TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
15051535556362

Komentáře

• upraveno 16. července 2012
    baví ma ten koncept "dobrých, kvalitných správ", je to niečo o čom sa už dlho voľne uvažuje, ale je to takmer nedosiahnuteľne nie bez obrovského mecenáša. som rád, že do toho zapojili tému "tých hore", aby to nebolo úplne odtrhnuté od reality.
    hej, to je na tom to nejzajímavější, ale právě nevím, jak moc tohle téma o sobě bere lidi, kteří se v tom světě moc nepohybují.
    Vlcacka napsal(a):

A na Walking Dead tu někdo koukáte? Komiksy jsem zatím nečetla, ale chystám se s tím začít.

ja pozeram Serial :) a komix mam precteny cely :) teda po aktualny 100diel :) ale je to vo vela veciach ine ako serial , vela postav je inych a aj inokedy umru (neksor a niektore aj skorej ) ale oplati sa si to precitat :) v tiahne ta to elbo kazda cast komixu skonči tak ze ledva vydržiš čakať mesiac :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 16. července 2012
    Nevada napsal(a):

Newsroom 1x03 - Ještě lepší než 1.díl, prostě geniální. A musím říct, že se mi tam hodně líbí i ta romantická (ne)linka mezi Jimem a Maggie (mnohem lepší než duo Will a Mac).

"Brutální.
    Nemám slov.
    Nevím, jak bych popsal, co jsem zrovna..."
    "Ale pořád mluvíš."
    "Nemám slov."

Mimochodem - několikrát v tomhle dílu padla jména Murrow a McCarthy. Kdo rád novinářská dramata, tak na tohle téma George Clooney natočil výborný snímek Dobrou noc a hodně štěstí. Tenhle díl byl Murrowem hodně inspirovaný (nebo jeho poctou?).

:D Hej to aj ja hovorím, keď niekto povie, že nemá slov a furt kecá :D To je prosto také využiteľné na odpichnutie
    Montezuma3 napsal(a):

Nestrašte, nebo se na to taky podívám. :D

Kukaj, aj ja sa na to pripravujem, keď nám pôjdu repráky :D Ak by som len čítal titulky a nepočul anglciké hlasy (nie žeby som im dvakrát rozumel) jednak by to pre mňa stratilo tu edukačnú hodnotu a jednak by mi to prišlo neprirodzené, keď som si už zvykol na OUaT
    Nalakali ste ma na Newsroom a musim povedat, ze sa mi to celkom pacilo. Trochu nevyhoda pre tych, ktori nevedia rychlo citat :)
    Tri veci, ktore by som tam mohla ozeliet.
    1) Na Mac je vidiet, ze zacinala ako divadelna herecka, na mna trochu vela prehravania a prudke gesta, jasne tvarove emocie.
    2) Maggie najprv posobi ako taka putka a zrazu zmena charakteru o 180 stupnov.
    3) Videla som zatial dva diely a oba koncia akymsi porozumenim, tak dufam, ze s tym nebudu pokracovat :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Alek napsal(a):

baví ma ten koncept "dobrých, kvalitných správ", je to niečo o čom sa už dlho voľne uvažuje, ale je to takmer nedosiahnuteľne nie bez obrovského mecenáša. som rád, že do toho zapojili tému "tých hore", aby to nebolo úplne odtrhnuté od reality.
    hej, to je na tom to nejzajímavější, ale právě nevím, jak moc tohle téma o sobě bere lidi, kteří se v tom světě moc nepohybují.
    Bere. A dost :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nevada napsal(a):

A líbilo?

Mno, asi takhle: ještě se podívám na ty další dvě epizody. :-)
    Jinak to za mne už všechno napsala Hildegarda. Přehrávání herců. Rychlé dialogy. V některých pasážích pořád mačkám mezerník. To má ten defekt, že se u některých fórků nelámu smíchy tak jako Alek. :-)
    no pauzovať som musel aj ja, občas je to guľomet.
    Tak to je fajn, Taky jsi zaháněla dojetí, když měl Will proslov o mediální elitě? :-)
    Pozerá niekto z vás novy serial Charlie Sheena ?:D jasom to dnes začal pozerať a musim povedať že to ma potencial :D sice neni to take dobre ako dva a pol chlaap ale zabavilo ma to :) vtipne sceny su naozaj vtipne :D a si ce je tam niekedy vystrel do tmy :D ale vzdy to dobre dopadne :D
    Moorti napsal(a):

Pozerá niekto z vás novy serial Charlie Sheena ?:D jasom to dnes začal pozerať a musim povedať že to ma potencial :D sice neni to take dobre ako dva a pol chlaap ale zabavilo ma to :) vtipne sceny su naozaj vtipne :D a si ce je tam niekedy vystrel do tmy :D ale vzdy to dobre dopadne :D

ehm... aký?
    jaj zabudol som tam dat meno serialu :D vola sa anger management
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Seriály obecně sleduju jen velice nerad, ale asi jste mě dokopali se na Newsroom podívat...
    Moorti napsal(a):

:D Kurz sebaovládania, aký zaujímavý názov :D To bol aj film
    Alek napsal(a):

Tak to je fajn, Taky jsi zaháněla dojetí, když měl Will proslov o mediální elitě? :-)
    Dojetí přímo ne, ale líbilo se mi to hodně. Škoda, že tohle v reálném životě od novinářů nejspíš neuslyšíme :))
    flanker.27 napsal(a):

Seriály obecně sleduju jen velice nerad, ale asi jste mě dokopali se na Newsroom podívat...

Bude to jen 10 dílů (i když je schválené pokračování). Tak to snad přežiješ :)
    Bude to jen 10 dílů (i když je schválené pokračování). Tak to snad přežiješ :)
    Ale jestli ne, tak vás přijdu strašit :)
    Dojetí přímo ne, ale líbilo se mi to hodně. Škoda, že tohle v reálném životě od novinářů nejspíš neuslyšíme :))
    Řekl bych, že Willů a Mac bude dost, ale kolik tu běhá Samů? :-/
    Hildegarda napsal(a):

Nalakali ste ma na Newsroom a musim povedat, ze sa mi to celkom pacilo. Trochu nevyhoda pre tych, ktori nevedia rychlo citat :)

3) Videla som zatial dva diely a oba koncia akymsi porozumenim, tak dufam, ze s tym nebudu pokracovat :)

Musím říct, že formulace "celkem se mi to líbilo" nebo "bylo to docela dobré", považuju vůči tvůrcům za ještě horší než "byl to trapas, nikdy více!" nebo "nuda, nezájem".
    Ono jako by to znamenalo "no tak jo, snažili jste se pobavit, ale moc se vám to nepovedlo; protentokrát vás beru na milost, ale hleďte se zlepšit..."
    To už je lepší o něčem prohlásit "moc se mi to sice nelíbilo, prostě jste se mi netrefili úplně do vkusu, ale chápu, že někomu to mohlo připadat vynikající."
    To by mě jako tvůrce potěšilo mnohem víc.
    To jen tak na okraj. :-))

Ad 3) Neboj, budou se dělat naschvály, mosty budou strženy, nepřekročitelné hranice překročeny, války vyhlášeny. ;-)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    Tak jste mě nalákali se podívat na Newsroom taky. Včera jsem viděl 3 díly, dnes 4. Zezačátku jsem si nebyl jist, jestli mě to baví (ale minimálně hned ten proslov v prvním díle byl super), ale teď mužu s klidem prohlásit, že je to super :). Skvělí herci, Will má super názory, skvělé hlášky (dnes v čtvrtém díle: Bigfoot's real. :D).

edit: myslím, že z čtvrtého dílu budete stejně nadšení jako já. Pro mě zatím nejlepší díl (hlavně ten konec).
    heavy_head napsal(a):

Hildegarda napsal(a):

Musím říct, že formulace "celkem se mi to líbilo" nebo "bylo to docela dobré", považuju vůči tvůrcům za ještě horší než "byl to trapas, nikdy více!" nebo "nuda, nezájem".
    Ono jako by to znamenalo "no tak jo, snažili jste se pobavit, ale moc se vám to nepovedlo; protentokrát vás beru na milost, ale hleďte se zlepšit..."
    To už je lepší o něčem prohlásit "moc se mi to sice nelíbilo, prostě jste se mi netrefili úplně do vkusu, ale chápu, že někomu to mohlo připadat vynikající."
    To by mě jako tvůrce potěšilo mnohem víc.
    To jen tak na okraj. :-))

Ad 3) Neboj, budou se dělat naschvály, mosty budou strženy, nepřekročitelné hranice překročeny, války vyhlášeny. ;-)
    Mno, tazko mi je sa pustat po 2 dieloch do nejakych hodnoteni, ale keby si bol ty tvorcom, tak by som ti zopar neznych slov povedala :)

Tak to bylo myšleno, áno. :-)
    Taky jste mě zviklali. Zatím jsem viděla jen 1. díl, ale vypadá to dobře.
    Prozatím zkouším piloty různých seriálů. Teď to byla minisérie Political animals. Vypadá to, že by to mohlo být dobré. Pokud ne, tak pilot dobrý byl. Je tam plno známých herců, dokonce chlápek z Once upon the time (pořád jsem přemýšlela, kde jsem ho viděla). Je tam i něco pro Ariana. :-)
    Doporučuju seriál Jekyll. Dělá ho Moffat (jako Sherlocka a nového Doctora). Je to na motivy Jekylla a Hyda, má to 6 dílů a už je to ukončený seriál (ano, normálně ukončený, ne utnutý v půlce). A je to opravdu skvělé.

Moorti napsal(a):

:D Kurz sebaovládania, aký zaujímavý názov :D To bol aj film
    jj :D ten film sa mi pačil a toto je tiež dobre a ku nemu sa to hodi o to to je vtipnejšie :D
    Kolikokoli napsal(a):

Doporučuju seriál Jekyll. Dělá ho Moffat (jako Sherlocka a nového Doctora). Je to na motivy Jekylla a Hyda, má to 6 dílů a už je to ukončený seriál (ano, normálně ukončený, ne utnutý v půlce). A je to opravdu skvělé.

Jj, Jekyll je výborný, už jsem ho tady kdysi dávno doporučovala.
    Jestli neznáš, zkus z podobného ranku Whitechapel.
    Nevada: no, tohle neznám. Vypadá to zajímavě. Díky za tip ;).
    Tak sem dal první díl. Tož tak. Neni špatný, ale. Pořád je tam stěžejní problém. Jo, přiznáme, že Amerika neni nejlepší země, ale je naší zásadní povinností před celým lidstvem jí na první místo vrátit.
    flanker: jo, tohle přesně nesnáším. Amerika nikdy nebyla a už z principu pravděpodobně nikdy ani nebude nejlepší zemí. Zajímalo by mě, kdy byla nejlepší. Když vraždila Indiány? Když válčila sama proti sobě? Když válčila proti různým dalším státům okolo? Když pod různými záminkami kradla ropu odevšad?
    Dejte mi příklad, kdy Amerika (USA) byla nejlepší zemí. Státem, který šel všem příkladem. I ten jejich vesmírný program, který tam v tom proslovu zmiňuje, je k smíchu - jasně, byli první na Měsíci, ale kdo byl první na oběžné dráze, v kosmu, bez tíže, kdo první obletěl Měsíc?
    A ta jejich pseudodemokracie a rádoby svoboda je taky k smíchu.
    upraveno 17. července 2012
    Kolikokoli napsal(a):

flanker: jo, tohle přesně nesnáším. Amerika nikdy nebyla a už z principu pravděpodobně nikdy ani nebude nejlepší zemí. Zajímalo by mě, kdy byla nejlepší. Když vraždila Indiány? Když válčila sama proti sobě? Když válčila proti různým dalším státům okolo? Když pod různými záminkami kradla ropu odevšad?
    Dejte mi příklad, kdy Amerika (USA) byla nejlepší zemí. Státem, který šel všem příkladem. I ten jejich vesmírný program, který tam v tom proslovu zmiňuje, je k smíchu - jasně, byli první na Měsíci, ale kdo byl první na oběžné dráze, v kosmu, bez tíže, kdo první obletěl Měsíc?
    A ta jejich pseudodemokracie a rádoby svoboda je taky k smíchu.

Kdy? Když ovládli většinu dění v západní civilizaci. Je úplně fuk jestli to udělali mírovou nebo válečnou cestou. Roli starověkého Říma taky nikdo nezpochybňuje. Americký patriotismus mi v přehnané míře taky leze na nervy. Ale na druhou stranu to musím svým způsobem i obdivovat. Tahle vlastnost by nám (v ČR i v Evropě) jen prospěla.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.