Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A teda ještě Kulhánka, ale toho moc nepovažuju za fantasy.
Malsz jsme měl co dělat přečíst první díl. Každou chvíli nějaká nová magická síla kde se vzala tu se vzala. Na můj vkus je to moc přepálený, byť tam je řada dobrejch věcí.
K povídkám se hodí
Olorin: O MKP jsem se dozvěděla tady ve fóru. Zrovna jsem dočetla druhý díl. Pokud to někdo vzdal po prvním dílu, tak se nemusí bát pokračování, protože druhý už není tak zmatený a počet hlavních postav rovněž prořídl. Akorát mi vadí nadužití vojenského násilí.
Olorin: Jo, vim, že už to tu padlo. Jenže mě tim trochu padá zážitek ze čtení. V porovnání s Martinem, kde človk dokže zhruba předvídat množství zapojenejch sil a dokáže s hrdinou tak nějak uvažovat o tom, s čím je třeba počítat, to neustálý zapojování dalších a dalších prvků v Malazu mě postupně otrávilo. Nemluvě o tom, že mi víc vyhovuje realističtější svět spíš s tušením magie, než neustálý výbuchy kouzel, lítající šutry a mocný tyrani. Too much magic will ruin fantasy.
flanker.27: To je samozřejmě věcí názoru. Já taky nevyhledávám fantasy, kde se to magií jen hemží, ale Malaz je nesmírně propracovaný svět, kde ta magie taky není zrovna tradičně pojatá - což se mi líbí. Někomu se to zkrátka líbí, někomu ne - jako u všeho. :-)
Zato sexu je v Malazské říši málo, samí impotenti. :-)
Jinak jestli tě znechutilo povstání v Sedmiměstí v Domě mrtvých, tak se začni pomalu připravovat na jatka ve Vzpomínkách ledu. :-)
Já právě čtu WarCraft: Příliv Temnoty od Aarona Rosenberga... Po několika letech přemlouvání jsem k fantasy také vyzkoušel detektivku od Jo Nesba, Nemesis a musím říct, že je to velmi čtivé a povedené...
V doslovu se autorka dušuje, že nevykradla Sapkowského. Inu, nikdo už nic originálního nevymyslí, všechno už tu bylo... Nicméně na Zaklínače jsem při čtení myslela často. Kdo má rád Yenefer, tomu se bude hlavní hrdinka líbit.