Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis
Je to tu. Po nejlepším dílu druhé série je tu finále druhé řady a po něm nás čeká další rok čekání na třetí řadu. Pro nečtenáře záhadně nazvaný díl napsali scénář Benioff a Weiss. Režijně se vrací muž, který grandiózně ukončil první řadu. Ať se to tedy Alanu Taylorovi podaří i tentokrát!
Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...
Číst celý článek zde
Epizoda bude o přibližně 10 minut delší než jindy, tentokrát se toho do ní musí vejít opravdu mnoho. Bude vám to jasno z popisu níže (nečtěte...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
U těch "méně důležitých" postav mi třeba velice vadilo vynechání vztahu Sandora k Sanse. V knize jsem se na tyhle dva vždy těšila. No jo, beznadějná romantička.. Kráska a zvíře, rozervané duše, nenaplněná láska, to je moje :). V seriálu se mi dostalo jen proslovů o tom, jak je každej killer a že zabíjení je vlastně to největší žůžo. Stejně jako se Sansou teď Sandor mluvil i s Bronnem. Kde je písnička, polibek, uchovávání zakrváceného pláště? Chjo..
Také se přikláním k tomu, že by seriálu nejspíš propspělo,kdyby se věnovali třeba dvěma,třema linkám,který spolu souvisí a které by mohli být lépe propracované, propojené a pochopitelné než kouskování tolika příběhů a linek do každého dílu. Vyhnuli bychom se pak tomu, že se budou v každém dílu postavy tolik opakovat a říkat ta samá klišé,aby se navázalo.
Ale nie, Ros je profesionálne... S vlastnými služobníkmi nemá žiadne vzťahy :D
Upřímně řečeno je autor poněkud milosrdný. I kdyby odhlédnul od výhrad k druhé řadě jako k adaptaci, pořád by zbýval přinejmenším špatný sestřih některých dějových linek, matoucí motivace některých postav a utahanost ve střední části série.
Despite a few frustrations, season two proved that Game of Thrones is one, if not the best overall show on TV. If you take into account condensing the source material, special effects and acting. While parts of the episode and season as a whole felt rushed, the finale was a satisfying mix of resolution and intrigue, spearheaded by mysterious characters (i.e. Jaqen and Melisandre). And of course the enduring struggle for the throne!
Inu, na co se v další sérii těším? Na Jaimeho (Coster-Waldau je pořád lepší), Tyriona a kupodivu i na Cersei, kterou jsem si v seriálu díky Leně Headey oblíbila. A taky na Rudou svatbu (bohužel). Udělali ze mě Lannisterku, pomyslela si svoa s hořkostí.
Takže by se z toho ještě mohl vyklubat epic undead fight: Catelyn vs. Benjen.
Která že ta septa z těch tří je Oberynova ?
No, ačkoli u Benioffa s Weissem bych se tomu ani nedivil. Proč něco dělat jednoduše, když to jde i složitě, žeáno...