Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Skavenslayer
Daemonslayer
Dragonslayer
Beastslayer
Vampireslayer
Giantslayer
Orcslayer (written by Nathan Long)
Manslayer (written by Nathan Long)
Elfslayer (written by Nathan Long)
Slayer of the Storm God (written by Nathan Long) (Audio Book Only)
Shamanslayer (written by Nathan Long)
Zombieslayer (written by Nathan Long)
Bohužel mě to tak nenadchlo, protože a) je ho hodně akční (útěky, honičky, střílečky), takže spíš pro kluky.
b) jsou tam z desítek postav jenom TŘI kladné a většinu knihy sledujeme dění očima postav bez špetky morálky či empatie. Když se tam taková postava bije s kriminálníky, tak je těžké vybrat, komu fandit.
Ale stejně to dočtu.
Na Hyperion to však rozhodně nemá.
na rozdiel od martina to však na mňa nepôsobí tak skutočne a tragicky, skôr chaoticky. každú chvíľu niekto príde, rozhodne sa niečo urobiť a zomrie skôr ako sa nadýchne.
Komu se líbil první díl, nebude zklamaný.
Kvothe by si však někdy zasloužil pár facek, a to i po odečtení puberty. Patří mezi ty rozporuplné kladné hrdiny, kteří se nestydí porušit desatero, když se jim to hodí (nemyslím tím pro větší dobro).
Dotaz pro ty, co to už četli: Na konci se dozvídáme, že hostinský Kote není schopen praktikovat bojové umění na dvou chlápcích a má problém otevřít svoji truhlu. Má nějaký blok z minulosti nebo je možné, že Kvothe a Kote nejsou jedná a ta samá osoba?
Já teď čtu Umberta Eca - Pražský hřbitov a je to paráda.
Taky jsem dostal k Vánocům Runovládce a už podle popisu na obalu knížky mi to přišlo takové nemastné neslané. I když jsem přečetl první dvě kapitoly, vůbec mě to nechytlo jako Píseň nebo Zaklínač. Sloh v tom taky není nijak dobrý, třeba pětkrát za sebou se opakuje "být", nebo "mít". Může mi někdo, kdo to četl říct, jestli má cenu se s tím obtěžovat?
Jelikož mam rád Californication tak jsem se do čtení dal docela rád a musim říct že jsem se hodně často hlasitě smál.... četl někdo tuhle knihu?
A propoos, když jsme u tohoto nakladatelství. Využil někdo z Vás nabídku na zlevněnou objednávku knih před svátky? Já objednal Pražský hřbitov, ale zatím mi to nedorazilo a to už to je minimálně měsíc. Dočetl jsem se, že měli problém s distribucí a pak jim i psal (kniha patrně odešla), ale stále nedorazila. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Já teď čtu Trudi Canavan - Ježíšek mi donesl všech 5 dopsaných knih z Kyralie (Triologii o černém mágovi jsem sice už četla, ale opakování je matka moudrosti). Každopádně jestli někdo TC čtete, tak jsem se dnes dozvěděla, že 2. díl Trilogie Zrádkyň už je přeložen a čeká na grafické zpracování, takže snad bude v nejbližší době vydán.
Krisa: Tu Trudi bych zkusila, ale kterou ságou začít? Která je nejlepší?