Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale tady toho hororu moc není. Nejhrůznější je tam ta vláda, co posílá děti na smrt v reality show. Čte se to jedním dechem.
Já se nechám nalákat na toho Simmonse, protože dřívě se mi do toho nechtělo kvůli upírům. Knížek s upírskou tématikou je plno, a to co jsem četla, mě odradilo od dalších pokusů (Pravá krev, Mercedes Thompsonová...)
Hunger Games(Catching Fire,Mockingjay) stojí za přečetení, ovšem měla jsem pocit,že jsou pro lehce jinou věkovou kategorii.
Asi je to cílené na šestnáctileté slečny, ale nebylo to moc poznat (kromě absolutní absence sexu, což mě u 16+ postav udivilo). S dětskými hrdiny se dají psát i dospělé knížky, třeba To od S. Kinga.
Přečetla jsem celou trilogii a poslední díl už byl nějaký divný, hlavně konec.
PhilBrown: Od Chiny jsem četla Stanici Perdido.
Miluju podivná velkoměsta a bizarní totalitní režimy, takže u mě není, co řešit.
A Un Lun Dun je perfektní knížka pro děti, kterou si s chutí přečtou i dospělí.
Někomu vadí, že se v knížkách promítá autorovo politické zaměření, mně je to srdečně jedno.
Zajímalo by mě, jestli jsem moc zmlsaný, nebo je to vážně tak strašné.
Možná je to tím, že vychází teď hodně věcí, a tak je z čeho vybírat.
Pratchett je fajn, ale víc mi přijde jako sranda než fantasy. Stopařova průvodce bych taky nečetla kvůli scifi.
Já jsem vůbec GRRM brala původně jako sci fi autora, začala jsem Nightflyers, pak byla ta starší Píseň pro Lyu, sbírky Písečníci, Nečekané variace a sci fi román Soumrak na Worlonu. Obecně tam bylo minimum fantasy povídek (vzpomínám si jen na skvělé) "V pustinách" a "Ledový drak". Takže doporučuji přečíst.
Když jsem si kupovala první Hru o trůny, říkala jsem si, proč takový šikovný scifista leze na pole neorané :-)
Jinak mám doma i Nádraží, a po přečtění recenzí i různých reakcí pod nimi (vesměs super nadšených) se na to těším hodně.
Jsem zatím zhruba za polovinou prvního dílu, tak ještě nechci tak úplně hodnotit, ale prozatím se mi to teda nelíbí. Nevím jestli jsem zmlsaný Martinem, ale tím to asi nebude, když jsem četl mnoho fantasy děl, i high fantasy a líbily se mi daleko více. Ovšem toto zatím patří k těm nejhorším.
Nemohl by mi někdo doporučit něco lepšího? Preferuji fantasy.
Neznáte někdo dobrý horor se strašidelným domem? Miluju strašidelné domy.
Jinak zrovna teď čtu první zákon od Abercrombie a docela to stojí za to :) i když píseň ledu a ohně to není :D
Díly jsou příběhově svázané a pokud se nepletu, tak jsou i číselně označené. Navíc není nic lehčího, než trošku zagooglit :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Gotrek_and_Felix