Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1545557596067

Komentáře

• upraveno 3. srpna 2012
    Jdu na sever, jdu na sever... a už jdu na jih. :-)

To dřív bude slunce vycházet na západě a zapadat na východě, než Dany dorazí do Západozemí z kterékoliv strany. :-)
  • upraveno 10. srpna 2012
    ion.man napsal(a):

Možná už se to někde řešilo, ale zajímavé by bylo, kdyby svět Písně byl koule, stejně jako země. A Dany by podle návodu "If you want to go west - you have to go east" dorazila do Západozemí od západu. Rovnou k Lannisterům třeba :))

Jojo přesně tohle se tady před pár dnama řešilo v Topicu Ašaj :)

• upraveno 10. srpna 2012
    Doufám, že se Jon z těch pár dýk vzpamatuje :D to by zemřely moje tři nej postavy :/s Tywinem a Tyrionem :D
  • upraveno 11. srpna 2012
    Tyrion? on je mrtví? teď si vůbec nevybavuju jak končila jeho kapitola.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 11. srpna 2012
    Ne. Tyrion mrtvý není a ani nebude. Zabíjet trpaslíky-cvoky je v americe trestným činem i když je zabijete jenom v knize :D
    bastard napsal(a):

Doufám, že se Jon z těch pár dýk vzpamatuje :D to by zemřely moje tři nej postavy :/s Tywinem a Tyrionem :D

kdes sebral ze tyrion je mrtvej?
    Možná chtěl napsat Kevanem?
    Tyna: Jojo s Kevanem sry lidi, Tyrion jezdil jenom na praseti :D kdyby "odešel" i Tyrion asi bych přestal číst :D a nevíte jak teda s tim Jonem?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 11. srpna 2012
    bastard: Jon nic neví, to je známo, ale teraz aspoň vie, že aj majordomus z Nočnej hliadky si chce pichnúť........
  • upraveno 15. srpna 2012

bastard: Jon nic neví, to je známo, ale teraz aspoň vie, že aj majordomus z Nočnej hliadky si chce pichnúť........

Sa mi vždy vybavy to z Amazonu či odkiaľ: I think I can not be death..."
    You know nothing Jon"
  • upraveno 9. září 2012
    Chi se jen zeptat, bylo v první pěti knížkách - což znamená po tance s draky jestli tam někde bylo už zmínění o kontinentu Sothoryos ...
    upraveno 9. září 2012
    ondra: Zmienok tam je myslím dosť, aj na ofiko mape je aj všade je...
  • upraveno 26. září 2012
    Zdarec.. jestli se můžu zeptat, je tu někde na stránkách k nalezení nějaký "stručný" seznam, kde se která postava nachází po skončení ADWD... nejlépe i s informacemi které by mohli být užitečné pro příští dva díly? nebo nebylo by dobré ho vytvořit (pokud není)... taková pomůcka abysme na něco důležitého nezapomněli při rozebírání různých teorií? (do vydání další knížky přecijen ještě dlouhá doba)... myslím, že by to ocenilo více lidí... příklad: Daenerys skončila se svým dráčkem před armádou Dothraků, kdesi severně od Slaver Bay.... zbytek jejích draků lítá někde po Meerenu, Ser Baristean vede její armádu v "jejím" městě to war proti všem, co stojí behind the walls... a pod.... je to jenom dotaz... klidně smažte pokud uznáte za vhodné....
  • upraveno 26. září 2012
    Wanic: Nestačí stručný obsah kapitol?
  • upraveno 26. září 2012
    Wanic: Existovala mapa s cestami postav...
  • upraveno 26. září 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Wanic: Nestačí stručný obsah kapitol?

samozřejmě že stačí.. ve spojení s ice and fire wiki člověk vždy najde co potřebuje, když to hledá... nicméně při rozsáhlosti jakou IaF disponuje není vždycky úplně jednoduché zohlednit všechny aspekty, které by se toho mohli týkat a tedy je i hledat... a pročítat si jak to vlastně vypadá se všemi zainteresovanými postavami zabere zbytečně dost času... jak říkam, to neni nic důležitého, spíš mě zajímalo jestli to tu někde neni... na zahraničnim fóru takovéto téma bylo (a dokať sem ho neztratil tak jsem ho i hojně využíval) ... ale teď ho bohužel nemůžu najít :/ ... tak se ptám jak to vypadá tady...
  • upraveno 26. září 2012
    Wanic: Tak založ tú tému aj sem, isto sa niekto pridá ;)
  • upraveno 27. září 2012
    Zdravím, neviem, či si to uz niekto všimol alebo sa to tu už rozoberalo, ak áno tak sa ospravedlňujem.
    V POV Melisandry je dvakrát spomenutá veta: ,,Melony. Položka sedm." V POV Tyriona, ako jeho a Grešli predávajú do otroctva, dražitel hovorí: ,,Položka devadesát sedm."
    Myslíte, že Melisandra vo svojej vidine nejakým spôsobom videla Tyriona?
  • upraveno 27. září 2012
    Bastian: Spominal som to ja... Onas ama bola otrokyňou... Mellisandra nie je jej originalne meno... Melony je trh na ktorom predali ju
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak ze srandy pročítám zpětně tuhle diskuzi (jsem na straně 20) a mám co dělat, abych neodpovídala na posty staré přes rok :)

btw - díky dodatečně sarvenovi že na nás ubohé myslel ;)
  • flanker.27 napsal(a):

BTW v epilogu byli s Varysem na Kevana 2 kluci a holka. Jsem zvědavej, jestli je to Arya.

Další člověk s teleportem?
    Těch dětí tam bylo víc:
    "Z jezírka tmy se vynořilo dítě, bledý chlapec v otrhaných šatech, ne víc než devítiletý či desetiletý. Další se zvedl zpoza křesla velmistra Pycelleho. Byla tam i dívka, která mu otevřela dveře. Děti byly všude kolem něho, půl tuctu jich bylo, s bledými tvářemi a tmavýma očima, chlapci i dívky dohromady."

Takže na 99 % ne, Arya tam nebyla. Ta se učila zabíjet samostatně. Pokud by dostala za úkol jeho vraždu, tak by ji měla vykonat sama a nepozorovaně, aby to nevypadalo jako vražda.
    (1 % prostoru třeba ponechat Martinově šílenství, se kterým si vytahuje mrtvé prince z rukávu, mrtvé rytíře z temnot a nasrané fanoušky z jinak normálních lidí.)
    Gardien napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

BTW v epilogu byli s Varysem na Kevana 2 kluci a holka. Jsem zvědavej, jestli je to Arya.

Další člověk s teleportem?
    Medzi kapitolou Ošklivé děvčátko a Epilóg je priestor určite temer mesiaca, takže Arya mala čas dostať sa do KL, s dobrým vetrom v plachtách priamočiaro z Braavosu. No teleport required.
  • @Branislav_Gepeto ktory debil by plaval do KL?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To myslíte, že ten její výcvik už skončil a její první kapitola ve Vichrech nebude začínat v Braavosu, ale už někde jinde při plnění nějaké zakázky?
  • Nějakou pěknou tvař.. bude začinat jak konkubina.. v utajeni
    @Montezuma3
    Já ne. Ale pořád doufám, že až se dozví o ostatních sourozencích, tak z Braavosu uteče.

@Branislav_Gepeto
    Já si myslím, že Aryina linka je časově roztáhlejší, než dění v Západozemí, takže s tímhle odhadem bych si dovolila nesouhlasit. A s prohlášením "téměř měsíc" dvojnásob (co je za dobu měsíc u Martina?).
  • @Gardien No fuj. To snad ani nemůžeš myslet vážně.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Gardien Bude přestrojená za tu zrzku ve světlých šatech. A ten kapucář bude Jaquen. Mno a Braavos vlastně jsou takové Benátky :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.