Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

14243454748144

Komentáře

• upraveno 24. srpna 2012
    Gardien napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Ze současné tvorby ženských autorek mi přijde nejlepší Rowlingová

Najlepšia je Meyerová a je upíri.. lol čo sa tam nejaky fotter hrabe...
    Nie nechcem byť teenagerske dieťa :)
    Ne, prosím, to nemyslíš vážně, že ne...
    Vlcacka napsal(a):

Gardien napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Ze současné tvorby ženských autorek mi přijde nejlepší Rowlingová

Najlepšia je Meyerová a je upíri.. lol čo sa tam nejaky fotter hrabe...
    Nie nechcem byť teenagerske dieťa :)
    Ne, prosím, to nemyslíš vážně, že ne...
    To mala byť parodia na väčšinu teenagerskej populacie.. ale čisto psychologicky Meyerova piše alebo teda vydava a tlači lepšie. Pozrime sa na rozdiel medzi takou šestkou poterom a usvitom(myslim že rozbřesk) Šestka potter sa aj Ťažšie čita lebo: Male pismena, tenk strany veľa stran v uzkom obale.. Zato Meyerova vAžne piŠe pre masy a jej knihy su sice obsahovo možno nie dobre ale text ma zarovnany do bloku vdeľke pismena veľke rozostupi medzi riadkami... ako čivam rychlo ale pri stmiev ani som trhol rekord.. vŠetky tie knihy dokopy asi 48 hodin čitania
    Gardien: To je ale myslím věc vydavatele, řádkování, styl písma, odsazení atp. :-)
    Vlcacka napsal(a):

Gardien: To je ale myslím věc vydavatele, řádkování, styl písma, odsazení atp. :-)

Ktovie.... hlavne le to pisane tak aby to boli schopne čitať masy
    No mna ziadna kniha nezlaka na ukazkove riadkovanie :).
    Ty asi nebudes mat velmi rad svabachom pisanu Bibliu :)
    Gardien napsal(a):

Vlcacka napsal(a):

Ktovie.... hlavne le to pisane tak aby to boli schopne čitať masy
    A vydavatel tím jasně dává najevo, pro koho je kniha určená.
    Zrovna jsem ověřila: Dračí oči od Kinga mají oproti Svědectví tak o dva stupně větší font. :-)
    Netušila jsem, že jsou děti víc krátkozraké než senioři. :-)
    Gardien: Tak zase na druhou stranu Dračí oči jsou kraťoučké kdežto Svědectví je obří bichle.
    Chmur napsal(a):

sarven: Hvězdný prach jsem viděl + Koralinu (která je taky na motivy jeho knížky). Oba filmy byly super.... Nikdykde jsem myslím nečetl.

odporúčam. Stardust je v knihe o triedu lepší, ja som bol z filmu trochu skalamný, podľa mňa statil dosť z atmosféry. nikdykde je niečo ako kráľ krysa, je to tiež prvotina gaimanova. pôvodne ako scenár pre lowcoast bbc seriál (celkom fajn) ako kniha super!
    sarven napsal(a):

Chmur napsal(a):

sarven: Hvězdný prach jsem viděl + Koralinu (která je taky na motivy jeho knížky). Oba filmy byly super.... Nikdykde jsem myslím nečetl.

odporúčam. Stardust je v knihe o triedu lepší, ja som bol z filmu trochu skalamný, podľa mňa statil dosť z atmosféry. nikdykde je niečo ako kráľ krysa, je to tiež prvotina gaimanova. pôvodne ako scenár pre lowcoast bbc seriál (celkom fajn) ako kniha super!
    Tak mě se Hvězdný prach na plátně líbil. Naopak seriál Nikdykde je oproti knížce slabý odvar.
    sarven: Tak si dnes půjčím v knihovně Nikdykde (měli by to tam mít) a Prince ničeho, třetí díl...
    Jak se vám líbili další Gaimanovy knihy - Anansiho chlapci, Američtí bohové?
    Mně se ze sci-f,i které jinak moc nemusím, líbí Neal Asher - Mosazňák bylo super čtení a Stahovač byl taky parádní...Doporučuji. Trochu mi to atmosférou připomíná filmy Ghost in the shell I, II
    Další Gaimenovy knihy - ty co jmenuješ a Kouř a zrcadla se mi nelíbily přesně tak moc, jako mne Hvězdný prach a Nikdykde nadchly :-) Ale o tom už jsem tu psala ;-)
    Abych to upřesnila redundantní sex a násilí v americkém HBO stylu mne netáhne, zvlášť když je to samoúčelové a prvoplánové pro zvýšení počtu čtenářů.
    Narozdíl od nich neocením, že si hlavní hrdina musí střihnout nekrofilii i zoofilii :( (Američtí bohové)
    Chmur napsal(a):

Mně se ze sci-f,i které jinak moc nemusím, líbí Neal Asher - Mosazňák bylo super čtení a Stahovač byl taky parádní...Doporučuji.

hej, čítal som asi cca 4 knihy od neho? dobré.
    Keďže môj maly priskum v fan fiction kategorii neprebehol ako mal tak všetkym doporučujem terry goodkind sword of truth veeeľa kníh da sa to stiahnuť
    až na to, že sa to postupom času stane dosť blbosťou....
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. srpna 2012
    svoa00 napsal(a):

sarven napsal(a):

Chmur napsal(a):

Tak mě se Hvězdný prach na plátně líbil. Naopak seriál Nikdykde je oproti knížce slabý odvar.
    +1
    Nikdykde mě jako kniha nadchlo, a i když seriál nebyl špatný, tak na knihu nemá ani zdaleka. Naopak Hvězdný prach jsem nedočetla, zatímco film se mi líbil hodně.
    Chmur napsal(a):

Jak se vám líbili další Gaimanovy knihy - Anansiho chlapci, Američtí bohové?

Američtí bohové se mi líbili, do Anansiho chlapců jsem se nedokázala začíst (ale někdy se k tomu vrátím).
  • upraveno 25. srpna 2012
    Tak jsem si včera půjčil a začetl se do Nikdykde. Jsem hodně za půlkou a moc se mi to líbí. Jako bonbónek - jedna postava (nevýznamná) se jmenuje Chmur:-)
    Chmur napsal(a):

Tak jsem si včera půjčil a začetl se do Nikdykde. Jsem hodně za půlkou a moc se mi to líbí. Jako bonbónek - jedna postava (nevýznamná) se jmenuje Chmur:-)

Ja som si tiez vcera v Tanci vsimla, ze jedna nevyznamna postava sa vola Hildy :). Cloveku to trosku pomasiruje ego :)
    Chmur napsal(a):

pripomeň ktorá?. čítal som to asi 4x ale nejak si nevybavujem.
    Chmur napsal(a):

Ještě kouzelnější je ta knížka, pokud jsi někdy byl v Londýně :)
  • upraveno 27. srpna 2012
    pripomeň ktorá?. čítal som to asi 4x ale nejak si nevybavujem.
    Bratr Chmur, ne? Všichni ti mniši mají taková depresivní jména. nebo se pletu?
    aha.... to opátstvo strážcov, to bolo fajn.

svoa00: bol som raz v londýne iba, ale zámerne som išiel na Knightsbridge :)
    svoa: V Londýně jsem byl letos...
    sarven: Ano, byl to mnich. Docela obstojně bojoval s Hunter...
    Tyna: Chmur je depresivní jméno? Mně ani jejich jména depresivní nepřišla...

Každopádně jsem to přečetl a mohu prohlásit, že ta knížka je opravdu skvělá a dvojice nájemných zabijáků byla naprosto úžasná. Kapitoly s nimi byly jednoznačně nejzábavnější.

Teď se pomalu pouštím do Tisíceré myšlenky...
    Chmur je depresivní jméno? Mně ani jejich jména depresivní nepřišla...
    hm, co myslíš, že znamená hezké české slovo chmura? :-)
    Vím, co znamená. Ale já jsem tady na fóru dal tomuto slovu zcela jistě úplně jiný rozměr:D
  • upraveno 28. srpna 2012
    Chmur napsal(a):

svoa: V Londýně jsem byl letos...
    sarven: Ano, byl to mnich. Docela obstojně bojoval s Hunter...
    Tyna: Chmur je depresivní jméno? Mně ani jejich jména depresivní nepřišla...

Každopádně jsem to přečetl a mohu prohlásit, že ta knížka je opravdu skvělá a dvojice nájemných zabijáků byla naprosto úžasná. Kapitoly s nimi byly jednoznačně nejzábavnější.

Teď se pomalu pouštím do Tisíceré myšlenky...

som rád, že sa páčilo. tiež by som chcel začať kariéru takouto knihou :), a nezabudni na ten stardust...
  • upraveno 28. srpna 2012
    Nevím, jestli to tu bylo, ale: Joe Abercrombie - Hrdinové. Jednoduše skvělé. Takhle vypadá bitva.
  • tantan
    upraveno 28. srpna 2012
    Nevim, zda to tady uz padlo, ale od Gaimana bych jeste urcite doporucila Knihu Hrbitova a kombinaci Gaiman - Pratchett v knize Dobra Znameni. A sama za sebe jsem zcela zavrhla komiks Nikdykde.
  • upraveno 30. srpna 2012
    Odporuca niekto Mistborn?
    Neznám, ale jak jsem psala, zrovna dočítám knihu Hrdinové a je to velice povedené. První fantasy po Martinovi, která mě opravdu baví. Ostatně v Pevnosti to dostalo 100 procent, snad jako jediná kniha minulého roku.
    Jelikož je zítra Den nepřečtených knih, sáhla jsem po Dívce na klíček od Paola Bacigalupiho, z důvodů návalů recenzí jsem to nedočetla. A co vy, budete na tenhle den nějak reagovat?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.