Tanec s draky

upraveno 21. května 2011 v Píseň ledu a ohně
27. dubna 2011 - Kong je mrtev!

Číst celý článek zde
1202123252649

Komentáře

• upraveno 27. června 2011
    To je celkem,jedno i tak je to parádní cena, jenom se trošku bojim aby na to moje angličtina stačila :D
    Google překladač to jistí, u toho i pobavíš a třeba nám sdělíš nějaká nová slovní spojení.
    U mně to spíš jistí Idioms and phrases.... Některý fráze jsou dost na palicí... víc snad krom slovníku nenii potřeba :-)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 27. června 2011
    Já už jsem začal znovu prolézat gramatiku na helpforenglish a drilovat slovíčka :)... neřek bych, že se toho moc naučím, ale aspoň mám nějakou motivaci.
  • upraveno 29. června 2011
    Nevím, nevím, jestli pomůže trénovat gramatiku nebo slovíčka. Začala jsem trénovat (6. června a ještě to nemám dočtené a s tímhle tempem to nestihnu... pomoooc) na Hostině. Třeba nevím nic o tom, že by nás ve škole učitili tuto gramatiku: "she must needs be " :-)
    Slovíčka - GRRM taky nemá nevyčerpatelou slovní zásobu, takže se to dá.

pár příkladů:
    Craven = Sam
    Wench = Brienne
    Maiden flowered = Sansa
    Kingslayer = Jaime
  • upraveno 29. června 2011
    No jo, já tomu říkám "středověká hovorová angličtina". :-P ale tak význam se dá lehce pochopit.
  • upraveno 3. července 2011
    Mě třeba napadlo, že s tyrionem je varys a ten ví kdo je 3. hlava draka (Jon). A jak to čtu tak sem asi jedinej a přitom mi to přišlo jasny když sem přečet ten spoil. Ale tak proto je to asi tak psaný aby si každej myslel že to pokračovat bude uplně jinak, no každopadně těším se už nehorázně...
    Zase kdyz je u hlídky tak by to nedavalo smysl co :D To by narok porad měla...no necham se prekvapit myšlení bolí
    celkom som nepochopil čo vlastne tvrdíš... že jon je targaryen? to je predsa jedna z najstarších teórií. že to varys vie? na základe čoho?
    Kdyz se vratim o stranku dal, nemohl by za dany taky cestoval Viktarion Greyjoy, ktery ma naprosto odlisny cil nez ostatni (unest ji a vzit si ji za zenu, respektive vyfouknout ji Euronovi)? Jen mi pripada, ze se na nej v diskuzi nejak zapomina ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. července 2011
    Viktarion cestuje za Daenerys celkem určitě. Vždyť ho tam Euron v závěru Hostiny poslal.
    To jo, ale mohl by to byt ten o kterem se mluvi na te obalce, protoze na rozdil od ostatnich je jeho cil o dost jiny.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. července 2011
    Možností je mnoho. Také to může být ten koho poslal Citadela
  • upraveno 6. července 2011
    tusi nekdo, zda se ceny kindle edition na amazonu lisi v pre-order a pak az to vyjde?
  • upraveno 6. července 2011
    To by mě skoro taky už mělo začít zajímat :-) Ale netušim... asi se to dá očekávat.
  • upraveno 7. července 2011
    5 USD rozdíl ceny oproti papírové knize mi připadá celkem málo. Snad cena klesne, ale měsíc čekat nevydržím. :-(
    BTW věci na Amazonu jsou už včetně DPH? U e-booku to měli uvedené, ale jinak ne.
    Martinově angličtině rozumím lépe než té rezenzi. :-)
    Recenze vypadají dobře - nemá to být tak rozvláčné jako Hostina a vůbec to bude lepší.
    A už víme, co se nedozvíme. Kdo je Studenoruký. Grr
    Třeba přímo ne, ale mohli by tam být nějaké indicie, které by posunuli teorie o něm zase o něco dále. Už se nemůžu dočkat! :-)
    To zase bude spekulací. :-)
    Taky tam mají být další nedokončené smrťáky, jestli jsem to dobře pochopila. Nebo se nedozvíme, jestli jsou nebo nejsou mrtví u těch předchozích případů.
    jo na konci bude 6 hlavních postav hrát ruskou ruletu se třema nábojema :-p
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 7. července 2011
    jo na konci bude 6 hlavních postav hrát ruskou ruletu se třema nábojema :-p
    To zní dobře, už se těším
  • upraveno 8. července 2011
    hmm.tak jsem se dostala k několika spoilerům ohledně Tance s draky...bude tu nějaká diskuze kde se bude moci spoilerovat do alelůja??? nehodlám nikomu zkazit překvápko a nechci to psát kam se nemá..a je tu někdo kdo to též nevydržel???
    Honem mi to napiš, prosím do mailu, jako soukromou zprávu :-) Jsem nehorázně zvědavá :-))
    A cosi se tu neoficielně mluvilo o místnosti SPOJLÉR ALÉRT :-D
    http://towerofthehand.com/books/105/chapters.html

německý fanda Stefan se dostal k jedně z těch nešťastných 180 uniklých knih...stačí kliknout na odkaz a najdeš sumáře všech kapitol...tam nic nenajdeš..stefan psal spoilery do diskuzí ke každé kapitole...krátké větičky, někdy jen něco naznačil......samozřejmě to může být cele fake:))) Kliknutí na odkaz jen na vlastní nebezpečí:)
    Sumáře kapitol nečtu stejně jako tiráže :( Kdyby napsal - Ta je mrtvá, ten se oženil, ten si ukop palec o schody...
    No tak jsou to jen prázdné listy....takže nic...
    Ten poslední případ bych tipoval na Kamenosrdce, ta už má ty prsty jistě řádně nahnilé... :-))
    Jaký poslední případ ? :-o
    ten si ukop palec o schody
    Jach tak - omlouvám se :-))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.