!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
13536384041243

Komentáře

• upraveno 25. září 2012
  • upraveno 25. září 2012
    Prej Boltona... jo, tak nemůžu říct, že bych z toho byla vyšokovaná, když už Martinovi zbývá jenom zničit krypty pod Zimohradem. Ale to by bylo opravdu na efekt, zmiňovalo se tu cosi o oblíbenosti rodů a Boltony nemá nikdo rád, jen se jich bojí.
  • upraveno 25. září 2012
    Inak, rozmýšlali ste niekedy nad tým, prečo Starkovci na začiatku našli tých vlkov? A prečo vlastne každé z detí, vrátane Jona, bolo meničom? Teda, Sansa a Rickon potvrdení nie sú, ale ostatní ano. A rozmýšlali ste, prečo jednotliví zlovlci dostali také mená ako dostali? Podľa mňa je v tom symbolika jak vyšitá. Bolo to na začiatku celej série, tak už na to nikto asi nikto nespomína :-) Ja som o tom nečítala žiadnu teóriu, ale možno mi unikla :-)
  • upraveno 25. září 2012
  • upraveno 25. září 2012
    MU: aha dík :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 25. září 2012
    upraveno 25. září 2012
  • upraveno 25. září 2012
    upraveno 25. září 2012
    Mrcel: Ale veď Sana už je lady :D Je dcéra lady a je z urodzeného rodu.. nemyslel si náhodou kráľovnu?
    upraveno 25. září 2012
  • upraveno 25. září 2012
  • upraveno 25. září 2012
  • upraveno 25. září 2012
    Robb bol tiež menič, podľa slov Freyov, ktorí to hovorili lordovi Manderlymu v Bielom prístave. Lenže keďže Robb nemal svoje POV, tak sa o tom nehovorilo, ale v Tanci je to jasne napísané.
    O menách ako takých som moc hovoriť nechcela, tam je symbolika a tú si každý vysvetľuje po svojom. Ide mi skôr o to, že PREČO sú tam tí vlci a prečo sú (možno všetci) Starkovia meniči? Arya je menič, ktorý cítí svojho zlovlka aj cez more...
  • upraveno 25. září 2012
    Nymeria byla válečnická královna, co dorazila do Dorne a rozhodla se, že je zbytečné ho dobývat, když se může jednoduše vdát za místního prince a příslušné území tak získá mnohem snáz. :D

edit: Teď koukám, že si vzala Morse a pak spolu dobyli zbytek Dorne, tak toho teda vyvdala míň a vyválčila víc. :)
  • upraveno 25. září 2012
    upraveno 25. září 2012
    upraveno 25. září 2012
  • upraveno 25. září 2012
  • upraveno 25. září 2012
    Ja si to presne pamätám, čo tam bolo napísané :-)
    A Ned nebol predsa samica..
  • upraveno 25. září 2012
    Ehm s tymi zlovlkmi ste ma dostali.. mimochodom Svoa... nechaj im ich zboňe prianai ty sama chceš jona ako targyryena
  • upraveno 25. září 2012
    upraveno 25. září 2012
    Kráľovná Lyard Stark :D
  • upraveno 25. září 2012
  • upraveno 25. září 2012
    To si mysli väčšina fóra... ale nemyslim že bude moc... ľudský
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. září 2012
  • upraveno 26. září 2012
    Rickon přece Brannovi říkal, že taky viděl Neda v kryptách tu noc poté co byl zabit... Takže další zelenověštec nebo měnič? :)
  • upraveno 26. září 2012
    upraveno 26. září 2012
    Skúsme to kombinovať.

Robb má akúsi láskavú nežnosť voči Jeyne od matky a meďové vlasy od matky, trocha tej česti (až na tu chybičku s Jeyne) a sily od Neda. Teda je Catliňák a síce bol spojený s vlkom - zdieľal jeho obavy - nebol spojený úplne a teda nebol menič. Sansa je krásna, slušná, sladká, meďovlasá deva, typická Cat, neviem či vôbec niečo od Neda podedila, možno trocha tej čestnosti. Teda je tiež Catliňák. Zrejme mala to spojenie s Lady, že boli obe slušné a vychované, ale nič viac.

A teraz Bran, Rickon a Arya. Divokosť a nespútanosť Severu. Tož Arya a Rickon. U Rickona to vidím ako mladosť, avšak predpokladám, že istá sila, česť a moc od Neda v ňom zostane, z Cat nemá moc, je to teda taký Neďák. Má isté spojenie s Chundym. GRRM síce povedal, že no more POVs a bolo by divné vracať sa v čase, napriek tomu, nie Rickonovými očami, nám zrejme zinterpretuje, že sa vie vteľovať do Chundyho a predpokladám, že to veľmi dobre skúsi aj na iných tvoroch a vytvorí si z nich armádu za Sever. Arya rovnako ako Rickon. Bran síce má trocha tej nevinnosti, ale inak jasný Neďák. Čo sa týka Jona, vyzerá na Neďáka, no jeho pôvod je nejasný, má však istú "krásu" (všimnime si, že obor sa mu vysmieval, či je Tormundova dcéra). Žeby Lyannin gén.
    upraveno 26. září 2012
    Bran síce začína majstrovať, ale akosi má každá meničská postava okrem vlka aj alternatívnu zver, s ktorou je prepojená. Aryi sa dláždi cestička už od chvíľ, kedy má byť rýchla ako mačka, plus je Kočka z kanálu = prevtelila sa do mačky. Bran má havrany => noc, temnota, ktorej ho učia Trojoký. U Rickona a Jona nevieme. Avšak Rickon by mohol byť dobrý v ovládaní kancov a možno dokonca mamuntov, aj tí sú takí chundelatí. A Jon možno tiež havrany alebo čosi na ten spôsob.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. září 2012
    Rickon je spíše jako Brandon. Taková neřízená síla.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.