které jsou opravdu na špičce.....
Ps. Kéž jsoujeho potomci moudří a nikdy se nezbaví práv na silmarillion - to by byla moje smrt natočit to někdo
Předej nějaký ten rok, dva, tři a možná se dočkáš/dočkáme... :°-(
Kdybych to nechtěl začernit, tak bych napsal jednoduše "děvka" a nikoho by to nepřekvapovalo.:-)
Z režisérů se mi zdá nejlepší Alan Taylor, škoda že na natáčení 3. série nebude mít čas - režíruje Thora 2 (jako by nestačila ta strašná jednička :D).
Já jsem četla několikrát Starší i Mladší Eddu a severskou mytologii mám hodně ráda. Jako bylo mi jasný, že v rukou Američanů to dostane "novej rozměr", ale že až takovej, že z Heimdalla udělaj černocha a celej Ásgard bude vypadat jako z lacinýho sci-fi, to fakt ne! Komiks jsem nečetla, tak nevím, jestli je na vině už ta předloha. Navíc ty dialogy na Zemi byly vyloženě blbýýý :D
Ale to už jsme poněkud off topic. :)