Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

16768707273144

Komentáře

• @Everett_Young Jupí, mám ho! :dance:
    Jako osmileté dítko jsem z Káji byla nadšená.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 27. března 2013
    @brbr Nyní si získala můj nehynoucí obdiv, já jsem zvládl asi pět kapitol první knihy. Těch je minimálně šest.
  • @Everett_Young Tuším, že dokonce dvanáct. :D
  • @Everett_Young Dík, jako bonus ti prozradím, že až na jednu, dvě poslední, mám všechny doma. Mě to tehda fakt bavilo (i když je fakt, že přečtu kdeco).
  • Everett_Young napsal(a):

@MissUtahraptor A bobřík trpělivosti bude za přečtení všech dílů Káji Maříka. :D

Heh já měl štěstí/smůlu mě se to vyhlo, ale vim že je někde zahrabanej Malej Bobeš
  • Malý Bobeš už není povinná školní četba? Ve druhé třídě hodiny čtení s Lovci mamutů, ve třetí s Bobšem.
    To jak mu umřel bráška na záškrt bylo hrozné.
  • @brbr Nejsou Lovci mamutů na druháky trochu moc? Myslím průměrně. My je četli v pětce a měla jsem z toho takový dojem, že na některé to je tak-tak.
  • My na základce četli Honzíkovu cestu, O letadélku Káněti a Klabzubovu jedenáctku (ta byla nejhorší) :D
  • @MissUtahraptor Já mám pocit, že jsme je četli před Bobšem, ale klidně to mohla být třetí třída (a Bobeš čtvrtá). Na vyšším stupni už nebylo čtení, tedy aspoň takové to, že se postupně po několika stránkách četlo nahlas pro celou třídu.
  • Nám nutili ve druhé nebo třetí třídě Adama a Otku. Jak já tu knížku nenáviděla! :evil:
  • My četli Robinson Crusoe
  • Ja si zo základky z povinného čítania pamätám akurát Krvavú Grófku (o Báthoryčke), ale to bolo až niekde v 8. ročníku. A ešte sme sa v 5. triede museli povinne nadrviť Mor ho, to si pamätám doteraz. Zleteli orly z Tatry, tiahnu na podolia... :D
  • @Arutha2321 u drcení Byla Ostrava sto roků v šachtě žil a pak ještě část Máje
  • Už asi tři roky čtu ságu Darrena Shana. Je to strašná nuda. 1.-3. knížka byla OK, docela zajímavé počteníčko, ale od té 4. knihy je to děs :D. Teď jsem u 7. a fakt nevím, jestli to někdy dočtu (ale slíbila jsem to kámošovi). :/
  • @Kolikokoli Já to měla přečtené celé zhruba za týden a strašně mě to bavilo. :D
  • @Arutha2321 a este si urcite pamatas Jar Adely Ostroluckej, Tri gastanove kone, Zlta lalia a Rysava jalovica :)
  • @Hildegarda Uf, Rysavú jalovicu áno, zvyšok sa mi akosi vyhol. Zo Žltej ľalie si pamätám akurát chrastie rastie. :D
  • upraveno 28. března 2013
    Můžete mi vysvětlit:Proč v Krvi elfů,jak trpaslíci převáž povoz s bečkami, jsou ty bečky plný kamení?Já vím že to má bejt past, když někomu Demawend a Henselt nevěří, tak naplní povoz kamením.To jako nevěří ochrance karavany nebo komu?
  • @Hildegarda Ale nie som si istý, či sme Rysavú Jalovicu nemali až na gympli.
  • @MissUtahraptor Tak to respekt :D. První tři díly jsem přečetla během dvou dní a ten zbytek už jaksi nedávám. Je to nelogické
    (udělají ho knížetem a ani to není upír, když upír dostane vampýří krev, stane se vampýrem, když vampýr dostane upíří krev, nestane se vampýrem atd.)
    , zdlouhavé, jsou tam nudné zápletky (Ohnivý pohár :D), je to napsáno naprosto jednoduchým jazykem (holé věty, vůbec žádné popisy) a postavy nejsou sympatické (až na Evru :D). Ale 11. a 12. díly jsou prý supr, tak to musím ještě vydržet :D.
  • Zdravím, tak jsem nevěděl kde navázat se svým dotazem a tady mi to přišlo vcelku vhodné... Právě jsem dočetl povídku Potulný rytíř a procházením místních diskuzí jsem narazil na šuškandu o existujícím překladu druhé povídky z tohoto cyklu The Sworn Sword od Léta. Nebyla by prosím možnost, abych tento překlad nějakým zázrakem získal k přečtení?
  • upraveno 29. března 2013
    @demerit A kde si ho přečet, smím-li se zeptat?
  • Kolikokoli napsal(a):

Už asi tři roky čtu ságu Darrena Shana. Je to strašná nuda. 1.-3. knížka byla OK, docela zajímavé počteníčko, ale od té 4. knihy je to děs :D. Teď jsem u 7. a fakt nevím, jestli to někdy dočtu (ale slíbila jsem to kámošovi). :/

Ďasíkovi? ;):D Já si to kdysi chtěla taky přečíst, al nějak na to nikdy nedošlo. Tak vidím, že to asi můžu ještě odložit :D

• @Melindaaaa Jo, jo, přesně tomu :D. Prvních 5 knížek jsem četla v originále, ale potom už se to fakt nedalo. Doufala jsem, že čeština bude aspoň "na oko" lepší. Je pravda, že jsou ty věty víc rozvinuté a tolik se tam neopakují slova, ale ty nelogičnosti to táhnou dolů. Ale ten 11. nebo kolikátý díl je prý boží. Chci to dočíst taky proto, že jsem zvědavá, jak to dopadne. Ale předtím dám možná ještě kolečko ASoIaF :D

• @M1on ten jsem normálně stáhl na ulož.to, ale ty další povídky tam nebyly. Jinak jsem to četl z elektronické čtečky knih, jestli se ptáš na tohle
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Tak jsem se konečně dostal k četbě Kroniky Královraha a hned na úvod mě čekalo velice nepříjemné překvapení. Nevím jestli je to vydáním, nebo jestli jsou překladatelé opravdu tak retardovaní každopádně jméno Kvothe je do češtiny přeloženo jako Kote. To už tam klidně mohly dát Kotě a měli by to bez gramatické chyby! Je tohle normální?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 1. dubna 2013
    @Everett_Young Retardovaní nejsou - čti dál a dozvíš se víc ;)

Včera jsem se konečně dostala k Tulákovi Roverovi a to bylo tak hezké a milé. Strašně se mi to líbilo. Po Královi Kryse a Pánu much hotová terapie. Dík MU, žes mi to doporučila :)
  • @Krisa Jsem ráda, že se líbil. :dance:
  • @Krisa Rover je skvělý, po Nimralovy moje nejoblíbenější Tolkienovo dílo. :)
  • Kdo ještě nečetl, tak doporučuju Cestu od Cormaca Mccarthyho :) zrovna se ji chystám podruhé číst (až projdu znova všech 5 dílů písně). Spolu s Life of Pi (Ian Martel- skvělý jméno, což) asi nejlepší, co jsem kdy četl.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.