!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
13334363839243

Komentáře

• PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 18. září 2012
  • upraveno 18. září 2012
    Ale no vy dvaja, uz je to trosku trapne, ako vam vsetci nastavuju udicky a vy sa chytate jedna radost.
    Dajte si stretko a spolocne si zanadavajte na Sansu, preberte vsetky konspiracne teorie okolo Dvojiciek, napiste Maisie a pod. Urcite sa vam ulavi a zacnete mysliet aj na ine veci :)))
  • upraveno 18. září 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. září 2012
    Tralala, tralala, dala nebo nedala,
    k lásce svolení?
    Jasný to není.

Copyright Ivo Jahelka
  • upraveno 18. září 2012
    Flanker mě dostal..ostatně ako vždy.
  • upraveno 18. září 2012
    Kdyby Ohař přímo nezmiňoval, že Sansu neznásilnil, tak bych si začala myslet, že Sansa se snaží potlačit ošklivý vzpomínky a namlouvá si, že to byl jenom polibek (to víte, Martin). Takhle si prostě vysnila, že ji její ochránce (nebo něco, co se tomu nejvíc blíží) políbil jako rytíř z příběhu ;)
  • upraveno 18. září 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. září 2012
    UnKiss? Ten vie dávať len UnCat :D

Inak, na tej Wiki píšu, že Martin pravil, že toto spomínanie má niečo znamenať (teda rovno povedal bez debaty, že si to Sansa vymyslela, už to riešiť nemusíme, len že to má čosi znamenať).

So, what do you think?

Myslím si, že je to prvý krok k tomu, aby si Sansa začala vytvárať falošné spomienky. Čoskoro uverí, že Marillion zhodil lady Lysu a potom to bude už len krôčik k šialenstvu typu, že zabije Malíčka, bude tvrdiť, že to nespravila a sama tomu uverí :)
  • upraveno 18. září 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. září 2012
  • upraveno 18. září 2012
    No konečně! :-)
    upraveno 18. září 2012
  • upraveno 18. září 2012
    Ať si dá bacha na Malíčka. ;-)
    upraveno 18. září 2012
    upraveno 18. září 2012
    Poďme spolu lietať
    Pozri ja som Eríííííín
  • upraveno 18. září 2012
    upraveno 18. září 2012
  • upraveno 22. září 2012
    Pridám sa k vašim úvahám o niektorých teóriách. Práve som pre druhým dokončením čítania celej ságy a pri opätovnom čítaní som si na niektoré veci dávala sakra pozor (samozrejme, milión mi ich uniklo).

Podľa mňa je princ, ktorý bol sľúbený tá istá osoba, ako Azor Ahai.. A je to Jon, syn princa Reagara a lady Lyanny. To, že je ich syn, je naznačované v príbehoch Meery a Jojena, ale úpne najviac je to zrejmé z Eddardových kapitol v Hre. Vždy, keď myslí na Lyannu, pomyslí na Jona, myslí na sľub, ktorý dal Lyanne pred smrťou, myslí na to, ako jej povedal "Ach, vy dvaja blázni"... Chcela by som vedieť, či list, ktorý chcel napísať, keď bol zavretý v čiernych celách napísal a poslal po Varysovi.. Asi skôr nie..

Ďaľšia vec spojená s proroctvom. Aj ja som si kedysi myslela, že AA je Dany, kvôli hviezde a drakom. Ale keď som prvýkrát dočítala Tanec, tak som googlila po anglických weboch a tam som narazila na komentár pozorného čitateľa. There will come a day after a long summer when the star bleed and the cold breath of darkness falls heavy on the world, , Azor Ahai will be reborn amidst smoke and salt... Keď budú hviezdy krvácať... Ser Patrek, ktorý mal potýčku s Wun Wunom a ktorého hlava je na kašu, mal v erbe hviezdy, nosil plášť, kde boli vyšité... Marshovi tiekli z očí slzy, slané slzy, a Jonovi sa z rany dymilo... Takže podľa mňa je to jasné :-) Teraz už len musí vytiahnuť odniekiaľ červený meč.. A to že je Jon Targ, vedia iba Reedovci a ucle Benjen a možno to vedel starý medveď, ale nevedel to majster Aemon. Možno Sam na to nejako príde. A možno sa to Jon nikdy nedozvie, ale my sa to, snáď, dozvieme :-)

Tu mi nesedí len jedno. Prečo princ. Havran stále hovorí "King, Jon Snow". Ak je Aegon fake (ako si myslí aj Tyrion) a Jon je legitímny, tak by mal byť kráľ a nie princ.. Princ môže byť len vtedy, ak je Aegon pravý. Čo si nemyslím..

K Denearys.. Ona príde do Westerosu, určite niekedy príde. Lebo v Cerseinom proroctve jej Maegi žaba vraví, že ju nahradí kráľovná mladšia a krajšia.. A Maergary to nie je. Je otázne, či sa Denearys vôbec so svojimi drakmi zapojí do Boja o Zeď. Ak na nej bude AA a bude mať svôj meč, možno to ani nebude potrebné. Možno je to len symbolika, tri hlavy, traja draci.. Na veľkého iného snáď bude stačiť meč :-)

No a ešte si myslím o Denearys, že bude mať deti. Dakedy. Nezdalo sa mi, že by to z toho proroctva od Maegi vzišlo, že nie, skôr si to len ona sama nejako pretransformovala...

A tretia hlava? Už som to tu dnes čítala a akurát som si "potvrdila" podozrenie o tom, čo sa stalo na svadbe Lorda Tywina a lady Joanny. Spomína to ser Barristan v Tanci.. Že by ju šialený kráľ znásilnil? To by vysvetľovalo to, prečo Cersei s Jaimiem spávali, Targaryeni to mali v krvi :-)

K Branovi. On je môj obľubenec, aj keď kapitoly Bloodravenom trochu nechápem :-) Ale nemyslím si, že by mal byť Bran na zlej strane (aj keď z kolegových rečí viem, že mi niečo uniklo). Pretože jeho zlovlk sa volá Leto. Prečo by mu dával také meno, keby nemalo znamenať nádej? Prečo by naň prišiel po prebudení sa z pádu? Bran zohrá veľkú úlohu, ale na strane dobra...

A ešte niečo som chcela, ale už si nepamätám :-)

Hej, že Varys je nejako spojený s Targami.. Lebo je Varys a Denearys a Viserys... YS..

A Balona Greyjoya neviem, kto zabil, či muž bez tváre, alebo vietor, ale všetko to spôsobila Mellisandra ešte na Dračom Kameni, keď tam hádzala čosi do ohňov, aby zomrel Joffrey, Balon a Robb... Pri prvom čítaní som si to nevšimla, až pri druhom...

Tak len toľko :-)
  • upraveno 22. září 2012
    Lonelia: Pomohlo by registrovať sa.. ono to potom ostatný berú vážnejšie...
    K toriam: Polovica su zboňe priania druha polovca veci čo môžu a nemusia byť...
    Čo sa AA a Jona týka... aj tá šunka je pravdepodobnejšia... Podľa mňa Dany ani len nie je dračia hlava... alebo teda, nemusi byť.... Melisandra a spôsobenia smrti: Zaklinadlo je ako modlitba len ma väČšiu silu.. a keď niečo pošleš do vesmíru môže sa to splniť.. k ytku zajtra rao chce sa mi spať
  • upraveno 22. září 2012
    A čo sú zbožné priania?
    upraveno 22. září 2012
    Ionelia:

1. Princ, ktorý bol prisľúbený a AA je tá istá osoba bez debaty, to nie je žiadna teória, veď je to aj v knihe napísané ;)

2. Ja by som Jonov pôvod za jasný neudával, čítal som tie náznaky, bolo ich tam mnoho, na "Ach, vy dvaja blázni" si nevzpomínam, avšak aj tak ju neberiem za istú a to, že je Jon AA odmietam na plnej čiare, to naozaj chceme príbeh s ó mocným rytierom, zúboženým úbohučkým utrápeným bastardom? Ja chcem príbeh o mrzákovi, čo sa stal rytierom ako vždy chcel... Ale musel obetovať svoj život... Je to kruté, ale taký koniec by ma dostal a nemohol by som povedať, že je zlý...

3. Prepáč, ale to, čo si nepísala o tom, prečo by mal byť Jon AA v treťom bode by som za jasné neudával tiež. Ja beriem tvoju teóriu a musím povedať, že je dosť zaujímavá, tento postreh som nemal, ale jasné? Viac jasný mi príde Bran => železní = soľ, zbortený Zimohrad = popol, krvácajúca hviezda, povstal z hrobiek (znovuzrodil sa ? paradox ? bol označený za mŕtveho a žije ? paradox). Ďalšia teória a neoznačujem ju za jasnú...

4. Ehm... Starý medveď nevedel, že Jon je Targ. a, vôbec je... Kto a prečo sakra by mu to hovoril? Bol to dobrý človek, ale asi by sa k Jonovi správal inak a Mormont ho nebral ako bojovníka ó neporaziteľného, možno ambiciózneho nováčika s dobrou budúcnosťou. Ako obyčaja. Benjen? Nad tým sa môžeme pozastaviť. Je však možné, že aj to bolo dôvodom obratu "Tu dostaneš to, čo si zaslúžiš, nie to, čo chceš". Reedovci to nemuseli vedieť, len im príbeh mohol prísť podozrivý a preto sa "pýtali" Brana, čo vie...

5. Čože? Havran niekedy používal aj výraz "King" pre Jona? Isto? Ja si pamätám len prosto Sníh...

6. Tu sa zhodneme - tiež si myslím, že to, že je tou mladšiou kráľovnou Maegaery, je tak jasné, až to nemôže byť pravda a verím v Dany...

7. Varys sa už riešil :) Aj s jeho holením hlavy známej ako teória Skri si striebro na gebuli. Ja osobne si myslím, že si holí hlavu prosto preto, pretože tak boli naučený ako mladý herec - tí si ich holili kvôli parochniam.
  • upraveno 23. září 2012
  • upraveno 23. září 2012
    Spojenie Snow a king zaznelo raz v Hre, keď sa aj aj Mormont začudoval. No a potom niekoľkokrát v päťke. O tom, že Jon môže byť AA h ovorí aj fakt, že v päťke, keď Mellisandra pozerá do plameňov a chce vidieť svojho rytiera, tak vidí len Jona a sneh a raz je to tam napísané s veľkým S :-)

O tom, že AA by mohol byť Brandon, som nerozmýšlala. Bol by to pekný príbeh.. No ale môže to byť aj niekto iný, veď uvidíme o desať rokov :-)
  • upraveno 23. září 2012
    Včera jsem si v Tanci všiml jedné věci jak se Quiathe zjeví Dany a říká jí, že se u ní zastaví loutkový drak a nemá mu věřit. Když říká to loutkový myslíte že to znamená, že to vlastně targaryen není, nebo je jen loutkou Varyse/Illyria?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. září 2012
    Já si myslím, že to znamená, že přiletí bratři z rodu Wrightů na drakovi ze dřeva a papíru.
    upraveno 23. září 2012
    upraveno 23. září 2012
  • upraveno 23. září 2012
  • upraveno 23. září 2012
    upraveno 23. září 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.