Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1505153555667

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 31. července 2012
    Má Martin sestru?
  • upraveno 31. července 2012
    Vědecky dokázáno :) Zamilovanost trvá zhruba půl roku.
    Spíš tak dva. Ale její záchvěvy zůstávají velmi velmi dlouho. Já jsem se svým mužem deset let a i teď, když vedle něj třeba ležím a vzpomenu si, že má na špičkách uší takové neviditelné bílé chloupky, je mi dobře u srdce. Nebo udělá takový zvuk či výraz, který mi připomene...to se těžko popisuje. :-) Nebo když tuhle přijel na chalupu, měl nové tričko a kraťasy... Každopádně se vyplaví ty zamilované hormony.
    Cersei nebylo u zadku
    Ty jsi ale extrémně zaujatá :-) Jamie vzpomínal, že se Cersei zlobila a řekla mu, že mohli Brana vystrašit tak, že by nic neřekl. (to byla asi ještě celkem normální, než se zvencla úplně)
    Thorar napsal(a):

Má Martin sestru?

Někdo tu na fóru kdysi zmiňoval, že má rovnou dvě sestry. Analyzujte si to, jak chcete :)
    Tyna: Jsem zaujatá, protože Cersei je skoro v každý scéně na pěst a předvádí všechny špatný vlastnosti ženskýho pohlaví a představila mi i některý, o kterých jsem nevěděla. Naději, že mě jí Martin zbaví, jsem ztratila u Bouře mečů a Hostinu jsem s ní protrpěla. Ty slova o Branovi neberu jako důkaz, že by to její makovici nějak zatěžovalo, zvlášť když už tak dlouho nesnášela Starky.
    Někdo tu na fóru kdysi zmiňoval, že má rovnou dvě sestry. Analyzujte si to, jak chcete :)
    Jasnej Aegon Dobyvatel a jeho ségry dobyvatelky
    Ty slova o Branovi neberu jako důkaz, že by to její makovici nějak zatěžovalo, zvlášť když už tak dlouho nesnášela Starky.
    Protože jsi zaujatá... :-)

Já jsem zase zaujatá proti Malíčkovi a i kdyby se ukázalo, že sponzoruje rehabilitační ústav pro zraněné veverky, přeju mu krutou smrt a dlouhé umírání.
    Tyna napsal(a):

Jinak ten vztah je vzájemný. I po odmrštění Jamieho Cersei vzpomíná, že je to jediný muž, s kterým jí v posteli bylo dobře. A když byla zavřená ve věži, zdál se jí sen, že je Jamie jejím manželem a jsou s Joffem v nějakém domku.

Já jsem si tu scénu rodinný pohody představila a chce se mi zvracet. Fuj, to jsem ale zlomyslná :D
    Já jsem si tu scénu rodinný pohody představila a chce se mi zvracet. Fuj, to jsem ale zlomyslná :D
    Ona by asi ani Cersei v reálu nechtěla žít v domku. Zlomyslnost je v pohodě, plně to chápu. ve škole nás učili, že text nevytváří jen ten, kdo ho píše, ale i ten, kdo ho čte. Takže, každý čte trochu jinou knihu. Spisovateli to může být jedno, ale chudáci tvůrci reklamy :-) Každopádně někdy, je to OSOBNÍ! :-) Ty máš Cersei, já mám Malíčka.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 31. července 2012
    Everett Young napsal(a):

domine... ty musiš isť zo ságy ven... a sakra Jojen... tak čo s tebou urobime? aaa bran iečo msi zjesť že? taak toto bude dobre pišem si Jojen zjedený
    Co Jojen ale aby to s ním neodnesla i Meera. TO by bylo od Martina opravdu hnusný potom co o ní řekl Bran aby jí nechal zabít.
    Ja si to skôr predstavujem ako ním vyrobenú spoločenskú hru. :D Meera s Jojenom a Branom sú na políčku Deti lesa. Vytiahne si kartu. ,,Každá postava na políčku si hodí kockou a ten s najmenším číslom bude zjedený tým s najväčším." :D

Arya skočí na políčko Dom čiernej a bielej, vytiahne kartičku ,,Bohužiaľ, oslepli ste! Stojte na políčku šestnásť kapitol!" :D
    Everett Young napsal(a):

Tak myslim že presne kôli tomu Meera pôjde pod kytičky
    Toho se taky bojím :(
    Meera je od Brana staršia a teda ich sex by bol divný... Naozaj si myslíte, že by si túto možnosť GRRM len tak nechal vziať :D
    Tyna napsal(a):

Cersei nebylo u zadku
    Ty jsi ale extrémně zaujatá :-) Jamie vzpomínal, že se Cersei zlobila a řekla mu, že mohli Brana vystrašit tak, že by nic neřekl. (to byla asi ještě celkem normální, než se zvencla úplně)
    Však taky určitě myslela na vlastní zadek než na Branův život. :-)
    Jsem taky zaujatá, ale co víme. Třeba se zrovna u ní vyplavily nějaké mateřské hormony, když peskovala Jaimeho.
    Třeba se zrovna u ní vyplavily nějaké mateřské hormony, když peskovala Jaimeho.
    Možná. Nebo to bylo před tím, než se po smrti joffa totálně zbláznila.
    Tak dočteno. šetřila si to a teď je přečteno. Teď jen doufá, že Jon bude i v další knize. S tímto koncem se nehodlá smířit! =( snad nějakou roli sehraje rudá kněžka...

Everett Young napsal(a):

domine... ty musiš isť zo ságy ven... a sakra Jojen... tak čo s tebou urobime? aaa bran iečo msi zjesť že? taak toto bude dobre pišem si Jojen zjedený
    Co Jojen ale aby to s ním neodnesla i Meera. TO by bylo od Martina opravdu hnusný potom co o ní řekl Bran aby jí nechal zabít.
    Ja si to skôr predstavujem ako ním vyrobenú spoločenskú hru. :D Meera s Jojenom a Branom sú na políčku Deti lesa. Vytiahne si kartu. ,,Každá postava na políčku si hodí kockou a ten s najmenším číslom bude zjedený tým s najväčším." :D

Arya skočí na políčko Dom čiernej a bielej, vytiahne kartičku ,,Bohužiaľ, oslepli ste! Stojte na políčku šestnásť kapitol!" :D
    Everett Young napsal(a):

Tak myslim že presne kôli tomu Meera pôjde pod kytičky
    Toho se taky bojím :(
    Meera je od Brana staršia a teda ich sex by bol divný... Naozaj si myslíte, že by si túto možnosť GRRM len tak nechal vziať :D
    Taak ale veĎ holky dospievaju rychlejšie? nie? jee Branislav ty to maŠ premyslene.. to by chcelo take nieČo vytvoriť

EDIT: To čo za krvinu som napisal s tymi babami a dospievanim.. to nevyvracia ale potvrdzuje.. eh.. naviac Bran sex mať nemôže(pokiaľ z Meery neurobi zoofilku
    proč ne? jen nemuže chodit kdyby nemohl ani sexovat tak se bude i pomočovat ne? a o tom se nikde nepíše,... takže schopnej asi bude.....
    Leithian napsal(a):

proč ne? jen nemuže chodit kdyby nemohl ani sexovat tak se bude i pomočovat ne? a o tom se nikde nepíše,... takže schopnej asi bude.....

Ned v GoT hovoril o tom že nikdy nebude líhať so ženou..
    to pak jo už se nepamatuju na tuhle větu
    Kto si myslí, rovnako ako ja, že je George R. R. Martin je najväčší zkurvysyn na svete?! Za to, že nechal zabiť Eddarda, Robba a teraz aj Johna!
  • upraveno 1. srpna 2012
    brnak333: Je těžký věřít, že svoje postavy má rád :D
  • upraveno 1. srpna 2012
    brnak333 napsal(a):

Kto si myslí, rovnako ako ja, že je George R. R. Martin je najväčší zkurvysyn na svete?! Za to, že nechal zabiť Eddarda, Robba a teraz aj Johna!

Ak chceš autora, ktorý nechá každého dobrého človeka nažive a šťastného a všetko dopadne pekne a milo, ságu, pri ktorej vieš, ako to dopadne ešte skôr, než otvoríš prvú knihu(a totiž že hlavná postava vyhrá nad zlom), tak čítaj niečo iné, výber je veľký.
    Pri Tanci som mal prečítané nejaké spoilery a teda smo vedel hlavné veci(Aegon, príchod Drogona, útok na Jona), ale aj tak som bol úplne napätý pri iných častiach a dokonca aj odhalené spoilery osm si užil. Pri Inheritance(štvrtý diel Odkazu dračích jazdcov) som bol menej napätý, aj keď som dej netušil. Lebo som vedel, že všetko dopadne dobre. Aj vďaka tomu, čo s postavami GRRM robí sú jeho knihy tak dobré
  • upraveno 1. srpna 2012
    svoa00: má rád své čtenáře, chce napsat dobrý příběh :-)
  • upraveno 1. srpna 2012
    Ned v GoT hovoril o tom že nikdy nebude líhať so ženou..
    Nic proti Nedově kvalifikaci neurologa, ale to nemůže vědět. Záleží na míře postižení míchy. Někteří paraplegikové souložit mohou, jiní ne. Ostatně, kdyby to tak nebylo, neměla by smysl sexuologická poradna na stránkách sdružení První krok :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 1. srpna 2012
    I při tom jak GRRM "pohrdá dobrými konci" doufám že sága nedopadne úplně tragicky. Hořko-sladký konec - jo beru. Pokud to nebude v tom smyslu že sice zachráněj západozemí ale žádná z PoV postav se toho nedožije. Ale přijde mi že tato sága není tak realistická jak tu někteří lidé říkají. V realitě by ty hodné postavy dělali jak špatná tak dobrá rozhodnutí. Tady to zatím vypadá ve stylu "poser co můžeš". Pokud to takhle půjde dál (Ramsay zabije Standu, Jiní dobijou zeď atd.)¨tak jak tam chce GRRM namontovat tu sladkou část toho konce? Začínám se bát že ve své šílenosti opravdu všechny postavy zabije, a celá sága bude k ničemu. Jen si to vemte: zabije Dany = slepá dějová linka přes pět knížek; zabije Aryu = slepá dějová linka od příjezdu do bravosu dál; Už tak mě naštval tím že kapitoly Quentina byly více méně o ničem. Opravdu doufám že to takhle nezvorá...
  • upraveno 1. srpna 2012
    Príbeh by mal byť napínavý a nie len sladký, ale keď zabili Eddarda, tak som to prestal na pol roka čítať. U Robba to bolo obdobné. Síce som sa k tomu vrátil, ale keď čítate knižky s cca 5000 str. a zabijú vám postupne 3 z 5 obľúbených postáv a všetko Stárkov, pričom Cersei vyzerá, že prežije, tak to sklame.
  • upraveno 1. srpna 2012
    Everett Young: Já si nemyslím, že konec ságy bude těžce depresivní. Pro některé postavy ano, pro některé ne. Počítám s tím, že přežijou dětské postavy. Západozemí rozhodně není v normálním stavu, ale při Martinově inspirování se historii čekám, že občanskou válku ukončí a věci se narovnají do normálnějšího stavu, tak jak se to v naší historii stalo vždycky. Ohledně Jiných to už je jiná otázka. Add Quentyn - to si mohl Martin dovolit jenom proto, že Quentyn nebyl jedna z hlavních postav, což u Dany a Aryi neplatí (proto ostatně věřím, že ani s Jonem ještě neskončil).

brnak333: Aspoň máš ještě Brienne, Selmyho a Davose ;) A to si opravdu myslíš, že Cersei skončí dobře (neříkám, že umře)?
  • upraveno 1. srpna 2012
    Bolo krásne čítať o zabití pár Freyov, náznaku toho, že skončia v ohni kvôli Stannisovi. Ale dopadne to tak? A si si istá, že Cersei neunikne a nebude znova kráľovná až kým sa nevráti Daenerys, tak ako praví veštba? S mladými vlkmi máš snáď pravdu, ale už ma naštval Martin s tým, že každý Stark, ktorý dosiahol neuveriteľný úspech, musel byť pre Martina zabitý.
  • upraveno 1. srpna 2012
    brnak333: Po tom, co se prošla po městě nahá, v ní moc lidí královnu vidět nebude ;) Já jenom doufám, že nás s ní nečekají další monotónní kapitoly o tom, jak si kope jámu. Dost věřím královně trnů a snad i Písečným hadům, že si s ní konečně poradí.
  • upraveno 1. srpna 2012
    A čo potom veštba o tom, že ju nahradí mladšia a krásnejšia kráľovná? Alebo proste až za nejaký čas?
  • upraveno 1. srpna 2012
    brnak333: Ta královna je IMHO přesně tak, o které si to Cersei myslí - Margaery. Ne Daenerys.
  • upraveno 1. srpna 2012
    Alebo nie je...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.