Já už jsem začal znovu prolézat gramatiku na helpforenglish a drilovat slovíčka :)... neřek bych, že se toho moc naučím, ale aspoň mám nějakou motivaci.
Nevím, nevím, jestli pomůže trénovat gramatiku nebo slovíčka. Začala jsem trénovat (6. června a ještě to nemám dočtené a s tímhle tempem to nestihnu... pomoooc) na Hostině. Třeba nevím nic o tom, že by nás ve škole učitili tuto gramatiku: "she must needs be " :-) Slovíčka - GRRM taky nemá nevyčerpatelou slovní zásobu, takže se to dá.
pár příkladů: Craven = Sam Wench = Brienne Maiden flowered = Sansa Kingslayer = Jaime
Mě třeba napadlo, že s tyrionem je varys a ten ví kdo je 3. hlava draka (Jon). A jak to čtu tak sem asi jedinej a přitom mi to přišlo jasny když sem přečet ten spoil. Ale tak proto je to asi tak psaný aby si každej myslel že to pokračovat bude uplně jinak, no každopadně těším se už nehorázně...
Kdyz se vratim o stranku dal, nemohl by za dany taky cestoval Viktarion Greyjoy, ktery ma naprosto odlisny cil nez ostatni (unest ji a vzit si ji za zenu, respektive vyfouknout ji Euronovi)? Jen mi pripada, ze se na nej v diskuzi nejak zapomina ;)
5 USD rozdíl ceny oproti papírové knize mi připadá celkem málo. Snad cena klesne, ale měsíc čekat nevydržím. :-( BTW věci na Amazonu jsou už včetně DPH? U e-booku to měli uvedené, ale jinak ne.
Martinově angličtině rozumím lépe než té rezenzi. :-) Recenze vypadají dobře - nemá to být tak rozvláčné jako Hostina a vůbec to bude lepší. A už víme, co se nedozvíme. Kdo je Studenoruký. Grr
To zase bude spekulací. :-) Taky tam mají být další nedokončené smrťáky, jestli jsem to dobře pochopila. Nebo se nedozvíme, jestli jsou nebo nejsou mrtví u těch předchozích případů.
hmm.tak jsem se dostala k několika spoilerům ohledně Tance s draky...bude tu nějaká diskuze kde se bude moci spoilerovat do alelůja??? nehodlám nikomu zkazit překvápko a nechci to psát kam se nemá..a je tu někdo kdo to též nevydržel???
Honem mi to napiš, prosím do mailu, jako soukromou zprávu :-) Jsem nehorázně zvědavá :-)) A cosi se tu neoficielně mluvilo o místnosti SPOJLÉR ALÉRT :-D
německý fanda Stefan se dostal k jedně z těch nešťastných 180 uniklých knih...stačí kliknout na odkaz a najdeš sumáře všech kapitol...tam nic nenajdeš..stefan psal spoilery do diskuzí ke každé kapitole...krátké větičky, někdy jen něco naznačil......samozřejmě to může být cele fake:))) Kliknutí na odkaz jen na vlastní nebezpečí:)
Sumáře kapitol nečtu stejně jako tiráže :( Kdyby napsal - Ta je mrtvá, ten se oženil, ten si ukop palec o schody... No tak jsou to jen prázdné listy....takže nic...
Komentáře
Slovíčka - GRRM taky nemá nevyčerpatelou slovní zásobu, takže se to dá.
pár příkladů:
Craven = Sam
Wench = Brienne
Maiden flowered = Sansa
Kingslayer = Jaime
BTW věci na Amazonu jsou už včetně DPH? U e-booku to měli uvedené, ale jinak ne.
http://www.thedailybeast.com/articles/2011/07/06/george-r-r-martin-s-a-dance-with-dragons-the-latest-book-in-his-a-song-of-ice-and-fire-series.html
http://www.tor.com/blogs/2011/07/winter-is-almost-upon-us-george-rr-martins-a-dance-with-dragons-spoiler-free
Recenze vypadají dobře - nemá to být tak rozvláčné jako Hostina a vůbec to bude lepší.
A už víme, co se nedozvíme. Kdo je Studenoruký. Grr
Taky tam mají být další nedokončené smrťáky, jestli jsem to dobře pochopila. Nebo se nedozvíme, jestli jsou nebo nejsou mrtví u těch předchozích případů.
A cosi se tu neoficielně mluvilo o místnosti SPOJLÉR ALÉRT :-D
německý fanda Stefan se dostal k jedně z těch nešťastných 180 uniklých knih...stačí kliknout na odkaz a najdeš sumáře všech kapitol...tam nic nenajdeš..stefan psal spoilery do diskuzí ke každé kapitole...krátké větičky, někdy jen něco naznačil......samozřejmě to může být cele fake:))) Kliknutí na odkaz jen na vlastní nebezpečí:)
No tak jsou to jen prázdné listy....takže nic...