Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

15681011144

Komentáře

• upraveno 9. března 2011
    Dneska byl na tohle téma skvělej Hydepark na ČT24. Já na to nemám úplně pevnej názor, ale Tomský zajímavě argumentoval tím, že dojde k výraznému poklesu prodeje, který ve výsledku způsobí, že se na té dani nevybere nic navíc. Kruciální otázkou je, zda skutečně tak moc klesnou ty prodeje. On argumentoval zkušeností ze Slovenska... no nevím, neznám tamní situaci, ale i u nás už se zvyšovalo o 4 % (na SK to asi nebylo o víc) a nic moc to s tím prodejem asi neudělalo, jak se psalo v tom článku, co jsem posílal.

Týjo, sarvene, knihy do výdajů? Že bych si přece jen svoje daňové přiznání přepočítal? :-)
    Taky jsem to viděl. Super. Udělalo. Pokles možná celkem nebyl nějak extrémně výraznej, ale ubylo náročnějších titulů a přibylo šitů. Vtipný bylo, že včera stál Klaus před Neoluxorem a velice, ale opravdu velice se přimlouval, aby byla daň jednotná a bylo co nejméně výjimek. Zrovna jsem si tam kupoval pár knih a nakonec byly tři a ne čtyři, které jsem chtěl, protože se mi nechtělo utrácet víc než tisícovku. Kdyby byla daň nula, moh jsem jich mít možná pět.. to je ta kumulace.
    JAIME: velice, ale opravdu velice :-D .-D
    Já nvm proč, ale mne připomíná Klausuv projev někdy projev Smoljaka :-D
    Smoljak se právě obrací v hrobě... ale fakt je, že intonaci maj oba hodně vysokou.
    6:05 - 6:30 ( to fak netušim jestli ho Smoljak paroduje ale zní to uplně jako Klaus
    1:40 - 1:50 Hlavně to Já se tady zbláznim Já se tady zbláznim
    My se tady s vámi moc mažeme
    Spíš tady to: Neschopnost myšlenku opustit... ve Švestce.

:-D
  • upraveno 10. března 2011
    :))
    Tak jsem se pustil do Měsíčních zahrad. Mám za sebou 200 stránek a vypadá to celkem slibně. Trochu divočina. V orientaci hodně pomáhá http://malaz.legie.info. Snad se do toho začtu jako do Martina a bude zase pár měsíců ve vlaku co číst...
    Já jsem před týdnem dočetl To od Kinga a teď jsem se pustil do Lesa od bratrů Strugackých.
    TO jsem dostal na Vánoce, ale zatím leží na poličce. Nějak nebyla nálada, nechám si to na příští zimu :-)
    Já taky To dostal na Vánoce a zhltnul jsem to během dvou týdnů, fakt nářez - jedna z nejlepších samostatných nesériových knih!
  • upraveno 11. března 2011
    ještě se trochu vrátim k tim daním a knihám. Trochu mi to připomíná tu hysterii se zákazem kouření v hospodách. Každej se bojí, že pak hospody budou prázdný. Byl jsem v Irsku kde už se v pubech nesmí kouřit a stejně jsou většinou narvaný k prasknutí. To samí bych viděl u tohodle
    zákaz fajčenia v reštauráciach je jedna z najlepších vecí, ktoré sa u nás za x rokov udiali. som to veľmi rád.
    jo, taky bych řek, že cigára jsou trochu jiná liga než knihy.. ne, je to úplně jinej sport :)
    já to myslel tak, že dřív provozovatelé hospod v Irsku taky řvali, že zákaz kouření jím sníží tržby a při tom se vůbec nesnížily. Teď řvou knihaři, že to bude jejich zkáza, ale čekám že se to nijak neprojeví na prodeji.
    Tak těžko říct. Já osobně mohu říct, že cena knihy je pro mě důležitá a investuju jen do toho co opravdu hodně moc chci. Ale koupit si knihu, u které si nejsem jistý, že se mi bude líbit je pro příliš velký luxus. Také spousta populárně naučné lit. se mi líbí, ale je prostě moc drahá...
    Vzhledem k tomu, že už dnes si většinu knih jen půjčuju v knihovnách.... Kupuju jen opravdu to, co vyloženě chci nebo co mám prověřené. Na "náhodnou" koupi už prostě nejsou peníze.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 11. března 2011
    Já si naopak většinu knih kupuju, ale protože na to poslední dobou nejsem finančně nejlíp, tak si sakra vybírám. Už jsem se duševně připravovala na ještě větší škrtání v seznamu.
    No, jelikož 80% mojí četby je odborná literatura (momentálně mám doma "napůjčovanou" literaturu za cca 1300,-), tak bych opravdu nevyšel.
    Když na to někdo má... Já bohužel jako student moc ne...
    Souhlasím s Jaime, nakladatelé budou méně vydávat méně známé knížky nebo dotisky několik let starých knih a budou se spíš zaměřovat na mediální škváry, které se dají dobře marketingově prodat (kde bude zaručený zisk). Já čtu opravdu hodně a každý měsíc si min. jednu knížku koupím.
  • upraveno 12. března 2011
    Olorin: Třeba se Jaime naučil od Tywina kadit zlato:-)))) Užitečná schopnost
    Když jdu do knihkupectví, tak tu tisícovku utratím. To je ale můj limit. A do knihkupectví bohužel chodím aspoň jednou týdně, takže to jsou výdaje docela.. :) Ale to mě až tak netrápí, hlavně mi vadí fakt, že nakladatelé budou odmítat vydávat knihy, u nichž jsou velké výrobní náklady a neočekává se velký zisk. A to se týká hlavně té nejkvalitnější literatury.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 12. března 2011
    Ale to by si vybral špatného učitele :o))
    Dráždíte Lannistera bosou nohou!
    Já jsem si obstaral The Wise Man's Fear (pokračování Jména větru) a čtu, čtu, čtu. :)
    Znáte někod publikace od Osprey?.. Jsou to takový magazíny, který se věnujou valečnictví v ruzných dobách... Krom popisu daného tématu (Témata jsou např. Bitva u Austerlitzu, Samuraj, Řimský Legionář. Témat je nepřeberný množství) jsou tam i velice pěkné ilustrace...
    Já jsem si obstaral The Wise Man's Fear (pokračování Jména větru) a čtu, čtu, čtu. :)
    Díky za tip, už to transportuju do Kindlu :-)
    ja som si kúpil pokračovanie princ ničoho, Válečný prorok. Zatiaľ som milo prekvapený, První pricházi tma ma trochu rozčuľovala ta alegória na prvú križiacku výpravu (ktorú mám rád), teraz mám pocit, že do toho vkladá viac svojho. čítať sa to dá...
  • upraveno 3. dubna 2011
    Čtu Martinův Sen Ockerwee.Upíří+americký Jih poloviny 19.století+lodě+Martinovy literární schopnosti jsou naprosto geniální kombinace.Má to výbornou atmosféru a výborné "hrdiny"....
    A vzhledem k blížícímu se seriálu jsem nemohl zauvažovat o filmové vezi.Martina a jeho dílo Hra o trůny zviditelní, navíc současná upírománie..... Náklady by zas tak obrovské nebyly....Ideálně tak 5 dílů....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.