Omlouvám se jestli už to tady někde padlo, těch příspěvků je tady po příchodu jisté dámy se zálibou v syrovém masu každý den tolik, že to fakt nezvládám číst :-D ( bez urážky ) George dal vědět, že na Winds of Winter nezačne do konce roku vůbec pracovat. (a kdo ví jestli alespoň po novém roce. Mám takový pocit, že vydání tance je pro něj velký oddech a teď si dá od psaní pořádnou pauzu)
A alek pls keby si vytvoril pre spoilerchtivých nejakú diskusiu ( a prípadne aj tú pomocnú s prekladom, čo som spomínal). nechcel som napr. vedieť ani, že sa nedozviem o studenorukom, a už to tu padlo.
aby som nemusel vynechať tieto stránky na pol roka, kým to dočítam :)
o ou - v tom případě přenechám fórum pouze pisatelům hodnotných kvalitních příspěvků a nebudu již narušovat Vaši duchovní integritu příspěvky mrzkými a nehodnými vytříbeného vkusu, jemnocitu zraku a oduševnělého nitra Vašeho :-)
Netřeba demonstrativně vykřikovat či dokonce odcházet. Stačí neplácat všude možně o všem možném kromě tématu. I na volný pokec je tady místa víc než dost.
Chápu lidi, že chtějí zachovat příslušný obsah odpovídající názvu topicu, jenže radši pokleslý život než mrtvo.
Expendable: Jo, poslední dobou se tady diskuse vede spíš po stránce kvantity než kvality.
Jestli tou kvalitou myslíš nula příspěvků tak tedy radši kvantitu na které ses sám podílel:-)
Ať už je to jakkoliv Jarla to tu trochu provětrala a to je fajn...Ono se to časem zase zklidní, vrátí do starých kolejí. Konec konců za chvíli angličtinou zdatní (škoda že u toho nebudu:-( budou mít přečtený Tanec a diskuse se rozproudí na křídlech draků
Já nemám nic proti určité míře OT, ostatně sama jsem se ho nejednou účastnila. Ale to, co se tady poslední dobou objevilo, je moc už i na mě. Tohle jsou specifické stránky, ne diskuzní fórum. Muset se probírat desítkami příspěvků, abych nakonec zjistila, že o Písni není ani jeden, mi připadne příliš zbytečné. Zvlášť, když je tady kecacích vláken víc než dost. Nakonec to třeba dopadne tak, že někteří se radši stáhnou úplně.
Tvé argumenty beru. Spíš je problém, že pokud se něco rozjede, těžko se to zastavuje a někdy je to jen kvůli "špatné" místnosti škoda. Ale asi máš pravdu, že čeho je moc, toho je příliš ....i když si nemyslím, že by kvůli tomu někdo vyloženě odešel...
Souhlas s nevadou, v poslední době už prakticky nečtu většinu témat, protože když do nějakého občas nahlédnu, jsou tam stovky OT příspěvků, flirtování apod a nic se snad netýká písně. A to pak ztrácím chuťse do toho tématu příště podívat. Vždyť je tu téma "kecáliště" tak tam by se většina takových věcí měla odehrávat (schválně říkám většina, ne vše, protože je jasné že nějaká rozumná hladina OT je jasná a v podstatě prospěšná).
A abych nezapomněla - připojuji se k sarvenově prosbě v příspěvku z 14:22. Prosím o založení speciální diskuze na spoilery. Tu informaci jsem taky vědět nechtěla a před vydáním knihy jsem ji tady nečekala. Přes můj obvyklý cynismus jsem v tomhle směru děsně naivní. Je to totiž přesně to, o čem jsem psala v diskuzi "Tanec s draky vyjde 12. července 2011" před pár dny.
Spoilerové diskuze budou, snad zítra :-) Akorát zatím váhám, jak je udělat. Ta obecná je jasná, ale myslím ten postup kapitol, jak budeme číst. Jestli udělat topicy např po 5 či 10 kapitolách. Nabízelo by se to po POV, ale tam bdue každý postupovat jiným tempem.
Nevada a spol: Hovoríte mi z duše, všade je toľko OT, že už ani nemám chuť čítať nejaké topicy. Chcelo by to založiť osobitný topic pre flankera, chmura a jarlu.
Chmur: Jen jsem psal, že bych omezil OT diskuse, témat tady je na to dost. Ano, podílel jsem se na tom také, ale většinou tím, že jsem někomu domlouval, aby se s tím přesunul na specifický topic.
súhlas s väčšinou povedaného. naozaj si rád pokecám a je tu kopa vzdelaných a rozhľadených ľudí s ktorými sa dá kecať od hobitov po sex :). ale tieto stránky sú v prvom rade o IF. skúsme udržať rozdiel medzi voľným bavením sa v patričných diskusiách a bavení sa o IF témach v menovitých diskusiách.
boli dni keď tu bolo mŕtvo, ale toto je takmer to isté. aby som preskakoval 30-50 diskusii je škoda.
Sarven: Jo souhlas. Co říkáš není pravda Olorine, ale je to celkem jedno...
Už je nějaký oficiální termín, kdy by měl být Tanec přeložený? Ještě mě napadlo. Co u vás na Slovensku Sarvene? Máte nějakého vydavatele Písně a vlastní překlad? Hádám, že ne...
nemáme a ani by som už do neho nešiel. jednak po štyroch knihách by som nemenil, jednak skúsenosť so žánrom je u nás mizivá. vlastne si ani nepamätám, či som nejakú fantasy knihu a súčasnú sci-fi kúpil/čítal v slovenčine. mám veľkú knižnicu doma, ale obávam sa, že je plná českých prekladov... výnimkou je Harry potter
Chmur: Já nevím, všichni tady se mnou v podstatě souhlasí, ale podle tebe neříkám pravdu, fakt nevím. :-)))) Pokud vím, tak jsem na problém ot párkrát upozorňoval...
Olorine: Já také souhasím s tím, že se to zde asi neubíralo správným směrem a omluvil jsem se za svůj podíl. Jenže ty ses na tom podílel taky a teď se tváříš jako Gandalf bílý. Ale o nic nejde. Zas tak moc se snad nestalo. Nechme to už být.
A nemrzí tě to Sarvene? Přeci jen ve slovenštině by si z toho měl asi větší požitek. Já když jsem jezdil k dědovi, tak jsem četl spoustu knížek ve slovenštině, ale občas jsem narazil na slovo, které jsem prostě neznal a musel se ptát táty. Ale hlavně v češtině je to pro mě pohodlnější, člověk se nemusí tolik soustředit...
Chmur: Vždyť jsem psal, že jsem se na tom podílel taky - a vůbec, děláme tady z toho pomalu, jako bychom se za války dali k SS. :-)))) A už ukončuji pro lepší spaní Aqwartyho tuto diskusi. :-)
Měla by, když bylo to promítání prvních dvou dílů GoT, Hana Březáková tam vystoupila a mluvila o tom, a co se týče jmen, vrací se k originálním jménům. Myslím, že už to tu i zaznělo.
Komentáře
George dal vědět, že na Winds of Winter nezačne do konce roku vůbec pracovat. (a kdo ví jestli alespoň po novém roce. Mám takový pocit, že vydání tance je pro něj velký oddech a teď si dá od psaní pořádnou pauzu)
http://nymag.com/daily/entertainment/2011/07/george_rr_martins_a_dance_with.html
A alek pls keby si vytvoril pre spoilerchtivých nejakú diskusiu ( a prípadne aj tú pomocnú s prekladom, čo som spomínal).
nechcel som napr. vedieť ani, že sa nedozviem o studenorukom, a už to tu padlo.
aby som nemusel vynechať tieto stránky na pol roka, kým to dočítam :)
Ha! Já to tušila, že si dá pausu...tak to Winds od Winter vyjdou asi rok po Diablu 3 :-p
Ať už je to jakkoliv Jarla to tu trochu provětrala a to je fajn...Ono se to časem zase zklidní, vrátí do starých kolejí. Konec konců za chvíli angličtinou zdatní (škoda že u toho nebudu:-( budou mít přečtený Tanec a diskuse se rozproudí na křídlech draků
Laky: Já třeba hledání vzdal. IMO to prostě venku není a do úterka už vydržím.
ale tieto stránky sú v prvom rade o IF. skúsme udržať rozdiel medzi voľným bavením sa v patričných diskusiách a bavení sa o IF témach v menovitých diskusiách.
boli dni keď tu bolo mŕtvo, ale toto je takmer to isté. aby som preskakoval 30-50 diskusii je škoda.
Co říkáš není pravda Olorine, ale je to celkem jedno...
Už je nějaký oficiální termín, kdy by měl být Tanec přeložený?
Ještě mě napadlo. Co u vás na Slovensku Sarvene? Máte nějakého vydavatele Písně a vlastní překlad? Hádám, že ne...
výnimkou je Harry potter
A nemrzí tě to Sarvene? Přeci jen ve slovenštině by si z toho měl asi větší požitek. Já když jsem jezdil k dědovi, tak jsem četl spoustu knížek ve slovenštině, ale občas jsem narazil na slovo, které jsem prostě neznal a musel se ptát táty. Ale hlavně v češtině je to pro mě pohodlnější, člověk se nemusí tolik soustředit...
Nevíte, jestli bude Tanec zítra k dostání v Luxoru?
kelvin_klein: Luxor mi psal, že je to možné a že mi to potvrdí, ale zatím nic.
Co se týče překladu do češtiny, odhaduje se jaro příštího roku.