to svoa00: Přesně tak - s tím Robbovým chováním to je naprosto přesné. V knize ohrozil sestry (vlastně jen jednu, Arya byla pryč) pod tíhou zprávy o bratrech. Tady to úplně obrátili.. A to jde přitom o jednu z hlavních postav. U těch "méně důležitých" postav mi třeba velice vadilo vynechání vztahu Sandora k Sanse. V knize jsem se na tyhle dva vždy těšila. No jo, beznadějná romantička.. Kráska a zvíře, rozervané duše, nenaplněná láska, to je moje :). V seriálu se mi dostalo jen proslovů o tom, jak je každej killer a že zabíjení je vlastně to největší žůžo. Stejně jako se Sansou teď Sandor mluvil i s Bronnem. Kde je písnička, polibek, uchovávání zakrváceného pláště? Chjo.. Také se přikláním k tomu, že by seriálu nejspíš propspělo,kdyby se věnovali třeba dvěma,třema linkám,který spolu souvisí a které by mohli být lépe propracované, propojené a pochopitelné než kouskování tolika příběhů a linek do každého dílu. Vyhnuli bychom se pak tomu, že se budou v každém dílu postavy tolik opakovat a říkat ta samá klišé,aby se navázalo.
svoa00, vlcacka: myslím, že to vidíme rovnako, len trochu inak popisujeme. každopádne, škoda, že to takto dopadlo. ono prihladzovanie vlasov v štýle, "nikoho neuraziť" je cesta do pekla. zo svojej roboty to žiaľ poznám až príliš dobre. priveľa nápadov skončí na podlahe, pretože "je to už príliš, urobme to radšej tak, aby sa nikto neurazil"
Hlavně ta zmínka o Skalisku vyzněla nějak do prázdna. Nechce se mi věřit, že by to tam cpali (a Talise by se tam tolik nechtělo) jen tak pro nic za nic...
Obecně by se v Západozemí dost vyplatilo rychle objevit analýzu DNA :-) To máte furt nějaké ztracené a zase objevené dědice a kromě Targaryenů (sežerou nebo nešežerou tě draci?) moc není, jak je otestovat.
Komentáře
U těch "méně důležitých" postav mi třeba velice vadilo vynechání vztahu Sandora k Sanse. V knize jsem se na tyhle dva vždy těšila. No jo, beznadějná romantička.. Kráska a zvíře, rozervané duše, nenaplněná láska, to je moje :). V seriálu se mi dostalo jen proslovů o tom, jak je každej killer a že zabíjení je vlastně to největší žůžo. Stejně jako se Sansou teď Sandor mluvil i s Bronnem. Kde je písnička, polibek, uchovávání zakrváceného pláště? Chjo..
Také se přikláním k tomu, že by seriálu nejspíš propspělo,kdyby se věnovali třeba dvěma,třema linkám,který spolu souvisí a které by mohli být lépe propracované, propojené a pochopitelné než kouskování tolika příběhů a linek do každého dílu. Vyhnuli bychom se pak tomu, že se budou v každém dílu postavy tolik opakovat a říkat ta samá klišé,aby se navázalo.