Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Alebo jednolístok, ak také čosi vôbec existuje
Doufám že to vážně neodnese ale GRRM je toho právě kvůli tomuhle schopnej.
flanker: Zamilovanost je IMHO spíš podobná viróze. Všechno je to o hormonech. V období zamilovanosti se uvolňuje hormon štěstí, když toho druhýho vidíme, v období lásky zase uklidňující hormony. Čili ta síla je spíš jistota, že ten druhej je tady a můžu se na něj spolehnout. Tak mě napadá, že v sáze je většina (relativně) fungujících párů v období zamilovanosti, dál to nestihnou dopracovat. Napadá mě jediná výjimka a to je Ned a Catelyn. Fungovalo jim to asi šest kapitol, než Ned odjel :D
Tak jsem si vzpomněla na Ďáblova advokáta, kde na csfd jeden člověk komentuje:
"Láska je přeceňovaná. Chemicky se neliší od snězení velkého množství čokolády." Ale tolik čokolády člověk sníst nemůže, aby to byla láska... nebo ano?"
:D
Inu laska môže dať silu ale omnoho Častejšie dava slabosŤ.. a to u martina skoro vždy. Ned skonal vďaka tomu ě veril maliČkovy potom čo pomohol Cat. Robert kôli "laske" k cersei.... Bran by mohol chodiť nebiť lasky.. atď atď
svoa00: Jamie si prožil ten svůj obrat a my s ním v jeho POV, Cersei to možná čeká (i když spíš ne). Ostatně to byla z nich dvou ona, kdo se nepokusil zabít Brana :-) Jinak ten vztah je vzájemný. I po odmrštění Jamieho Cersei vzpomíná, že je to jediný muž, s kterým jí v posteli bylo dobře. A když byla zavřená ve věži, zdál se jí sen, že je Jamie jejím manželem a jsou s Joffem v nějakém domku.