Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Taky rád s knihou usínám. Bohužel to už nejde vůbec...Stejně je ale klasická kniha nejlepší...
Já proti spoustě šíření kvalitních knih a poznatků nic nemám... na druhou stranu napsat knihu stojí taky nějaký čas a úsily že ? :-)
Nula je nenormální. Stát daně potřebuje, ale všechno má mít své hranice.
Přesun většiny položek ze snížené sazby do 20 % je zlodějna a tvrzení, že to všechna zvýšená DPH půjde na důchody je lež.
Ale i kdybychom to vzali jako modelovou cenu, tak po zvýšení DPH bude tato kniha stát necelých 210,- Kč.
Zrovna minulý týden jsem si koupil Umění války od mistra Sun-C' a to byla za hodně velkou dobu moje první kniha s cenou pod dvě stovky - je to jen taková knížečka.
Odkazuju na zajímavý článek, který to rozebírá hodně dopodrobna a vcelku přesvědčivě dokazuje, že změna DPH se nijak významně na počtu vydaných knih neprojeví. Nejzajímavjší jsou asi čísla z posledních let (kdy taky došlo k růstu DPH) - hlavně pak vývoj počtu vydaných knih v závisloti na typu. Všechno roste i přes růst DPH, výrazný propad byl jen u učebnic (ale těmito čísly se nakladatelé "nechlubí").
A co tohle? Sníži to počet vydaných knih ? :-) škoda že neni statistika počet koupených ebooku vs počet stažených ebooku (upirátěných)...
čo tým však chcem povedať je, že to vidím takto iba v sumáre. keĎ kupujem knihu vlatne vôbec nepozerám cenu. ak ju chcem, kúpim si ju. iste, že má (prípadné) zdraženie kníh zamrzí, ale nezmení moje správanie...