Co posloucháš???

upraveno 24. října 2012 v Rozličný pokec
Co posloucháš???
11011131516121

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. července 2012
    Nač pořád uklízet, inteligent zvládne i organizovaný nepořádek :)
  • upraveno 18. července 2012
    Znám člověka, který pral všechno na program B jako pro blbce :)
    A ještě k domácím pracem, zjistila jsem, že beru úklid jako oddech od malého, takže relativně ráda uklízím, když vím, že teď si musí hrát někdo jiný. Občas je to příjemná změna :)
    Nebyl by v tom záměr, nekazil bych něco úmyslně, ale moje schopnost chápání klesne o tak 30 %, když jde o inteligentní stroj zvaný pračka a její magické dovednosti :)

To je taková urban legend. Když se na to podíváš bez takového toho "hihi chlap v domácnosti", tak se tam nastaví jen teplota a ždímání. Do jednoho fochu se sype prášek, do druhého lije aviváž. Pak se zmáčkne start :-)

Hm, já peru od oka. Většinu věcí na 40.
    Pravda, taky jsem po dvou letech zjistila, že manžel zaměňoval kaslíky na prací gel a na aviváž, ale vyprané to bylo aj tak :-)) Kdyby ne, tak jsem si toho všimla dřív :-p
    Jarla napsal(a):

Pravda, taky jsem po dvou letech zjistila, že manžel zaměňoval kaslíky na prací gel a na aviváž, ale vyprané to bylo aj tak :-)) Kdyby ne, tak jsem si toho všimla dřív :-p

Taky se mi to stalo, ale tam je asi akorát riziko zbytečného plýtvání.
    Já se u toho nesměju já pláču :)
    Vlcacka napsal(a):

Jarla napsal(a):

Taky se mi to stalo, ale tam je asi akorát riziko zbytečného plýtvání.
    Když jsem byla v podnájmu a pračku jsme doma neměli (takže žádné zkušenosti), tak se obávám, že jsem přehodila kastlíky na prášek a avíváž. Brala jsem to podle toho, kde byly jaké usazeniny. :-)
    Bez návodu se taková zařízení ovládají blbě a pořád vyrábějí složitější a složitější stroje. Koupila jsem mamce nový satelit a omlátila mi ho o hlavu, protože na analogu měla 20-30 programů, kterýma se proklikala, zatímco na digitálu je 800 a 3/4 z toho placené.

Jinak nevím, proč se chlapi obecně berou jako neschopáci v domácnosti, když jich plno žije samo a musí si žehlit, uklízet i vařit.
    Jinak nevím, proč se chlapi obecně berou jako neschopáci v domácnosti, když jich plno žije samo a musí si žehlit, uklízet i vařit.
    Nouze naučí Dalibora housti, ale stejně si nakonec radši koupíme kuchyňský stroj značky manželka
    Těžko říct. Asi proto, že v generaci našich rodičů už nešlo vyloženě říct "já to dělat nebudu, protože jsem velkej chlapák", tak se z toho udělala sranda. Jinak bych řekla, že už dneska chlapi zvládnou všechno. Teda, zvládnou to, co zvládnou i holky. Dneska už se moc nešije, nespravuje a tak.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Currently... This topic is kidding me
    Týno - právě :-))
    navíc - taky jste si, holky, všimly, že chlapi vaří líp než ženské ? Nebojí se dochucovat, experimentovat a nečoží se jim (jaký je vhodný český výraz pro není jim líto času, materiálu a práce) dělat takové ty věci, co my ženské většinou neděláme, protože to je tuna práce, nádobí a času navíc :-))
    Jo a zbyde po nich taky nesrovnatelně víc vytahaného nádobí a zaneřáděná kuchyň :-))
    Jarlo nepříčí se jim. Asi?
    Táta rád vařil akorát buřtguláš a pekl řízky. Jo a hovězí polívku s nudlema. Zbytek máma. Jinak utíral nádobí, chodil s odpadkama, takže jaký si to uděláš, takový to máš. Tak jest.
    Já vařim rád, ovšem pokud po mě někdo tu spoušť uklidí :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tato diskuze se vyvinula velmi zajímavým směrem. :D
    - Co Posloucháš???
    - Otáčející se buben pračky, páru funící z žehličky, bublání omáčky v teflonovém hrnci...
    Monty: :-D
    Vlcacka napsal(a):

Jarlo nepříčí se jim. Asi?
    Táta rád vařil akorát buřtguláš a pekl řízky. Jo a hovězí polívku s nudlema. Zbytek máma. Jinak utíral nádobí, chodil s odpadkama, takže jaký si to uděláš, takový to máš. Tak jest.

Hm "nečoží" spíš souvisí s leností a nechutí do něčeho...

Monty - nojo :-) Občas se tu vyvine diskuse na rodinné téma :-)

Ale jestli chceš, tak Masters of Rock se povedli až na hrobaříka zvukaře a nejvíce jsem si užila Pain, Gotthard, Thin Lizzy a Sabaton :-D
    Montezuma3 napsal(a):

Tato diskuze se vyvinula velmi zajímavým směrem. :D
    - Co Posloucháš???
    - Otáčející se buben pračky, páru funící z žehličky, bublání omáčky v teflonovém hrnci...

Trochu Stomp. :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jarla napsal(a):

Monty - nojo :-) Občas se tu vyvine diskuse na rodinné téma :-)

Ale jenom občas :---)
    Jarla napsal(a):

Ale jestli chceš, tak Masters of Rock se povedli až na hrobaříka zvukaře a nejvíce jsem si užila Pain, Gotthard, Thin Lizzy a Sabaton :-D

Hmm, to není zrovna šálek pro mne, ale Sabaton znám moc dobře. Kamarád jejich písničky hází na facebook s velmi slušnou kadencí. Je to doprovázenou pohyblivými obrázky vojáčků na Omaha Beach a do toho ty Švédi řežou kytary. ;-9
    No a mamička zpěváka Sabatonu je Češka :-) Takže tlachal tročku komickou češtinou, aby udělal lidem radost. A v tomhle duchu se to neslo - oni byli nadšení z nás na place a my zase z jejich výkonu - atmosféra fantastická, poslední kapela fesťáku, chorály "Ještě jedno pivo" byly jak z husitské provenience a z toho kotle šel strach, když se to ozvalo z tolika hrdel najednou :-))
    Co Whithin Temptation? Nějací lidi si stěžovali, že se na ně dlouho čekalo.

Já už chodím na koncerty nerada, protože zvukaři všude přepísknou výšky. :-(
    Naposledy na Tarji to ještě šlo, protože Tarja přeřve všechno. :-)
    Within Temptation ? Čekala jsem dost a nedostala nic...syntetická módní přehlídka a nuda nuda....
    Mnozí pravili, že positivum bylo, že zpěvačka nebyla nadraná :-)) Nedokoukala jsem to
    Zvukař na Masters zná jen basy a více basů, takže zpěvu nejde většinou ani rozumět. Přetažené výšky jsem ještě nezažila :-) Jen ohromnou basovou kouli hluku a přehulené kopáky.

Gotthard si dovezli vlastního zvukaře a tak dobře nazvučeno neměl nikdo nikdy na masters. To bylo jako z desky! Tato kapela mi unikala, ale suverénně nej koncert. Ač mají nového zpěváka, tak vynikajícího. Můžou dávat školení, jak se nový zpěvák vybírá a jak se zvučí koncert! Každý nástroj naprosto zřetelný a bicí smrtící dokonalost zvuku u každého bubnu či činelu. Žáden aditivní šum. Lahůdka!
    navíc - taky jste si, holky, všimly, že chlapi vaří líp než ženské ? Nebojí se dochucovat, experimentovat a nečoží se jim (jaký je vhodný český výraz pro není jim líto času, materiálu a práce) dělat takové ty věci, co my ženské většinou neděláme, protože to je tuna práce, nádobí a času navíc :-))
    Jo a zbyde po nich taky nesrovnatelně víc vytahaného nádobí a zaneřáděná kuchyň :-))
    A tohle je podle mě další urban legend. Nevěřím, že chlapi vaří líp než ženský. Každý, na pohlaví nezáleží, kdo vaří jednou za čas a má to jako koníčka, jako projekt, nakoupí si suroviny, natěšeně vyrábí, bude vařit líp, než ten, kdo to dělá každý den jaksi mimochodem k ostatním pracím.

Můj muž vaří líp než většina lidí, co znám. Právě proto jsem já tak mizerná kuchařka. Je strašně náročnej a kritickej, jak jsem něco začala dělat měl tunu keců (většinou oprávněných rad, čímž mě točil ještě víc). Teď vařím, když není doba. A sem tam mi i něco pochválí. Včera třeba omáčku :-)
    flanker.27 Já vařim rád, ovšem pokud po mě někdo tu spoušť uklidí :)

Jak já tě chápu... Můj muž zavedl pravidlo - kdo vaří, je zodpovědný za uklizenou linku. Pruda hlavně u pečení. No nic, jdu vyrábět piškotovou bublaninu.
    manzel pozval predvcerom svojho sefa k nam na obed, tak som bola odrana na nohach - brokolicova polievka, jablkove lasgne, bryndzovnik a ako predjedlo treska :). Ked som potom videla tu kuchynu, bolo mi do placu :(. On chcel sice povodne uvarit domacu fazulovicu ako od jeho mamy, ale vykydli sme to do zachoda po tom, ako nepocuvol moju radu, ze fazulu treba prebrat a preplachnut. Ku koncu sa nam tam vyrojili larvicky a chrobaciky a skoro sme sa pohadali, lebo zevraj treba vycistit digestor, to odtial napadalo :)))
    Jarla, ako si tom zvladla s rocnym dietatom? Spali ste v areali?

A cital niekto ten 6.diel Sprievodcu?
    Hildegardo - v areálu nespíme nikdy, máme to k babičce kousek - vyvařuje jak interkontinentál (co do kvality snad líp, co do množetsví odpovídá :-)), postele, peřiny, teplá voda, čisťoučká koupelka a WC a ještě přihládne sem tam děti, když si chceme zdřímnout....no nebere to :-D Dceři se fesťák ohromně líbil :-)
    Nicméně s dcerou jsem jezdila na srazy čtenářského klubu už od 4 měsíců a spávaly jsme ve spacácích - ve stanu i chatkách....jak se dalo :-) A to jsem s ní jezdila přes celou republiku busem či vlakem. I pár týdnů na cestách....když kojíš, tak máš všechno, co potřebuješ s sebou :-))
  • upraveno 19. července 2012
    moja suseda by na teba uz volala socialku :)). Jej dva a pol rocne dieta nespalo este nikde iba doma a u babky, lebo zevraj sa to nema. A ked som jej povedala, ze varim malej kazdy vecer krupicovu kasu, tak mi napisal siahodlhy mail, ake je kravske mlieko skodlive a ze taky humus by svojej dcere nikdy nemala svedomie dat a chcela to podlozit asi piatimi studiami :)
    My sa teraz chystame do Kremnice na vikend, potom mozno do Lednic, len do Ciech nemoze ist, ak nema vlastny pas :(. Stan sme este neskusali. Stale cakam, kedy uz zacne chodit (ma 16 mesiacov) no a potom to bude o nieco jednoduchsie.
    Kolegyně brala roční děcko do Turecka přes léto.
    Děcka musí něco vydržet. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.