Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Příběh je nejprve lineární, ale pak se skáče do minulosti, kdy hlavní hrdina vypráví své zážitky. Jsou tam tajemní démoni a historie (legendy), za kterou by se nemusel stydět GRRM. Hlavní hrdina je samozřejmě nejchytřejší, hudebně nejnadanější a taky nejkrásnější.
Zajímavé, že před nějakou dobou spisovatel napsal knihu a když se komerčně ujala, napsal pokračování. Teď se s pokračováním už počítá při první knize, a pokud to bude propadák, fanoušci mají holt smůlu a ukončení se nedočkají.
Tím jsem chtěla říct, že zmíněné dílo je nedokončené. Druhý díl je napsaný, ale prý to začíná být moc rozvleklé a nudné.
Bernard Cornwell se o něm vyjádřil takto: "Taková konkurence dá spisovateli zabrat"
Zvěstem o tom, že druhý díl není nic moc, nevěřím a těším se, až si jej přečtu. Je třeba brát v potaz, že takové řeči pravděpodobně šíří typičtí fantasy fanoušci. Nic proti nim, ale Jméno větru jim - se svou poetičností a vícevrstevnatostí - není moc určeno. Doporučil bych ho hlavně osobám praktikujícím sodomii s klasickou literaturou.
Kvothe se prostě asi nebude líbit těm, kdo považují za vrchol Sapkowského, stejně jako se Bradbury nebude zamlouvat vyznavačům Hvězdných válek.
Každý máme zkrátka to své.
Jen já jsem zlovlk... a nic lidského mi není cizí. :-)
Doporučuji všem, kteří mají rádi politické trillery s mystickým nádechem.
veľmi sa mi páči potenciál základnej zápletky, tak uvidíme...
GRRM v tomhle umí dělat uvěřitelnější postavy. Ale má jich víc, u jediného POV se musí přistupovat jinak. Když srovnám pouze první díly, asi se mi líbil víc Abercrombie První zákon.
Cressida Cowell, How to Train Your Dragon (a navazující knihy). Já mám audiobooky, které načítal David Tennant (Doctor Who), nejsou to dlouhé záležitosti, takže počítám i knížky budou tenké, ale je to výborná zábava. Inteligentní humor, který si užije i dospělý a zároveň vhodné pro děti. Nedávný animák si z toho vzal hlavní myšlenku, ale pracoval s ní jiným způsobem, takže i pro někoho, kdo to viděl, je tohle nový příběh. Určitě to doporučuju jako odlehčenou četbu na jedno odpoledne (nebo na odpolední několik, pokud se rozhodnete pokračovat v sérii).
Od autora Hyperionu jsem četla Terror. Hrozná bichle.
Já měla na mysli Suzanne Collins - recenze
Nenechte se odradit námětem, není to "splatter horor", ale spís psychologické drama. Přece jenom to psala ženská. :-)