Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

14546485051144

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. září 2012
    Počkej, jediná pořádná loď na orbitě je ta co patří Aštaru Šeranovi :)
  • upraveno 13. září 2012
    flanker.27 napsal(a):

Počkej, jediná pořádná loď na orbitě je ta co patří Aštaru Šeranovi :)

Jediná pořádná loď která má právo nám viset na orbitě je Srdce ze zlata. :-D
    upraveno 13. září 2012
    To je nekonečně nepravděpodobné :)
  • upraveno 13. září 2012
    Každopádně ta rudá kometa je podezřelá. Když se objevila, začaly se dít věci. :-)
  • upraveno 13. září 2012
    Hmmm... nakoniec zistime že ice&fire vlasne JE sci-fi
  • upraveno 24. září 2012
    Zrovna jsem si zase zalistovala v Zaklínači a uvědomila jsem si, jak je vtipný :-) Už jsem ho dlouho nečetla a nějak jsem začala mít pocit, že GRRM je lepší. Teď se opět vrátili na stejnou úroveň. Navíc, když Sapek taky píše.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. září 2012
    Teď nevím jestli už to tady nebylo, nebo jestli to dát zrovna sem. Pro příznivce Aubreye a Maturina: http://www.talpress.cz/shop/produkt/400-valecna-stestena-klubove-vydani.html
  • upraveno 25. září 2012
    Tyna napsal(a):

Zrovna jsem si zase zalistovala v Zaklínači a uvědomila jsem si, jak je vtipný :-) Už jsem ho dlouho nečetla a nějak jsem začala mít pocit, že GRRM je lepší. Teď se opět vrátili na stejnou úroveň. Navíc, když Sapek taky píše.

Hm což mi připomíná si Sapka začít kupovat, když je už brožovanej. :-)
    upraveno 25. září 2012
    nevada: Jo, to už jsem objednal. Přidejte se někdo, ať je nás aspoň 300... :)
  • upraveno 25. září 2012
    flanker.27 napsal(a):

Co to je za příběh?
  • upraveno 25. září 2012
    Hm což mi připomíná si Sapka začít kupovat, když je už brožovanej. :-)
    Já si musí dokoupit pevnou vazbu. Původní brožovaná se mi místy rozpadá.
    upraveno 25. září 2012
    Vlcacka napsal(a):

flanker.27 napsal(a):

Co to je za příběh?
    Série Master and Commander je velmi slavná knižní sága, jejímiž hlavními hrdiny jsou námořní důstojník Aubrey a jeho přítel, lékař a přírodovědec maturin. Odehrává se v době napoleonských (resp. koaličních) válek.

První díl se v českém překladu jmenuje Velitel šalupy, v originále Master and Commander (což byla zvláštní hodnost velitele lodi menší než loď zařazovaná do bitevní linie. Mimochodem byl podle jedné z knih natočen film Master and Commander, moje osobní filmové číslo 1 :)
  • upraveno 25. září 2012
    flanker.27 napsal(a):

Série Master and Commander je velmi slavná knižní sága, jejímiž hlavními hrdiny jsou námořní důstojník Aubrey a jeho přítel, lékař a přírodovědec maturin. Odehrává se v době napoleonských (resp. koaličních) válek.

Jo tak to je TOHLETO! Wau! Film byl úžasný.
    Jdu objednat.
    upraveno 25. září 2012
    Doporučuju začít od prvního dílu :)
    Zatim jich vyšlo pět, šestej je právě vydanej pouze "klubově", tj. pro ty, kdo objednají a předem zaplatí...
  • upraveno 25. září 2012
    "Master a Commander" je nepochybně výborný snímek, já mám kromě toho s toutéž tématikou rád celou sérii "Hornblower". Zájemcům o válečné námořnictvo (ať už britské, francouzské či španělské) napoleonské éry vřele doporučuji knihu Jiřího Kovaříka "Trafalgar - Anatomie námořní bitvy". Kovařík je mimo jiné předním českým znalcem napoleonského vojenství a zároveň autorem celé řady podrobných a čtivých monografií, ve kterých zpracoval Napoleonova tažení od dob konzulátu až po Waterloo.
  • upraveno 28. září 2012
    Nikdykde dočteno... bylo to SKVĚLÉ!
  • upraveno 29. září 2012
    hej! :)
  • upraveno 29. září 2012
    Dvířka. ;-)
  • upraveno 29. září 2012
    V rámci recenzních povinností čtu Roberta A. Heinleina, Dveře do léta, velmi roztomiloučká časovka no a ve čtvrtek jsem si celá nadšená ukořistila startrekovský omnibus. :-)
  • upraveno 29. září 2012
    Dvířka je super překlad :). Ale nejlepší byl stejně markýz!
  • upraveno 29. září 2012
    Londýn už nikdy nebude jako dřív :)
  • upraveno 1. října 2012
    prva nominovana poviedka na Cenu fantazie 2012 uz zverejnena
    skoda, ze sa nikto odtialto neprihlasil, talentov je tu ako maku...
    upraveno 1. října 2012
    Jestli si chcete přečíst opravdu dobrou povídku, doporučuju jednu z vítězných povídek ze soutěže jak to bylo s "Vampýrem Tobiášem" (kostra nalezená v roce 2010 v Hrádku nad Nisou). Soutěž vyhlásil rozhlasový pořad Meteor spolu s místním muzeem. Povídku napsala 14letá! studentka gymnázia, můžete si jí přečíst tady: http://media.rozhlas.cz/_binary/02730930.pdf

Komu se nechce číst, povídka byla výborně zdramatizovaná v posledním Meteoru z 29.9.2012, začíná okolo 32. minuty.
  • upraveno 1. října 2012
    Tyna napsal(a):

To je zajímavý. Udělal jsem přesně totéž, jen dospěl ke zcela opačnému závěru :) Zaklínač mi teď připadá jako slohovka přinejlepším nějakého nepříliš jazykově talentovaného gymnazisty.
  • upraveno 1. října 2012
    Zaklínač mi teď připadá jako slohovka přinejlepším nějakého nepříliš jazykově talentovaného gymnazisty.
    Ale no tak, nepříliš jazykově talentovaného gymnazisty? že bychom byli tehdy pod vlivem nějakého kouzla? .-)
  • upraveno 1. října 2012
    flanker.27: Ta dramatizace i nápad jsou velmi velmi dobré. Díky za tip.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. října 2012
    Ale no tak, nepříliš jazykově talentovaného gymnazisty? že bychom byli tehdy pod vlivem nějakého kouzla? .-)
    Ale ne, jen Jaime je takový místní provokatér.
  • upraveno 2. října 2012
    Ale ne, jen Jaime je takový místní provokatér.
    Aha :-) já jen, že volil taková silná slova
  • upraveno 2. října 2012
    Pustila jsem se do Interview s upírem. Zatím to vypadá dost dobře!
  • upraveno 2. října 2012
    Bacha, ať tě nevysaje. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.