Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Já jen doufám, že se mi to nerozpadne a já budu mít 2 díly po 300. :-)
Archiv Bouřné záře. Vychvalovali to skoro všude. Koupil jsem.
byla to velká chyba
btw, práve som knihu od konca STAR WARS - NEW ORDER JEDI a bol by som rád, keby zahn napísal ešte niečo o thrawnovi a chissoch
Připadá mi to jako knížka na objednávku od nakladatele, který chce něco pro mládež, aby to nahradilo upířiny a jiné populární ságy.
Ze začátku to kopíruje Hunger games. Tvrdá mládežnička, neschopná matka a mladší sestra v nesnázích. Napsané to je v přítomném čase stejně jako HG. Někde uprostřed zabrousíme do Tvajlajtu ("Ach proč je ten sexy borec tak odtažitý, jsem opravdu tak hnusná?"), pak si střihneme Pravou krev, protože andělé se z nedostatku fantazie chovají jako moderní upíři. Ke konci nás čeká horor, za což dávám plusové body.
Když to srovnám s HG, tak ty se mi líbily podstatně více. Protože autorka se drží u lidí a nesnaží se vymýšlet psychologii cizí rasy (upírů, andělů), kteří se pak stejně chovají jako lidi. Svět v HG má nějakou svoji logiku. V Angelfallu andělé nastolili slíbenou apokalypsu. Děj se odehrává prý 6 týdnů po ní a svět už vypadá skoro jako v Cestě. Přitom napadena byla jenom velká města.
Když nefunguje základ, jak má pak fungovat příběh?
Shrnutí: pro americkou mládež OK. Hlavně nad ničím nepřemýšlet.
Tyna: U andělského příběhu bych čekala víc náboženství, ale autorka se asi nechtěla pouštět na tenký led. Čekala bych tam jásající davy v náboženském vytržení, ale autorka apokalypsu spíš předkládá jako útok mimozemšťanů. :-)
Já jsem si koupila knížku Chování nočních motýlů. Je to psychologický příběh, který vypráví stará ženská žijící v rozpadajícím se viktoriánském sídle. Vzpomíná na svoji práci, na rodiče, na sestru a postupem času pomaličku vystrkují růžky takové drobnosti, které naznačují, že to nebylo tak, jak si pamatuje. Vadí mi jen to, že na konci zůstane řada otázek nezodpovězena
Po pro mě rozpačité a silně nevyvážené sérii JFK u nás začíná vycházet něco nového :-)
Dobré jak sviňa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!