Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

11112141617144

Komentáře

• upraveno 7. září 2011
    Totéž se děje s Narnií. někde ji vydávají chronoogickou, někde podle toho, jak vycházela, já radši to druhé, ale sama ji mám chronologickou. Tak si ji alespoň čtu tak, jak vycházela, když na to přijde =)
  • upraveno 7. září 2011
    Co já vím, tak Zabíječ na sebe poměrně navazuje... že by bylo jiné pořadí, to bych neřekl.
  • upraveno 7. září 2011
    Trollslayer
    Skavenslayer
    Daemonslayer
    Dragonslayer
    Beastslayer
    Vampireslayer
    Giantslayer
    Orcslayer (written by Nathan Long)
    Manslayer (written by Nathan Long)
    Elfslayer (written by Nathan Long)
    Slayer of the Storm God (written by Nathan Long) (Audio Book Only)
    Shamanslayer (written by Nathan Long)
    Zombieslayer (written by Nathan Long)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 7. září 2011
    No já teda nevím, ale na každý knížce Zabíječe je napsáno "x-tá kniha o Gotrekovi a Felixovi ze světa Warhammeru", takže problém se seřazením nějak nemám... Příběh na sebe navazuje (setkávání s postavami s předchozích dílů, vzpomínky, nepřátelé atd.).
  • upraveno 7. září 2011
    Ja som dneska zacal citat Z pekla od Alana Moora, je to zaujimavo napisana knizka kde sa hned v prvej kapitole dozviete kte je Jack Rozparovac :)
  • upraveno 8. září 2011
    amon: vzpomněla jsem si, že byl film s Johnem Deppem.
  • upraveno 8. září 2011
    Ja som rozčítal Bakkera - Princ ničeho, ale zatial sa mi to vidí slabučké...
  • upraveno 8. září 2011
    Já jsem si řekl, že u čekání na Vichry (dobře, že to nejsou Větry) se podívám na Forgotten Realms. Máte pro mě tipy na nějaké highlighty? Něco spíš tradičnějšího, pohádkovitějšího, typu Kroniky Dragonlance, třeba z Drizzta jsem četl jen první knihu z té nové edice a ta se mi vůbec nelíbila.
  • upraveno 8. září 2011
    Ben Nevis: jj nastastie som ho este nevidel, ael chystam hned ako to docitam
  • upraveno 8. září 2011
    K to u co vyšlo z Forgotten Realms v češtině mimo Drizzta a několika dílů Cunninghamové patří Maztica a Moonshae. Maztica je obdoba objevení Ameriky. To jsem ani nedočetl. Moonshae je napsané ve stejnou dobu jako Kroniky Dragonlance. Je z nich cítit podobné schéma, ale jak zbožňuji DL, tak tomu jsem tolik na chuť nepřišel. Na d20 je na první díl malý posudek. Zbytek ještě čeká až bude čas (a projdou mi rukama jiné knihy :) )
  • upraveno 18. listopadu 2011
    Vrhla jsem se na ty Hladové hry od Simmonse.
    Bohužel mě to tak nenadchlo, protože a) je ho hodně akční (útěky, honičky, střílečky), takže spíš pro kluky.
    b) jsou tam z desítek postav jenom TŘI kladné a většinu knihy sledujeme dění očima postav bez špetky morálky či empatie. Když se tam taková postava bije s kriminálníky, tak je těžké vybrat, komu fandit.
    Ale stejně to dočtu.

Na Hyperion to však rozhodně nemá.
    tiež ma to neberie ako tak ako hyperion. mal som aj celkom pauzu, teraz pokračujem. každopádne si Simmons neberie servítky a kosí to hlava nehlava. Ja už mám iba DVE kladné postavy :(
    na rozdiel od martina to však na mňa nepôsobí tak skutočne a tragicky, skôr chaoticky. každú chvíľu niekto príde, rozhodne sa niečo urobiť a zomrie skôr ako sa nadýchne.
    chaotické mi to příjde ve smyslu, že u nikoho není jisté, jestli je mrtvý nebo ne. To už mě štvalo u pokračování Hyperionu, že hlavní postavy mizely a náhodně se objevovaly, už to vypadalo, že je po něm a ono ne, a to klidně i třikrát dokola.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. listopadu 2011
    00000
  • upraveno 2. ledna 2012
    Nedalo mi to a mám za sebou druhý díl Jména větru (teda série se jmenuje Kronika královraha) od Rothfusse. Je to jiná angličtina než Martinova, daleko složitější s množstvím výrazů, kde si slovník neporadil.
    Komu se líbil první díl, nebude zklamaný.
    Kvothe by si však někdy zasloužil pár facek, a to i po odečtení puberty. Patří mezi ty rozporuplné kladné hrdiny, kteří se nestydí porušit desatero, když se jim to hodí (nemyslím tím pro větší dobro).
    Dotaz pro ty, co to už četli: Na konci se dozvídáme, že hostinský Kote není schopen praktikovat bojové umění na dvou chlápcích a má problém otevřít svoji truhlu. Má nějaký blok z minulosti nebo je možné, že Kvothe a Kote nejsou jedná a ta samá osoba?
  • upraveno 2. ledna 2012
    Veľmi výborne napísaná je malazská kniha padlých, podľa mňa je to jediná séria, ktorá môže konkurovať písni ledu a ohne. Narnia je skôr pre deti. Temný elf drizzt je pre tých, čo majú radi hlavného hrdinu, ktorý nikdy neumrie, ale mňa to zabavilo na 2 mesiace(14 kníh-250str každá)
  • upraveno 2. ledna 2012
    Narnia je pěkná... I když někomu může vadí že je tak trošku Křesťanská fantasy :-D

Já teď čtu Umberta Eca - Pražský hřbitov a je to paráda.
  • upraveno 2. ledna 2012
    Narnii jsem přečetl jako malý, ale teď bych se k tomu už vrátit nemohl, když totiž přečtete takové knihy jako Zaklínač a Píseň ledu a ohně, všechny obyčejné fantasy vám přijdou moc dětské. Jinak právě čtu Měsíční zahrady, protože jsem na to slyšel jen samou chválu. Tak doufám, že mi to alespoň zkrátí těch dalších pět let, co budeme čekat na Vichry :D.
    Taky jsem dostal k Vánocům Runovládce a už podle popisu na obalu knížky mi to přišlo takové nemastné neslané. I když jsem přečetl první dvě kapitoly, vůbec mě to nechytlo jako Píseň nebo Zaklínač. Sloh v tom taky není nijak dobrý, třeba pětkrát za sebou se opakuje "být", nebo "mít". Může mi někdo, kdo to četl říct, jestli má cenu se s tím obtěžovat?
  • upraveno 2. ledna 2012
    Tak mesačné záhrady si určite prečítaj, ja som do strany 300 nevedel, čo sa tam deje a potom .... super fantasy. Teraz mám prečítaných 500 strán z druhej knihy a není, čoho ľutovať. Mám už doma aj tretiu a štvrtú, fakt super skrátenie na vichry :D
  • upraveno 2. ledna 2012
    Já jsem někde četl (mám pocit, že to bylo na legii), že Erikson vysvětluje různé termíny až ve Vzpomínkách ledu, tak uvidím. Co se týče těch Zahrad, tak sem nějak nepochopil to, jak tu babku trefilo a pak se tam objevili ti dva v kápích a najednou tam byli i psi, přečetl jsem si to dvakrát za sebou a nějak mi nedochází ten smysl, ale to nejspíš bude vysvětleno až dál v knížce.
  • upraveno 2. ledna 2012
    Asi taky zkusím znovu Malaz.. Ale člověk se fakt na začátku nechytá...
  • upraveno 2. ledna 2012
    Ben Nevis: Tiše závidím a čekám, až to bude v CZ.
  • upraveno 2. ledna 2012
    hm, tá babka s tými oharmi, je vysvetlená neskôr, nechcem ti prezrádzať dopredu, pri čítaní ten dej krásne do seba zapadne, ale na začiatku je to fakt voprus, lebo nič nechápeš ;)
  • upraveno 2. ledna 2012
    Malfin napsal(a):

Ben Nevis: Tiše závidím a čekám, až to bude v CZ.

Mám pocit, že královrah je v CZ.
    upraveno 2. ledna 2012
    Druhý díl Kroniky královraha bude až na jaře - psala jsem do nakladatelství a dokonce mi i odpověděli. Prý je toho na překládání moc, tak asi nejspíš kolem dubna (ale tato informace už začíná být poněkud vousatá, takže ji neberte smrtelně vážně).
  • upraveno 2. ledna 2012
    Snad v pekle čepujou
    Jelikož mam rád Californication tak jsem se do čtení dal docela rád a musim říct že jsem se hodně často hlasitě smál.... četl někdo tuhle knihu?
  • upraveno 3. ledna 2012
    Krisa: Mě sdělili, že někdy začátkem roku :) A to bylo asi před 3 týdny. (Ovšem co si představit pod pojmem "začátkem roku").

A propoos, když jsme u tohoto nakladatelství. Využil někdo z Vás nabídku na zlevněnou objednávku knih před svátky? Já objednal Pražský hřbitov, ale zatím mi to nedorazilo a to už to je minimálně měsíc. Dočetl jsem se, že měli problém s distribucí a pak jim i psal (kniha patrně odešla), ale stále nedorazila. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
  • upraveno 3. ledna 2012
    Krisa:
    Prý je toho na překládání moc
    Toho textu je opravdu hodně. Když čtu Rothfusse nebo Martina skoro měsíc, a pak si přečtu Viewega za dvě hodiny, tak mě může rozčílit, jak někteří spisovatele berou slušné peníze za text, který spachtí za pár týdnů a jiní berou stejné peníze (nadsázka) za pět let práce.
    upraveno 3. ledna 2012
    Malfin: Tak to je paráda! Já jim psala někdy na přelomu srpen/září, takže ta informace je fakt už dost vousatá :). Doufám, že to bude co nevidět...
    Já teď čtu Trudi Canavan - Ježíšek mi donesl všech 5 dopsaných knih z Kyralie (Triologii o černém mágovi jsem sice už četla, ale opakování je matka moudrosti). Každopádně jestli někdo TC čtete, tak jsem se dnes dozvěděla, že 2. díl Trilogie Zrádkyň už je přeložen a čeká na grafické zpracování, takže snad bude v nejbližší době vydán.
  • upraveno 4. ledna 2012
    Těch fantasy ság je nějak moc. Právě čtu Pán ledové zahrady od Jaroslawa Grzedowicze, ať člověk pořád nečte ty anglosasy. Je to fantasy zasazené do vesmíru (prozkoumávání cizí planety, kde funguje magie). Dívala jsem se na 13 asasínů a zjistila jsem, že Japonci jsou daleko propracovanější mimozemšťané, než o co se snaží autoři takových scifi/fantasy děl. :-)

Krisa: Tu Trudi bych zkusila, ale kterou ságou začít? Která je nejlepší?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.