Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

16869717374144

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Četl jsem, silná deprese z toho sálala...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Kolikokoli Já si v knihovně půjčila "List od Nimrala a další povídky" a z toho se mi nejvíc líbil Tulák Rover a pak taky Kovář z Velké Lesné.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Krisa Nejsou? To rád slyším, protože už jsem se lekl že se jedná o další geniální vtip ze strany překladatelů, stejně jako třeba původní vydání Hostiny. Když jsem to viděl poprvé, říkal jsem si, ok, chyba tisku, ale když už to bylo asi po čtvrté tak jsem se opravdu naštval. Už jenom proto že na obalu knihy je jeho jméno psáno správně.
    @Everett_Young Neboj, brzo se dočkáš ;)
  • @Everett_Young @Krisa Myslím že si stačí prečítať zadnú stranu knihy/obalu, nie je to tam vysvetlené?
    @JoeGyry Já si myslím, že je, ale strašně se mi nechce vylézt zpod peřiny, abych se na to mohla jít podívat :)
  • Zrovna čtu od Kulhánka Noční klub. Podle názvu jsem spíš čekala upíry. :-)
    Ale ani Kulhánek mě nepřesvědčil, že máme v ČR kvalitního autora fantasy.

Ad Kvóthe - no ještě ani po dvou knihách mě nepřesvědčili, že Kote a Kvóthe jsou jedna osoba. ;-)
  • @BenNevis Co Žamboch? Já jsem si třeba Koniáše vyloženě oblíbil :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @BenNevis to asi proto, že Kulhánek není fantasy autor :-D Moc daleko jsi nedočetla, viď? Je to hlavně o upírech.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @BenNevis Co Stín modrého býka (Vrbenská+Medek)?
  • @Anvil a opak Koniáše Bakly
  • @M1on Jo, Baklyho příběhy se mi taky líbí, ale musím říct, že Koniáše jsem měl mnohem radši.
  • noční klub je super :)
  • Žamboch je považován obecně za horšího než Kulhánek (nebo na stejné úrovni).
    @Thorar Prozatím to vypadá na supertajnou organizaci (a tudíž kladoucí plno otázek typu A to nepřijde policajtům divné, že jim tam řádí nepolapitelná mafie?), která se inspirovala v Bondovkách. :-) Po upírovi tam není ani závan česneku. :-)

• flanker.27 napsal(a):

@BenNevis Co Stín modrého býka (Vrbenská+Medek)?

To neznám, ale četla jsem něco podobného od českého autora.
    upraveno 2. dubna 2013
    BenNevis napsal(a):

@Thorar Prozatím to vypadá na supertajnou organizaci (a tudíž kladoucí plno otázek typu A to nepřijde policajtům divné, že jim tam řádí nepolapitelná mafie?), která se inspirovala v Bondovkách. :-) Po upírovi tam není ani závan česneku. :-)

Já bych ti tak strašně rád na to něco napsal, ale nebudu spoilovat, čti dál, žij v této sladké iluzi :-)
    nebude mít dlouhého trvání.

EDIT: koukám, že ještě nemůžeš být ani za cca 110 stránkou.
  • @Thorar 20% mám za sebou.
    Tak to jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí. :-) Většinou nečtu ani anotace, protože kam klidně prozradí děj půlky knížky.
    @BenNevis vyvrbí se to. Jseš teprve v rozjezdu, na začátku. Je to splatterpunk, zběsilá jízda krve, hlášek a černého humoru, i ta musí nějak začít :-)
  • pre mňa je žamboch o triedu horší ako kulhánek. ten má väčší nadhľad podľa mňa. aj keď na druhú stranu, okrem nočného klubu to ostatné trochu krivká.
    Kulhánka miluju, je to brak, ale stejně to miluju :).
    Nedávno jsem četla jeho nejrůznější povídky a ta náckovská („Tak tedy – HEIL HITLER – ty svině!“) mě celkem rozhodila. A dost mě štve, že Cesta krve a Divocí a zlí se nedají, kromě Aukra za děsný cifry, sehnat. Vím proč, ale stejně mě to štve a nutí mě to ty knihy uloupit, i když bych za ně ráda zaplatila.
    @Krisa Jo Vládce strachu a Cestu krve si jednou pořídím i za ty strašný cifry :-) Divocí a zlí a Noční klub jsou nedostatkové zboží teprve krátce, daj se se ještě sehnat za rozumné ceny.
    @Thorar Taky jsem si říkala, že si to pořídím, až vyrostu :). Noční klub mám, i když mě to stálo nervů a na ty Divoké a zlé se teda musím mrknout, asi jsem se blbě dívala.
    @Krisa myslim na aukcích, v obdchodech už opravdu ne :-) ale nepohybuje se to v řádech tisíců jako ty starší
    @Thorar Tak to jsem se teda bohužel dívala správně :(
  • Žamboch je podle mě dokonalý :) Od Kulhánka jsem četla jen Stroncium...bavilo mě to, ale nedokázalo mě to nadchnout tolik jako Žambochovy knihy. Od něj se mi líbí zejména Predátoři (jsou skvělí!!!, moje srdcovka a jelikož toho o dinosaurech moc nevím, tak ani nevím, jestli tam není moc nepřesností nebo tak, takže mě to prostě strašně bavilo, ačkoliv jsem slyšela, že jsou považováni za jednu z nejhorších od Žambocha, tak jsem si ji po druhém přečtení koupila-zrovna předevčírem), Líheň (nejdřív trošku komplikovaný na pochopení, ale stejně skvělý) a všechny s Koniášem (nejsympatičtější postava ze všech). Bakly mě moc nebere, stejně tak JFK (John Francis Kovář)...
    @Melindaaaa Stroncium mi přišlo nejslabší, takže nad Kulhánkem ještě nelam hůl :)
    @Melindaaaa Stroncium je Kulhánkova nejslabší kniha nejen podle mě, ale o hodnocení ostatních. To neni dobrá knížka pro seznámení se s nim :-)
  • @Krisa @Thorar Sakra, tak to jsem sála opravdu špatně :D Mám v seznamu Noční klub, takže hůl opravdu nelámu, jen si zatím myslím, že Žamboch je pro mě stejně lepší :D Nebo co byste mi doporučili? :)
    upraveno 2. dubna 2013
    @Melindaaaa Kamará, který mě ke Kulhánkovi přivedl, mi nejprve dal přečíst Vládce strachu (a už jsem byla v tom) a pak Noční klub (a ten dílo dokonal) :)

edit: Jsem debilní
  • @Krisa Vládce strachu si dávám do Co si chci přečíst :) A Knižní klub je Noční klub, nebo je to něco co cbdb.cz nezná? :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.