Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

16566687071144

Komentáře

• Včera jsem si koupil komplet Zaklínače.Rozečet jsem Krev elfů.
  • BenNevis napsal(a):

Linie krásy - hm, že bych si to přečetla? V gay literatuře mám resty. :-D Akorát doufám, že tam nebudou žádné tlapičky a tlamičky, viz Iustus.

Já jsem na poli g-literatury nováčkem a vážně jsem ráda, že jsem nejdřív četla Cizí dítě a Linii krásy až teď. Aspoň se mi to trochu daří rozdychávat. Co se týče homoseuxuálních styků, tak jejich popis odpovídá době, o kterých knihy jsou - náznaky počátku 20. století oproti rozjetým a doslovným osmdesátkám. Náznaky se mi teda líbily víc, ale ještě nejsem se čtením u konce.
  • Doufám že na poli Gay literatury nebudu nikdy ničím. Nebo je to taky "klasika prověřená časem" jak řekl @Heavy_Head ? =D
  • @Everett_Young Za Linii krásy dostal Hollinghurst před pár lety Brookerovu cenu, takže by to teoreticky měla být nejlepší kniha, která v tom roce vznikla na ostrovech nebo v nějaké bývalé britské kolonii.
  • @brbr A Evropská Unie dostala Nobelovku za mír. =D
  • @brbr Brookerovu cenu sa snazim sledovat a ked u nas nieco vyjde, tak hned kupujem a snazim sa tak selektovat ten balast, ktoremu sa raz za cas nevyhnem. Takto som sa dostala k Bohu malickosti (v zivote som pri ziadnej knihe tak nerevala), Bielemu tigrovi, Life of Pi, Deti polnoci alebo Arthur a George.
  • @Everett_Young Proto jsem napsala teoreticky. Ale když se podíváš na seznam oceněných titulů, tak tam najdeš spoustu zajímavých knih.

@Hildegarda Ten Bůh maličkosti vypadá zajímavě. Pro mě je B. cena taky vodítko, četla jsem Anglického pacienta, Life of PI, Wolf Hall a The Inheritence of Loss (to by se ti mohlo líbit, taky se odehrává v Indii).
    Jinak obvykle nezklamou knížky z Odeonu, edice Světová literatura (zrovna knihy, co dostaly Brookera tam vydávají často).
  • upraveno 12. března 2013
    @brbr hej, Odeon poznam a uznavam :). Bohuzial coraz castejsie tie knihy vidim vo vypredaji. Ludia nevedia, co je dobre. U takej Steelovej som to nikdy nezazila
  • Ceny jsou bohužel poplatné politice a je jasné, že ze dvou dobrých románů vyhraje ten, který něco řeší.

@Everett_Young Občas je zajímavé zabrouzdat do jiných světů, se kterými nechceš mít nic společného.
    Minimálně to pomůže ve vlastní tvorbě, protože člověk nemůže mít vlastní zážitky a zkušenosti u všeho. ;-)
  • Patrick Rothfuss
    I've written 13,000 words since Tuesday. Because I'm fucking badass.

13 000 slov je cca koľko strán vie to niekto približne povedať?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 16. března 2013
    @JoeGyry 22 stran ve wordu diplomkovým stylem (s normálními okraji) má 7060 slov.
  • @Krisa hmm tak to nie je zas tak veľa.
  • @JoeGyry To je víc než třicet stran. To napsal za těch pár dní víc než GRRM za měsíc :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    JoeGyry napsal(a):

@Krisa hmm tak to nie je zas tak veľa.

Počkej, až budeš psát bakalářku nebo diplomku :D
  • Čítal tu prosím niekto knihu Egypťan Sinuhet? Moja sesternica chce k narodeninám na čítanie niečo s egyptskou tematikou a Wilbura Smitha už má prečítaného. Je to dobrá kniha?
  • Prípadne ak by ste niekto mali nejaký dobrý tip, tak budem vďačný.
  • Egypťana Sinuheta mám taky na seznamu, nic jiného přímo z Egypta mě nenapadá. Kdysi jsem taky četla všechno možné od Wilbura Smitha, ale pamatuju si z toho jen Řeku bohů, pak se mi dostala do rukou tahle kniha, není to z Egypta a není to žádný romanticko-historicko-dobrodružný příběh podle Smithovy šablony, ale líbilo se mi to, odehrává se to v prostředí Jihoafrické republiky během 2. světové války a hlavní hrdina je boxer. Ale pokud tvoje sestřenka nutně vyžaduje nějakou romantickou zápletku, tak to asi nebude ono :) protože pokud vím nic takového se tam nevyskytuje.
  • Hlavné kritérium, ktoré som dostal, bol Egypt, takže toto asi veľmi nie. :)
  • Já si vzpomněla na tohle:
    http://www.cbdb.cz/kniha-3078-sepoty-v-pisku-whispers-in-the-sand

V Egyptě se to odehrává, žádná super kvalita to asi není, ale je to čtivé :-)
  • Hmm, to nevyzerá najhoršie.
  • Aha tak nic, no já když jsem měla Smithovské období, tak mě tahle kniha docela bavila a kupodivu nejlíp se mi četly boxovací části :D
  • Sinuheta jsme měli jako možnou četbu k maturitě (první sezóna slavné státní maturity hehe) a, co si vzpomínám, tak to bylo hlavně dlouhé. Jinak z historických románů bych doporučil Ranhojiče od Noaha Gordona, sice není z Egypta, ale lepší než drátem do oka.
  • @Arutha2321 Egypťan Sinuhet je jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Určitě ji kup, Smith je proti tomu slátanina.
  • @brbr Od Smitha jsem kdysi přečetl, co se dalo a odstupem času hodnotím jako slátaninu (bez urážky pravověrným fanouškům) čtivou a pěknou, ale pořád slátaninu.
  • Tak ja toho Sinuheta asi kúpim, predsa len to znie trošku serióznejšie než Šepoty v písku. :) Prípadne dostane obidve.
  • @Arutha2321 Pripajam sa k brbr. Mozno je na vine prave nas mamickovsky syndrom, ze mame podobne nazory, ale Sinuhet bol naozaj skvela kniha (preto ma naozaj nastvalo, ked som ju pozicala nasmu svedkovi a on sa nevedel dorubat konca :evil: ). Dost na mna zaposobila, citala som ju asi pred 12 rokmi, ale doteraz si ju pamatam. Rieku bohov od Smitha ma tiez zmaknutu, ale to je uplne iny kafe. Je to skor taka zamilovana limonadka pre zeny. Ale aj tu si velmi dobre pamatam. Mozno preto, ze som ju citala pred 15 rokmi, kedy som bola presne tak naladena :)
  • upraveno 18. března 2013
    Řeka Bohů byly dobré první dva díly, ty zbylé dva už dost pokulhávaly, stejně jsem to přelouskala. Sinuhet je trochu jiné čtení, jak psala Hildegarda, není to limonáda, ale je perfektní.
    Od Smitha se mi líbil Nářek vlků, ale to se odehrává v Etiopii za druhé světové války před druhou světovou válkou, takže to nebude asi to pravé.
  • Tak ja som Rieku bohov videl iba film, a aj to už je pekne dávno, pamätám si z neho iba eunucha Tajtu. :D
  • upraveno 18. března 2013
    @Anvil nápodobně, co se Smitha týče :) co mu neodpustím, je jedna pasáž, kterou už asi nikdy nevyženu z hlavy. Nevím, z které knihy to je, ale byla to fakt hnusárna
    chlápek uvízne někde v poušti, myslím, že má nějak poraněnou nohu nebo tak něco, zmerčí ho sup a dostane chuť na svačinu. Chlap se ho snaží odehnat, ale protože je vysílený dehydratací a tak podobně, nakonec to vzdává. Sup využije příležitosti a vyklovne mu oko, jenže chlápek se nechce svého zrakového orgánu vzdát, sebere zbytky sil a snaží se mu ho vyrvat ze spárů. Následuje přetahovaná o oko se supem :3eyed:
    díky Wilbure za příjemné sny...příjemné sny všem, co si to přečetli :twisted: brou noc.
  • Já si dnes koupil Imajiku od Cliva Barkera... četl jste někdo? :arrow: Mám se na to těšit?
    Nejhorší je, že jsem propadl jakémusi "sběračství", a tak kupuju víc než jsem shopen přečíst :-k
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.