Vicatarion unikol smrti (znovuzrodenie) bolo to na mori (soľ) a z ruky sa mu dymí. Inak všimli ste si že popis Světlonoša (Meč AA) je veľmi podobný popisu Dračieho rohu? "Meč" ma byť vytiahnutý z ohňa, Dračí Roh je z horiacej Valyrie. Vieme že Stannis ma zlý meč pretože hoci svieti, nejde z neho teplo. Ale vďaka Vicatarionového popisu vieme že Roh produkuje akési teplo ktoré človeka ako keby spaľuje z vnútra. "Meč" aj Roh majú spoločné to že potrebujú ľudskú obeť na to aby fungovali.
Gardien: Veď ja túto možnosť nespochybňujem, len som konštatoval, že by ma nepotešila. Nemá to nič spoločné s Lorasovou orientáciou, ale s tým, ako obviňuje Brienne z Renlyho smrti preplietajúc do dôkazmi o tom, že to spáchať nemohla, viď Hostinu. A ako-tak sa rozhodol Brienne z toho neobviňovať, hoci to skrýva kvôli hrdosti, až po Jaimeho zákroku, kedy mu dal nadmiernu moc nad Brienniným osudom a zároveň nadmiernu zodpovednosť a to Lorasa zrejme prinútilo myslieť na viac vecí než len na pomstu.
2 lonelia: S tím králem - četl jsem teorii, že robb jmenoval svým dědicem Jona, a jelikož Jon zemře, tak nebude vázán přísahou k hlídce a bude se moct stát králem severu... Problém je jen to, že někdo musí Jona oživit :D
Ad Robbov zvitok: Ono bolo povedané, že Robb ho spísal a postaral sa oň. Mal presne zvoliť dediča. Robb považoval Brana a Rickona za mŕtveho, syna za kráľa keď dospeje (prípadného, vtedy ešte nevedel, že to tak ďaleko nedotiahne), takže zatiaľ nejaký regent. Myslím, že tu bolo množstvo faktorov, napríklad Jonova služba, ktoré odrádzali Robba od voľby JON, dokonca to bolo aj rozvinuté a spomenuté, takže si nemyslím, že je to JON. Skôr stihol zrazu prísť na nejakú alternatívu. Napríklad, že regentkou bude jeho ženuška :) To by bola prča....
:D:D Ale fakt. Veď ja hrám v jednej jaskyni Camelot na Aráči, kde hrám čarodeja, čo chce dosadiť Morganu le Fey na trón miesto (ešte neohláseného, takže o ňom nevedia) Artuša. Aj vláda Márie Terézie sa mi páčila (už len z princípu). Žena na tróne je cool. Aj u Dany sa mi to chvíľu páčilo, ale potom.. -_-...
Cersei tiež bola krava, ale srandovná ako vládkyňa ;)
Ale IMHO ak tam dá Martin naozaj niekoho Jiného,čo si ho vykúzli ako Aegona, to už by mi troška vadilo...
Regenstvo nie je čisté zastupovanie, máš istú zodpovednosť, právomoci a moc. Myslím si, že mu to u Zdi neprejde, že si len tak odskočí na chvíľu kráľovať. BTW by to znamenalo slávu a tú oni nemajú.
A ja som skôr riešil tie literárne dôvody, že Jon tam bol spomenutý a GRRM to bude chcieť skôr nechať ako tajomstvo, takže by to Jon nemusel byť. Alebo na to prosto zabudol :D
:D Mrmontica versus Krakatica... Ja by som bral Dacey za svoju kráľovnú, len škoda :/
No ono by som bral toho Bryndena, je to dobrá voľba, ale Robb chcel skôr severana.. Takže Reed vyzerá ako správna voľba (skoro ako Billa).. To by bola sranda, kebyže nakoniec Reedovia kráľujú Severu :D
Přesně - takhle polopaticky Martin nepracuje... Zimohrad ostatně i bez toho Jonovi přímo naservíroval pod nos (a proto z něj Stark ze Zimohradu nikdy nebude :D). Mimochodem je úplně jedno, jestli by ho Robb zlegitimizoval (a jestli by na to vůbec někdo bral ohled), ale z přísahy Noční hlídce ho vytáhnout nemohl. To je přísaha, která se dá těžko zrušit i v Martinově světě, kde se závazky a sliby takříkajíc "ze zásady" nectí.
Prečo by to bolo ťažko zrušiť? Veď aj Stannis mu ten titul núkal a vtedy to nebol problém zrušiť? Kráľove slovo je vždy najhlavnejšie. Nočná Hliadka síce neslúži kráľovi ale slúži celej ríši, Zimohrad už párkrát zastavil to čo sa Nočnej Hliadke zastaviť nepodarilo, ak by Jon svoj titul bral ako prostriedok na ochranu ríše a kráľ by mu to povolil nevidím v tom problém. Ako pán Zimohradu by mal určite väčšiu moc ako veliteľ NH. Čo sa týka Reeda ako regenta tak ja som mal stále pocit že okrem Starkovcov nikto iný na severe veľmi bažinárov neobľubuje tak neviem či by Jon riskoval zveriť regentstvo niekomu neobľúbenému.
Joe: Lenže Robb je prosto Kráľ rebel, Stannis je kráľ rebel, ktorý sa na NH nevysral a podstatne jej pomohol, takže proti nemu by sa NH neodvážila moc hubovať, okrem toho, za Robba bol Lordom commanderom ešte Mormont, tudíž to bolo iné. A aj tak by bol Jon označovaný na zradcu. A mimochodom, Stannis o tom len uvažoval, Stannis si myslel, že si čosi také môže dovoliť, bratia by to nedovolili.
Inak Reedovci sú normálny rod ako iný, nikto k nimi nechová zášť, možno tak osobitné charaktery ako Bltoni. Prečo by ich niekto nemal mať rád ?
Jona Sněha taky nikdo nezná a dívali by se na něj skrz prsty.
Beztak je tahle diskuze bezpředmětná. Nevěřím prostě, že v tom dopise je to, co hodně čtenářů automaticky předpokládá, bylo by to triviální. Z Jona Sněha beztak nikdy Stark ze Zimohradu nebude (ani bych to nechtěla vzhledem k tomu, že je pravděpodobně Targaryen - což pro něj bude jenom další deziluze). Jestli se nějaký Stark vůbec vrátí na Zimohrad (a po Tanci by mě to upřímně šokovalo), bude to Rickon jako něčí loutka.
Gepeto: No hlavně se kdokoliv - a věřím, že část rodů by to udělala - v tom současným bordelu na severu může na vůli mrtvýho rebela (natožpak jižanskýho uchazeče o trůn) s gustem vy...
Komentáře
Ono bolo povedané, že Robb ho spísal a postaral sa oň. Mal presne zvoliť dediča. Robb považoval Brana a Rickona za mŕtveho, syna za kráľa keď dospeje (prípadného, vtedy ešte nevedel, že to tak ďaleko nedotiahne), takže zatiaľ nejaký regent. Myslím, že tu bolo množstvo faktorov, napríklad Jonova služba, ktoré odrádzali Robba od voľby JON, dokonca to bolo aj rozvinuté a spomenuté, takže si nemyslím, že je to JON. Skôr stihol zrazu prísť na nejakú alternatívu. Napríklad, že regentkou bude jeho ženuška :) To by bola prča....
Cersei tiež bola krava, ale srandovná ako vládkyňa ;)
Ale IMHO ak tam dá Martin naozaj niekoho Jiného,čo si ho vykúzli ako Aegona, to už by mi troška vadilo...
A ja som skôr riešil tie literárne dôvody, že Jon tam bol spomenutý a GRRM to bude chcieť skôr nechať ako tajomstvo, takže by to Jon nemusel byť. Alebo na to prosto zabudol :D
No ono by som bral toho Bryndena, je to dobrá voľba, ale Robb chcel skôr severana.. Takže Reed vyzerá ako správna voľba (skoro ako Billa).. To by bola sranda, kebyže nakoniec Reedovia kráľujú Severu :D
Čo sa týka Reeda ako regenta tak ja som mal stále pocit že okrem Starkovcov nikto iný na severe veľmi bažinárov neobľubuje tak neviem či by Jon riskoval zveriť regentstvo niekomu neobľúbenému.
Inak Reedovci sú normálny rod ako iný, nikto k nimi nechová zášť, možno tak osobitné charaktery ako Bltoni. Prečo by ich niekto nemal mať rád ?
Beztak je tahle diskuze bezpředmětná. Nevěřím prostě, že v tom dopise je to, co hodně čtenářů automaticky předpokládá, bylo by to triviální. Z Jona Sněha beztak nikdy Stark ze Zimohradu nebude (ani bych to nechtěla vzhledem k tomu, že je pravděpodobně Targaryen - což pro něj bude jenom další deziluze). Jestli se nějaký Stark vůbec vrátí na Zimohrad (a po Tanci by mě to upřímně šokovalo), bude to Rickon jako něčí loutka.