Jídlo a pití
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
I drahý choť mi tvrdil, že není na sladké. Tvářila jsem se, že mu věřím, ale učinila několik pokusů s buchtama, pudinkama, dortama a zákuskama a ejhle....nejvíc jich spořádal on....a když se málem popral s dcerou o vylizování zbytku krému z mísy, tak jsem mu řekla, že už to na mne nemusí hrát, že není na sladké....půl dne se tvářil dotčeně, ale pak rezignoval....
Ach ti chlapi! Jsou schopni sami sobě namlouvat, že jim sladké nejede....jako by to bylo nějaké mačo hrdinství....
A krupice se láduje horká rovnou přelitá na talíř. Babička mi ji nechávala chladnout a to jsem pak odmítala jíst :-p Spálený jazyk k tomu holt patří :-D
Dva chlapi nezávisle na sobě, kteří neholdují nákypu mne nařkli, že to vůbec není rážový nákyp, ale něco docela jiného. Na jednoho přitom zírali i jeho rodiče "Tys jedl rýžový nákyp?!?!"
Máslo je taky jen jedno - to vezmeš tu šlehačku a stlučeš ji - pevné je máslo a tekuté podmásli.
(nějaké umixované oleje a soje šlehačkou nikdy nebudou)
smetana - libovolný obsah tuku (může mít i nad třicet a nebo ne)
šlehačka - nad 30% obsah tuku
"Máme svý názory
máme svý vlastní cíle navzdory
máme sny a právo dělat chyby
máme svý důvody
vidět svět tak jak se to nehodí
necouvat a nebrat malý ryby"
A nebo náhražky, imitace, sálám :-D
Ne jako "cihla na smažení" z rostlinnýho tuku. Anebo jak je dneska v módě dávat všemu hezký názvy - actimel namísto syrovátka :)