Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

14647495152144

Komentáře

• upraveno 2. října 2012
    EY, Tyna: Tohle ale myslel úplně vážně. Fakt jsem netušil, jak se mi kdysi mohl líbit. Je to možná podobný případ jako - dejme tomu - Foglar; chce ho číst v určitém věku.
  • upraveno 2. října 2012
    Ne, že by mi to vadilo :D.
  • upraveno 2. října 2012
    prave som znovu objavila pána Tragáčika :)
  • upraveno 2. října 2012
    Tak zrovna tahle upířina mě nějak neoslovila. Ani nevím, proč.
  • upraveno 5. října 2012
    Počuli ste niekto o tomto? Prišlo mi to ako reklama na Kindle a podľa popisu aj hodnotení to vyzerá celkom dobre.
  • upraveno 5. října 2012
    No toto, Lukjaněnko si střihnul další Hlídku. Četl to někdo?
  • upraveno 5. října 2012
    Arutha2321 napsal(a):

Počuli ste niekto o tomto? Prišlo mi to ako reklama na Kindle a podľa popisu aj hodnotení to vyzerá celkom dobre.

Podle popisu bych to nečetla (upíři a vlkodlaci jsou out, andělé jsou in?), ale může to být dobře napsané.
    Oukej, zvědavost zvítězila, jdu to ládovat do kindlu :-)
  • upraveno 5. října 2012
    Podobne, takýto pomer hlasovaní nie je na Amazone veľmi častý.
  • upraveno 5. října 2012
    Tyna napsal(a):

To je taky nápad nazvat knížku Poslední hlídka a pak přidat pokračování. :-)

Četli jste i jiné knížky od Lujaněnka? Já zkoušela Zlá doba pro draky a sérii s Kirillem. Hlídky mi ale připadají nejlepší.
  • upraveno 5. října 2012
    Ben Nevis: Já četla a recenzovala Trixe Soliera, takový ruský Harry Potter. :-D
  • upraveno 5. října 2012
    Ben Nevis napsal(a):

Tyna napsal(a):

To je taky nápad nazvat knížku Poslední hlídka a pak přidat pokračování. :-)

Četli jste i jiné knížky od Lujaněnka? Já zkoušela Zlá doba pro draky a sérii s Kirillem. Hlídky mi ale připadají nejlepší.
    Však jestli si vzpomínáš, na poslední větu knížky, kdy se ptá Naděžda Antona, jestli se ještě vrátí. A anton říká: Určitě. Snad sis nemyslela, že tahle hlídka opravdu byla poslední? :-))))))
  • upraveno 5. října 2012
    Jo a zkoušela jsem Nanečisto, ale vůbec mě to nechytlo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. října 2012
    Nanečisto mě bavilo, ale druhej díl byl tak nějak o ničem.
  • upraveno 5. října 2012
    Krom Hlídek jsem zatím četla Lorda z planety Země (První část mne hodně bavila, druhá a třetí mi přišly slabší, ale i tak jsem celkem dala 8* z 10.) a první díl Hlubiny- Bludiště odrazů, a to se mi taky hodně líbilo.
  • upraveno 5. října 2012
    Tyna napsal(a):

Však jestli si vzpomínáš, na poslední větu knížky, kdy se ptá Naděžda Antona, jestli se ještě vrátí. A anton říká: Určitě. Snad sis nemyslela, že tahle hlídka opravdu byla poslední? :-))))))

Už nevpomínám. :-)
    Abych se do té série zase dostala, musela bych si přečíst všechno od začátku.
    Hlavně že mám doma originál dvd s filmama a ani na ně jsem se nepodívala. :-)

V Nanečisto se mi líbilo, jak se řešilo, proč si Kirilla nikdo nepamatuje. Pak už to začalo jít z kopce.
  • upraveno 5. října 2012
    V Nanečisto se mi líbilo, jak se řešilo, proč si Kirilla nikdo nepamatuje. Pak už to začalo jít z kopce.
    Ano, to tak ještě šlo, ale potom...

Filmy-hlídky - první ok, druhej hroznej.
    Já si to asi koupím, mám ráda jeho humor.
  • upraveno 5. října 2012
    Dočetla jsem Interview s upírem. Je to fantastická kniha. A ten konec... :'-(. Ten film je skvělý, ale vedle knihy je to "parodie" (knížka není vůbec vtipná a plná hlášek jako film).
  • upraveno 5. října 2012
    koli: asi som jedina, co tom este nevidela :)
    no musim to nejako dobehnut - chystam sa na bud tyzden na Fontanu
  • upraveno 5. října 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Dočetla jsem Interview s upírem. Je to fantastická kniha. A ten konec... :'-(. Ten film je skvělý, ale vedle knihy je to "parodie" (knížka není vůbec vtipná a plná hlášek jako film).

"Pořád fňukáš, Luisi." :D

Za sebe říkám, že se mi víc líbil film.
  • upraveno 5. října 2012
    Hildegarda napsal(a):

koli: asi som jedina, co tom este nevidela :)
    no musim to nejako dobehnut - chystam sa na bud tyzden na Fontanu

Nejsi, já jsem tradičně opožděná a taky jsem to neviděla:-) A na Fontánu se chystám už dva roky:-D Rok už ji mám v PC... Tak snad letos:-)
  • upraveno 5. října 2012
    Se těšte, holky, jeden z několika filmů, kde Tom Cruise opravdu hraje a sedí tam jak pr...l na nočník!
  • upraveno 5. října 2012
    Chell: Do středy! Máš to za DÚ! :D
    K Interview: ten film je vtipný a "čarovný", moc se mi líbí. Viděla jsem ho mnohokrát, dala jsem mu 5*, je prostě skvělý. Jsou tam parádní hlášky a scény (Claudie a Lestat u klavíru, závěrečná scéna s Lestatem...). Knížka je hodně depresivní. Nejsou tam vtípky, je hodně vážná a "těžká" (=máte z ní depku). Líbí se mi, že je v ní hodně vysvětleno (hlavně je tam víc informací o Armandovi a evropských upírech atd.)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. října 2012
    Fontánu dávají zítra na Nova Cinema. (s dabingem fuj ty prase! )
  • upraveno 5. října 2012
    Kolikokoli: Dobrá, pokusím se ho splnit:-)
  • upraveno 5. října 2012
    Montezuma: zde se budu přít. Fontána je s dabingem mnohem lepší než origoš. Hlavně co se týče hlasů (paradoxně mi dabérka na Rachel sedí víc než její skutečný hlas). A věta "Smrt je jen cesta k úžasu..." je... nádherná. Hlavně jak to vyslovuje. Prostě krása.
    Jo, to je ta hrstka filmů, které mají lepší dabing než originál (řadím tam třeba i Pulp Fiction, Tropickou bouři nebo Harryho Pottera).

Chell: ne, tak zase... nejsem žádný diktátor :D. Na Fontánu musí být opravdu nálada, jinak se ti nebude líbit. ;)
  • upraveno 5. října 2012
    aka nalada? aby som vedela, kedy to pozerat :)
  • upraveno 5. října 2012
    No... doporučuju uvolněnou náladu. Takovou tu náladu, kdy se s ničím nestresuješ nebo se rozhodneš udělat hezký večer. Ta nálada, kdy si napustíš plnou vanu, zapálíš pár svíček a naliješ si víno. Takovouhle náladu doporučuju. Rozhodně ne "nudím se, tak se podívám na nějaký film". Protože pak to tak bude - bude to jen "další film".
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 5. října 2012
    Né, Harry Potter né - Vojta Kotek v jakékoli podobě né!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. října 2012
    Co se filmu Interview s upírem týče, jsem asi jedinej člověk na planetě, kterej se u toho filmu otravoval asi jako Rimmer u tohofilmu v díle Hololoď :)
  • upraveno 5. října 2012
    flanker: nejhorší ubulená limonáda, jakou jsi kdy musel přetrpět? Urazilo to i tvou zadnici, jež se oprudila, neboť chudinka tvoje malá dřepěla u tak děsného puberťáckého škváru? :D

Krisa: jsem fakt šťastná, že jsem Kotka prvně viděla ve filmu Únos domů a ne v tom (viz výše) Snowborďáci. Takže mi na Pottera sedí. A líbil se mi i v dabingu Na vlásku.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.